Fontos a múlt

 

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club bár még csak pár éve működik a városban, nagyon jól tudja, hogy a sportág alapjait már évtizedekkel korábban letették a településen. Különböző szinten és bajnokságokban női és férfi csapatok is indultak a Mosonmagyaróvár égisze alatt. Erre pedig az MKC is igyekszik odafigyelni és bevonni a város egykori kézilabdázóit a klubéletbe.

A Haladás elleni bajnokin ennek első jeleit láthatták a kilátogatók, hiszen a kezdődobást egy egykori kiváló kézilabdás, Segesvári Lászlóné, Éva néni végezhette el.

 

 

Segesvári Lászlóné 1952-ben született és fiatalon, a hatvanas évek elején kezdett kézilabdázni. Ahogy fogalmazott a nővérét kísérte el egy edzésre, amely „végzetesnek” bizonyult, hiszen egyből ott ragadt a pályán. Játszott a MOKÖT és a KÜHNE csapataiban is, utóbbiból vonult vissza a 70-es évek derekán.

 

Éva néni nagyon örült a felkérésnek és örömmel végezte el a kezdődobást. Amely, ahogy viccesen fogalmazott kicsit furcsán sikerült, hiszen waxos labdát korábban még nem nagyon dobott el. Salakos pályán, ahol még ő játszott ugyanis nem használtak ilyet.

 

Hajrá MKC!