A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

A test és a lélek gyógyítójaÖsszes hír

Egy kézilabda csapat sikereinek hátterében olyanok is dolgoznak, akik a legtöbbször kevés nyilvánosságot kapnak.
Rendkívül fontos pedig a munkájuk, a jelenlétük és ez hatványozottan igaz MKC masszőrének, Tóth Ferencnek az esetében. Nem is volt könnyű őt rávenni egy nyilatkozatra, amely közben persze gyorsan kiderült, hogy milyen szívesen beszél a lányokról és a feladatáról.

"Nehéz volt az elmúlt időszak, mert én igaz nagyon régóta dolgozom már a sportban, de egy csapatnál, ennyi sérülésre nem is emlékszem. Nálunk a tél elején volt a mélypont, amikor egyszerre kilenc játékosunk volt sérült vagy beteg. Nagyon sokat dolgoztunk tehát azért, hogy kezeljük ezt a krízis helyzetet és így mostanra sikerült utolérni magunkat. Igaz tegnap is nyolcan voltak nálam és a gépek is folyamatosan ki vannak használva, de ebben a sportágban számítani kell arra, hogy sérültek a térdek, a bokák vagy a vállak. A mi játékosaink azonban nagyon kemény lányok, hiszen sokan el sem tudják képzelni, hogy Tilinger Tamara, Farkas Veronika vagy a kapusaink, Scholtz Andrea és Lucia Gubikova milyen fájdalmakkal léptek pályára."

Új orvosa van a csapatnak és több egészségügyi berendezést is beszerzett a klub. Kialakult már egy hatékony munkakapcsolat köztetek és a gépek is hasznosan működnek?

"Dr. Rumi Márk nagyon precíz orvos és mindig a rendelkezésünkre áll, szükség esetén azonnal elérhető, sőt heti rendszerességgel kontroll vizsgálatokat is tart a klubban. A lányok is kedvelik és érezhetően a dokit is megfogta a csapatunk, a mérkőzésink hangulata és így ő is szívesen van itt velünk. Remekül lehet tehát együtt dolgozni vele és sokkal jobb is nekünk, hogy egy kézben vannak az orvosi dolgaink. A gépek beszerzése pedig remek befektetés volt, mert nagyon jól működnek és ezért rengeteget segítenek. A lányok különösen a vizes – jeges regeneráló gépet a Gem Ready – t kedvelik, amely a gyakori ütközések és húzódások esetében gyorsítja a gyógyulást. A feltételek tehát megvannak ahhoz, hogy jól tudjam végezni a munkámat. Már csak egy nagyobb teljesítményű jégkészítő gép hiányzik, valamint az, hogy megkapjuk a mellettünk lévő öltözőt és akkor ezek optimálissá is vállnak."

A sportolók pontosan tudják, és azt gondolom, hogy a szurkolók is sejtik, hogy a masszőrök egyénisége, komoly hatással van egy csapat hangulatára. Ezen a téren is sok volt a feladatod?

"Én a sportban nőttem fel és így pontosan tudom, hogy mennyire fontos a vidámság, a pozitív beállítottság. Az interneten sok ilyen jellegű motivációs anyagot is küldök a lányoknak a csoportunkba és egyénileg is. Úgy érzem, hogy korrekt a kapcsolatom velük és erre nagyon vigyázok, hiszen a gyúrópadon valóban sok bizalmas dolog is elhangzik. Néha a lelkeket is ápolom tehát és ez szerintem ez feladata is egy masszőrnek, hiszen sok időt tölt el a sportolókkal. Persze néha az idegeimre mennek és megy a zrikálás is, de én pontosan tudom, hogy ez a csapat egy nagyon jó közösség és az elmúlt hetek sikerei ezt most meg is erősítették."

Látjuk ezt a pályán és szerencsére most az eredmények is visszaigazolnak téged. Ki fog tartani a csapat ereje a bajnokságból még hátralévő nagyon fontos szakaszban?

"A gondok, a bajok a hosszú sikertelen időszak kovácsolta össze igazán a mi csapatunkat. A sok sérülés közben kiderült, hogy tudnak számítani egymásra és közben fel is tudták dolgozni a kudarcokat. A Dunaújváros és a Kisvárda elleni, összeszorított fogakkal megszerzett győzelmek pedig levették a vállukról a nagyon nyomasztó terhet. Sokat számított az, hogy egészségileg utolérték magukat, de az elmúlt időszakban a szemléletük és sok tekintetben a hozzáállásuk is változott. Nyugalom és rend van a hétköznapokban és ez a mérkőzéseken is meglátszik, mert a lányok most élvezik a játékot és ezért felszabadultan kézilabdáznak. Biztos vagyok abban, hogy így el fogjuk érni a célunkat és remélem, hogy még néhány, az előző időszakhoz hasonló, bravúros mérkőzést is fogunk játszani."
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X