Bravúrgyőzelem Érden! - életben maradtak a bennmaradási remények

 

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodva utazott az MKC Érdre, a bajnokság 25. fordulójában. A tét a mosonmagyaróváriak számára óriási volt, kiesés, vagy megmarad a minimális esély az első osztályú szereplésre. Igaz a realitás talaján maradva az Óvár győzelmére kevés esély volt, még úgy is, hogy a hazaiak számára már biztos volt a bronzérem és az ezzel járó EHF-Kupa indulás. Szorosan indult a találkozó. Az első 15 perc alatt felváltva estek a gólok, ám lépéselőnyben végig a hazaiak voltak. Küzdöttek becsülettel a Varga-lányok, Bízik Réka és Lea Vukojevics góljaival sikerült tartani a lépést. Szerencsére a folytatásban egyre több MKC-s hölgy iratkozott fel a góllövő listára, így a félidőben továbbra is mindössze eggyel mentek az érdiek.

 

Archív

 

A szünet után aztán óriási lépést tettek a mosonmagyaróváriak a győzelem felé, hét perc alatt hat gólt lőttek, míg a hazaiak csak a 38. percben találtak be először a második félidőben. Aztán persze már az érdiek is feléledtek, ám a Mosonmagyaróvár keményen összegyűjtött előnyét nem tudták már ledolgozni. A kapusok mindkét oldalon remek napot fogtak ki, Szemerey és Janurik is nagyszerűen teljesített. Hazai részről a szerb Krpezs dicsérhető, hét góljával a mezőny legeredményesebbje volt. A Mosonmagyaróvár gólfelelőse ezen a napon Lea Vukojevics és Hajtai Vanessza volt, mindketten négy-négy gólt szereztek, de az egész csapatot ki kell emelni.

 

Archív

 

A különbségből azért sikerült faragniuk a hazaiaknak, de a végére, ha fogcsikorgatva is, egy megmaradt az MKC fórjából. Érd – MKC 19-20

 

A meccs utáni öröm az öltözőben

 

Óriási bravúrt ért el a Varga József csapata, hiszen a bronzérmes otthonából sikerült elhozni a két pontot. Ezzel a Mosonmagyaróvárnak a saját kezében van a sorsa. Ha nyer az utolsó fordulóban a Dunaújváros ellen, akkor jövőre is az NB I-ben szerepelhet!

 

ÉRD–MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 19–20 (11–10)

Érd, 1100 néző. 

Jv: Felhő, Öcsi

Érd: Janurik – Krpezs 7 (3), M. González 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 1, Klivinyi 3, Fekete B. Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté, Szabó L. 1 (1), Kiss N. 1, Araújo, Barján, Gulyás 1, Takács K. Vezetőedző: Szabó Edina

MKC: Szemerey – Vukojevics 4, Csala, Bouti 2, Gyimesi 2, Gerháth 2, Bízik R. 3 Csere: Wéninger (kapus), Kopecz, Hajtai 4, Bízik B. 2, Élő 1. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/0

 

 

 

Szabó Edina, az Érd vezetőedzője: „Teljes dekoncentráltság jellemezte a játékosok nagy részét. A Mosonmagyaróvár nagyon taktikusan, lassan játszott, ezért nem tudtunk a végén az erőfeszítések ellenére visszajönni. Jó játékkal szerettük volna megköszönni a közönségnek az egész évi támogatást.”

Varga József, az MKC vezetőedzője: Mi az életünkért és a bennmaradásért küzdünk, az Érd a bronzérmet ünnepelte. Mindent megtettünk azért, hogy továbbra is életben tartsuk reményeinket.”

 

Szép volt csajok! Hajrá MKC!