A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

A SIKER JEGYZETEÖsszes hír

Mérkőzés közben az újságíró talán csak abban különbözik a szurkolóktól, hogy jegyzetelve rögzíti az eseményeket.
Ezt tettem én is, a pénteki Mosonmagyaróvár – Budaörs bajnoki találkozón és úgy gondolom, hogy ezeknek a megjelenésével lehet a leghitelesebben felidézni a történteket. Az nyilvánvaló, hogy nem szabad túlértékelni ezt a sikert, de ebben a bajnokságban erőt kell merítenünk ennek a győzelemnek a részleteiből.

1. perc: Rendkívül koncentrált kezdés mindkét oldalon. Egyértelműen érezhető, hogy igazi rangadó mérkőzés, komoly téttel.

5. perc: Nagyon elszánt a csapatunk. Horváth Bernadett a vezetést, Farkas Veronika pedig az egyenlítést jelentő gólt dobja. (2 – 2)

10. perc: Kemény játék, a legtöbbször felállt, szervezett hatos falak ellen. Scholtz Andrea büntetőt hárít és a szélsők Hajtai és Kovacsicz találnak be.
(4 – 5)

15. perc: Az edzők alig változtatnak, így továbbra is a kezdő csapatok a pályán. Mi kapufát dobunk, a Budaörs gólt. Tilinger Tamara is megérkezik, de a második hetesüket már kihasználják a vendégek. (5 – 7)

20. perc: Sok kiállítás és a budaörsi oldalon kockázatos kapus nélküli játék. Mi viszont Scholtz bravúrjai után, üres kapus ziccereket rontunk. Három gólos hátrányban a szurkolók, Tilinger Tamara és az időkérés segít. Egyenlítünk, sőt Tilinger ejtésénél balszerencsénk van. (8 – 9)

25. perc: Sokat kivett a csapatból a felzárkózás, többet hibázunk és így ismét három gól a különbség, 8 – 11 az állás. Kulcsjátékosok, nálunk Kopecz Barbara, a másik oldalon, Pásztor Noémi pedig már két kiállításnál járnak.

30. perc: Szívvel kézilabdázik a csapat. A tizenévesek bátorságával beálló Márczy Tekla és a sokat tapasztalt Kovacsicz Mónika visszahozza a mérkőzést. Így a lélektanilag fontos, két gólos hátrányon belül maradunk a szünetben (10- 12)

A szünetben a Kézilabda Szövetség jegyzőkönyvét vezető hölgyek mondataiból próbálok erőt meríteni, akik a csarnokunk hangulatát, a szurkolóink bíztatását dicsérik. A mellettem ülő, mozgássérült, tolókocsis néni pedig példát mutat abból, ahogy hinni és bízni kell a csapatukban.

35. perc: Bízik Réka és Sara Vukcevic a pályán valamint az is változás, hogy Gyimesi Kitti is támad. Gyimesi bomba gólt is dob, Vukcevic pedig bevetődve értékesít egy helyzetet. (12 – 13)

40 perc: Óriási a küzdelem a pályán. A vendégeknél Hornyák Ágnes remekel, nálunk pedig az a Tilinger Tamara dob két átlövés gólt, akinek vasárnap ismét meg kell műteni a térdét. (15 – 17)

45. perc: Holt pont a játékunkban és a gyors szélső Dávid-Azari találataival, négy gólosra növeli az előnyét a Budaörs. A hátralévő idő pedig nagyon kevésnek tűnik. (16 – 20)

50. perc: A kicsit fáradni látszó vendégek ellen, a mérkőzés 47. percében dobjuk az első hétméterest. Tilinger bedobja és a kapuban Gubikova, valamint a szinte extázisban védekező Bardi Fruzsina is jó csere.  Kopecz Barbara egy az egyben tarthatatlan és a góljaival felzárkózunk. (20 – 21)

55. perc: A mosonmagyaróvári tábor fantasztikus és megtelik tartalommal a „mindenki szurkoljon” rigmus is. Egyenlítünk, vezetünk……Kovacsicz, Tilinger. Az utolsó öt percet azonban Vukcevic kiállítása miatt hátrányban kezdjük. (22 – 21)

60. perc: Kopecz átlövésénél végre egyszer segít a felső léc, mert a labda befelé pattan és a két gólos előnyünknél felrobban a csarnok. A rutinos Hornyák azonban az ellentámadásból válaszolni tud majd gólváltás hétméteresek után. Egy perc van hátra, amikor Mézes Laura egyenlít, így a miénk az utolsó támadás. A vezetőedzőnk Bognár Róbert kér időt és hat másodperccel a lefújás előtt TILINGER TAMARA, így csupa nagybetűvel bedobja! (25 – 24)

Nem is próbálom meg leírni a mérkőzést követő gondolatainkat, mert azokat még így egy nappal később sem lehet. A szemeim is pont olyan homályosak, mint a mérkőzés után, ahogyan a számítógép képernyőjét nézem. Nagyon, őszintén megmondom talán már túl régen nem éreztem ilyet egy sporteseményt követően. Hiányzott…

ROKOB PÉTER

Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X