Elődöntőben a junior válogatott az Eb-n – helyzetjelentés Szlovéniából

 

Mindkét középdöntős meccsét megnyerte a magyar junior válogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon, így csoportelsőként jutott be a legjobb négy közé. Hajdu János csapata szerdán Norvégiát győzte le nyolc góllal.

 

 

„Kedden a világbajnok Oroszországgal találkoztunk és hárommal nyertünk. Az a mérkőzés rengeteg önbizalmat adott nekünk, elhittük, hogy senkinek sincs esélye ellenünk. Ha ma öt góllal kikaptunk volna, akkor is elődöntősök vagyunk, de persze úgy léptünk pályára, hogy megmutassuk, mi vagyunk a legjobbak. Magabiztosan győztünk, ez pedig nagy lökést adhat a folytatásra” – mesélte Giricz Laura a mérkőzés után.

 

A mosonmagyaróvári beállós számára duplán emlékezetes a Norvégia elleni 26-18-as győzelem, hiszen Laura megszerezte első gólját az Európa-bajnokságon.

 

 

„Nagyon örültem a gólomnak, hiszen nekem a védekezés a fő feladatom. A svédek és most a norvégok ellen már támadásban is megmutathattam magam, és utóbbi meccsen végre sikerült a hálóba találnom. Örülök, hogy Hajdu János bízott bennem, remélem sikerült meghálálni.”

 

Az első célt - a négy közé jutást - tehát teljesítette a magyar válogatott, de nincs megállás. Pénteken jön a franciák elleni elődöntő.

 

 

„Tavaly a világbajnokságon az 5. helyért játszottunk Franciaországgal, és öt góllal győztünk – idézte fel emlékeit Giricz Laura. Magas, erős játékosaik vannak, akiket nem könnyű megállítani. Sok átlövésre számítok tőlük, ez az egyik erősségük. Viszont mi még náluk is jobbak vagyunk! Nem akarunk megállni, győzni szeretnék, és döntőt játszani.”

 

Az MKC beállósát a szlovéniai körülményekről és csapat körüli hangulatról is megkérdeztük.

 

 

„A csarnokban, ahol játszottunk nem működött a klíma, de mivel hasonló hőmérsékletben edzettünk, így minket nem viselt meg, hamar hozzászoktunk. Az időjárás forró, a hangulat pedig kiváló a csapat körül. Főleg az oroszok elleni győzelem volt az, ami önbizalmat adott nekünk.”

 

Női U19-es Európa-bajnokság, Szlovénia

1. középdöntő csoport, 2. forduló:

NORVÉGIA-MAGYARORSZÁG 18-26 (8-15)
Dvorana Zlatorog, játékvezetők: Nastase, Stancu (románok).

NORVÉGIA: Alvern, Gronlund (kapusok), Bergum 1, Dahl 2, Ellertsen 3, Fagerheim, Gabrielsen, Hoel 1, Hovland, Huse 1, Intelhus 2, Lund 1, Lundemo, Olsen 2, Reistad 5, Stengense. Szövetségi edző: Finn Kenneth Gabrielsen.
MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 2, Giricz 1, Háfra 5, Hornyák B. 6, Hudák, Klujber 5, Kuti 1, Márton 1, Pásztor 1, Román 1, Szabó K. 2, Tóvizi 1. Szövetségi edző: Hajdu János

 

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 0, ill. 5/4.

 

A csoport állása:

1. Magyarország 6 p

2. Oroszország 2 p

3. Norvégia 2 p

4. Hollandia 0 p

 

 

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe.

A további menetrend:
Augusztus 4.:
Elődöntők:
17:00 Magyarország-Franciaország
19:00 Dánia-Oroszország

Augusztus 6.:
15:00 a 3. helyért
17:30 döntő

 

Hajrá Laura, hajrá magyarok!