Alakul a jövő évi keret – az új vezetőedző és egy kezdőcsapatnyi játékos már aláírt

 

Tapasztalt, rutinos játékosok és feltörekvő fiatalok is helyet kapnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club jövő évi keretében. Az érkezők oldalán Farkas Veronika, Dányi Bernadett, Hegedüs Dorottya, Horváth Bernadett, Lozsi Erna, Scholtz Andrea és Tóth Melinda szerepel, a csapat irányítását pedig egy régi ismerős Bognár Róbert veszi át.

 

Bognár Róbert

 

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a 13. helyen zárta az NB I 2016-2017-es szezonját, ami azt jelenti, hogy a csapat jövőre a másodosztályban szerepel. A cél természetesen az azonnali visszajutás a legjobbak közé, ezért bár a csapat jelentősen átalakul a nyári szünetben, gyengülni nem fog.

 

Gyimesi Kitti, Bardi Fruzsina és Csala Anita is marad

 

Az idei keretből hét játékos biztosan marad a következő szezonra is:

Bardi Fruzsina,

Csala Anita,

Gyimesi Kitti,

Hajtai Vanessza,

Németh Veronika,

Markovics Rebeka,

és Töpfner Alexandra jövőre is Mosonmagyaróváron szerepel majd.

 

Kopecz Barbara és fiatal rajongója

 

A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Bízik Boglárkával és Bízik Rékával valamint Kopecz Barbarával. Utóbbi két játékos kulcsfigura volt a szezonban, hiszen Réka 120 találatával az MKC leggólerősebb játékosa volt, Barbi pedig a házi góllövőlista második helyén zárt, ő 69-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Hármójuk ügyében hamarosan megszületik majd a döntés.

 

Szemerey Zsófi Siófokon folytatja

 

A távozók listáján a következő játékosok szerepelnek:

Bouti Fruzsina (Dunaújvárosi Kohász KA),

Dombi Luca (Dunaújvárosi Kohász KA),

Élő Beatrix (Kisvárda),

Gerháth Fanni (Budaörs),

Horváth Petra (Swietelsky-Haladás),

Katona Flóra (Kisvárda),

Lakatos Rita (Ipress Center-Vác),

Szemerey Zsófi (Siófok KC),

és Wéninger Alexa (Budaörs).

 

A távozóknak köszönjük, amit a klubért tettek és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.

 

Bouti Fruzsina is távozik

 

És akkor jöjjön a legérdekesebb rész, az érkezők listája. Klubunk vezetősége az elmúlt napokat, heteket a keret megerősítésével töltötte, és a munka eredményeképpen örömmel jelentjük be a következő hét játékos érkezését:

FARKAS Veronika, irányító (Ipress Center-Vác): Csapatunk egy rendkívül rutinos, sok nagy csatát megélt játékossal erősödik az ő leigazolásával. Farkas játszott korábban a Győr, és a Veszprém színeiben is, de legnagyobb sikereit Vácon érte el. 2010-ben bronzérmes lett az NB I-ben, és 12 szezont húzott le a Dunakanyarban. Az előző szezonban 26 meccsen 46 gólt lőtt.

 

Bedő-Farkas Veronika (forrás: mksz.hu)

 

DÁNYI Bernadett, kapus (NEKA): A Ferencvárosban kezdte pályafutását, majd 2014-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémiára került. A 2016/2017-es szezonban 50 mérkőzésen szerepelt, tagja a juniorválogatottnak is! A 19 éves kapus nagy tehetségnek számít, a NEKA csapatától érkezik, ami remek ajánlólevél.

 

Dányi Bernadett (forrás: neka.hu)

 

HEGEDÜS Dorottya, átlövő (Haladás VSE): Szombathelyről érkezik az MKC régi-új igazolása. Hegedűs játszott már Mosonmagyaróváron, a 2014/2015-ös szezonban klubunk NB I/B-s és junior együttesét erősítette. Innen előbb Csurgóra, majd a Haladás gárdájához vezetett az útja. Az előző szezonba 139 gólt szerzett, amivel csapata legeredményesebb játékosa lett és a góllövőlista 7. helyén zárt.

 

Hegedüs Dorottya (forrás: mksz.hu)

 

HORVÁTH Bernadett, beálló (Budaörs): Győrben kezdett kézilabdázni, és korosztálya egyik nagy tehetségeként tartották számon. A még mindig csak 27 éves beállós Budaörsről érkezik, de játszott korábban a Dunaújváros és a Fehérvár színeiben is. A 2016/2017-es szezonban 26 bajnoki mérkőzésen 44 gól volt a mérlege.

 

Horváth Bernadett még budaörsi színekben (10-es mezben)

 

LOZSI Erna, jobbszélső (NEKA): Érden ismerkedett meg a sportággal, ezután került Balatonboglárra. Egy szezont töltött a NEKA-nál, a felnőtt és a juniorcsapatban is szerepet kapott. 30 meccsen 62 gólt lőtt.

 

Lozsi Erna (forrás: neka.hu)

 

SCHOLTZ Andrea, kapus (Kisvárda): Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Siófok, Kiskunhalas, Szeged, Kecskemét és Kisvárda. Ezeken a városokon keresztül vezetett Scholtz Andrea útja Mosonmagyaróvárra.  Ő és Dányi remélhetőleg remekül kiegészíti majd egymást, hiszen előbbi a rutin, utóbbi pedig a fiatalság megtestesítője lehet a kapuban.

 

Scholtz Andrea (forrás: kisvardakezi.hu)

 

TÓTH Melinda, balszélső (DVSC-TVP): A több játéklehetőség miatt távozott Debrecenből, és nagy erősítés lehet az MKC számára Tóth Melinda. A Ferencváros csapatában kezdte a kézilabdát, majd az MTK érintésével került a hajdúságiakhoz. Az előző szezonban bronzérmet szerzett a Magyar Kupában a DVSC-vel, a bajnokságban pedig 22 meccsen 17 gól szerepel a neve mellett.

 

Tóth Melinda (forrás: dvsckezilabda.hu)

 

Nem csak új játékosok érkeztek Mosonmagyaróvárra, hanem új vezetőedző is. Varga József helyét az a Bognár Róbert veszi át, aki nem ismeretlen az óvári szurkolóknak. Korábban másodedzőként dolgozott a felnőtteknél (Róth Kálmán és Hlavaty Tamás mellett), és az utánpótlásban is tevékenykedett. 2015-ben bronzéremig vezette klubunk második csapatát az NB I/B nyugati csoportjában, a juniorbajnokságot pedig megnyerte az MKC-val. Kimagasló eredményeinek köszönhetően a győri utánpótlásban is számítottak rá, a 2016/2017-es idényben a zöld-fehérek második csapatát és a juniorokat is ő irányította.

 

Az MKC junior és ifjúsági csapata a 2015/2016-os szezonban (vezetőedző: Bognár Róbert)

 

Remélhetőleg ezzel a kerettel sikerül majd kiharcolni a visszajutást az NB I-be. A névsor még nem végleges, a következő hetekben még várható erősítés.

 

Hajrá MKC!