A NEKA zsákjába került a két pont

 

Mikulás napján rangadó várt az EU-FIRE Mosonmagyaróvárra, amely az NB I/B Nyugati csoportjában a NEKA-val találkozott. Bognár Róbert csapata jól kezdte a mérkőzést, 4-3-as vezetés után azonban fordított a hazai csapat.

 

 

8-6-ra is vezetett már a NEKA, és ebben a periódusba rendkívül pontatlanná vált az óvári támadójáték. Mindkét oldalon sok volt a hiba, talán a nagyobb tét nyomta rá a bélyegét a játékra. Az első félidőben kevés gól esett, a szünetben 9-8-ra vezetett a hazai csapat.

 

 

A második félidő feszült hangulatban kezdődött, mindkét oldalon sok volt a kiállítás. 13-10-es előnyt harcolt ki a NEKA, de innen is egyenlített a Mosonmagyaróvár. Sőt több mint 40 perc elteltével a vezetést is visszavette a csapat, 5-4 után 20-19-nél volt megint az MKC-nál az előny. Hiába...

 

 

Az utolsó percben 20-20-as állásnál Bognár Róbert csapata támadhatott a győzelemért, de gólt nem sikerült szerezni, ráadásul a hazaiak meglódultak és a néhány másodperccel a dudaszó előtt betaláltak. A NEKA óriási csatában 21-20-ra megnyerte a rengeteg bírói hibával tarkított rangadót.

Egyik csapat sem játszott jól, ezen a találkozón mindkét oldalon a küzdelem dominált. Fontos megemlíteni azt is, hogy a játékvezetés nem volt méltó egy ilyen fontos mérkőzéshez, a két bíró mindkét csapat kárára rengeteget tévedett.

 

 

NEKA - EU-FIRE Mosonmagyaróvár 21-20 (9-8)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző

Jv.: Hantos, Rózsahegyi

 

NEKA: Magera - Szabó K. 1, Vámos 3 (1), Schatzl 2, Simon A. 3, Vörös 4, Horváth L. 6. Csere: Németh O., Lugosi (kapusok), Zámori 1, Takó, Péter, Kovács N., Szöllősi, Szabó N. 1, Máté. Vezetőedző: Hajdu János

 

MKC: Dányi - Töpfner 2, Gyimesi 2, Bízik B. 1, Horváth B. 2, Tilinger 5 (3), Bízik R. 2 (2). Csere: Scholtz (kapus), Hajtai 1, Kopecz 3, Farkas 1, Lozsi 1. Vezetőedző: Bognár Róbert

 

Hétméteresek: 1/1 ill. 5/5

Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc

 

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Csalódott vagyok. Az egészben az a legrosszabb, hogy 20-20-nál mi támadhattunk a győzelemért, és még lövésig sem tudtunk eljutni. Ezután pedig az utolsó másodpercekben még kaptunk egy lerohanás gólt is. Több játékosom teljesítménye csalódás volt a mai meccsen, a rutinosabb emberektől mindenképpen többet vártam. Nem használtuk megfelelően a széleket, és kulcsfontosságú helyzetek hibáztunk el. Remélem ez a pofon kijózanít minket, mert ezzel a vereséggel nehézzé tettük a saját magunk számára a folytatást.”

 

Hajrá MKC!