A kötelező letudva, sima győzelem a Haladás ellen

 

Magabiztos győzelmet aratott az EU-FIRE Mosonmagyaróvár az NB I/B Nyugati csoportjában a Szombathelyi Haladás ellen. Bognár Róbert csapata nem kezdte jól a mérkőzést, – 10 perc után csak 7-6-ra vezetett az MKC – de aztán elkapta a fonalat és innentől kezdve nem volt megállás. A vendégek nem tudták útját állni a mosonmagyaróvári rohamoknak, így gyorsan nagy különbség alakult ki a csapatok között.

 

 

A hazai gárdában ezúttal azok kaptak lehetőséget, akik a szerdai kupameccsen nem, vagy csak kevesebbet játszottak, de többen is jó teljesítmény nyújtottak: Hajtai Vanessza kilenc góljával az MKC legeredményesebb játékosa volt, és Csala Anita is szépen termelt, ő nyolcig jutott. Dányi a kapuban remekelt, és hasonlóan teljesített a még csak 17 éves Oláh Bella, aki az utolsó negyed órában szállította a bravúrokat. Ki kell emelni még Tóth Melindát, aki egy hosszabb sérülés után tért vissza, és rögtön öt góllal jelezte, érdemes lesz rá figyelni a folytatásban.

 

 

EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR – SZOMBATHELYI HALADÁS 45–19 (24–10)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 700 néző. 

Jv: Acsai, Haskó

 

MKC: Dányi– Rábai 1, Csala 8, Farkas 5, Giricz 4, Gyimesi 2, Hajtai 9. Csere: Oláh (kapus), Bardi 1, Töpfner 2, Hegedüs 4, Tóth M. 5, Bízik R. 4. Vezetőedző: Bognár Róbert

 

Szombathelyi Haladás: Dudora – Sebestyén 1, Szabó J. 7 (1), Baranyai 1, Gerencsér, Császár 7 (3), Hrabovszky. Csere: Márkus (kapus), Kaposvári, Halmos 2, Kiss N. 1. Vezetőedző: Kovács László

 

Kiállítások: 2, ill. 0 perc
Hétméteresek: 0/0, ill. 6/4

 

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Nekem és a csapatnak is nagyon nagy élmény ilyen szurkolók előtt játszani, köszönjük nekik a biztatást. Nagyon sok szép dolgot csináltunk a mai mérkőzésen, és nagyon sok hibánk is volt. Ennyi technikai hiba, eladott labda, vonalra lépés ma belefért, de egy jobb csapat ellen nem fog. A Haladás ellen többen bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Oláh Bella remekült szállt be a mérkőzésbe. 17 évesen, nem kis drukkal kellett beállnia a kapuba, de ez nem látszott rajta, nagyon ügyes volt. Farkas Veronika is jól játszott irányítóban. Azt mondtam neki, hogy addig fog játszani, amíg erővel bírja. Végig a pályán volt, nem akart lejönni és a rutinja sokat ért. A mérkőzés első negyed órája nem tetszett, akkor nem a tudásunknak megfelelően játszottunk. Ebből tanulnunk kell.”

 

 

Hajtai Vanessza, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: „A csapat érdeme az, hogy kilenc gólig jutottam, nélkülük nem sikerült volna. Azzal a céllal futottunk ki a mai mérkőzésre, hogy minél nagyobb különbségű győzelmet arassunk, és ez sikerült. A tizenkilenc kapott góllal is elégedettek lehetünk, de az első 10 percben nyújtott teljesítményünkkel nem. Lassan lendültünk játékba, ami ma belefért, de a következő mérkőzésen nem fog.”

 

 

Tóth Melinda, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: „Örülök a visszatérésnek, nagyon vártam már, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhassak a csapatban. Jót tett az önbizalmamnak a mai győzelem és az is, hogy gólokat tudtam szerezni. Fontos számomra, hogy minél kevesebbet hibázzak gólhelyzetben, erre mai is figyeltem. Igyekeztem a legjobbamat nyújtani, úgy érzem ez a mai napon sikerült.”

 

 

Utánpótlás eredmények:

Ifjúsági: MKC – NEKA II. 27-30 (14-12)

Serdülő: MKC - Mohácsi TE 18-36 (10-21)

Megyei bajnokság: Koroncó KSSZE - MKC II 20-28 (10-18)

 

 

Köszönjük a szurkolást! Hajrá MKC!