A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

Bemutatjuk a SiófokotÖsszes hír

Az újév második napján, a magyar női kézilabda bajnokság legkiszámíthatatlanabb csapatának otthonában lép pályára az MKC.
A Siófok gárdája ugyanis most vasárnap is egy, a saját bevallásuk szerint is vereséggel felérő döntetlent játszott hazai pályán az MTK Budapest ellen. A Balaton partiak az EHF Kupa sorozatban remek játékkal a csoportkörbe jutottak, viszont a Magyar Kupában elbúcsúztatta őket a Dunaújvárosi KKA gárdája. Ellentmondásos tehát a Siófok szereplése és ezt jól érzékelteti a csapat eddig lejátszott tíz bajnoki találkozójának eredmény sora is.

1. forduló       Siófok – Debreceni VSC                      35 – 18
2. forduló       Dunaújvárosi Kohász KA – Siófok     20 – 26
3. forduló       Siófok – GVM Europe-Vác                   28 – 29
4. forduló       Siófok – Érd                                           34 – 22
5. forduló       Békéscsaba – Siófok                           25 – 30
6. forduló       Eszterházy ESC – Siófok                     11 – 31
7. forduló       Siófok – Győri Audi ETO KC                26 – 35
8. forduló       Kisvárda – Siófok                                 22 – 27
9. forduló       Siófok – Ferencvárosi TC                    28 – 31
10. forduló      Siófok – MTK Budapest                      22 – 22

5. Siófok KC   10 mérkőzés   6          1          3          287 – 235        13 pont
Forrás: www.siofokkc.hu

A siófoki csapat a tavalyi bajnokság végén is az ötödik helyen zárt, de az idén ennél lényegesen jobb helyezést jelöltek meg célként. Az eddig is nagyon erős játékos keretüket ugyanis a nyáron ismét válogatott kézilabdázókkal erősítettek meg. A szakmai munkát pedig egy igaz sztáredzőre, az 53 éves norvég Tor Odvar Moen – re bízták, aki először dolgozik külföldön. Moen huszonegy évén át dolgozott a Larvik HK csapatánál és 14 norvég bajnoki, 11 norvég kupa valamint Kupagyőztesek Európa Kupa győzelem mellett 2011 – ben az EHF Bajnokok Ligáját is elhódította a norvég csapatával.

A magyarországi munkájában azonban eddig csak az EHF Kupa szerepléssel lehet elégedett, ahol a 2. selejtező körben a GVM Europe-Vác csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel. Ezután az orosz Lada Togliatti gárdája következett és az oroszországi négy gólos vereség után, egy remek játékkal, 37 – 26 arányban megnyert visszavágó mérkőzés. Összesítésben így 63 – 58 – as eredménnyel jutott a csoportkörbe, a klub története során az első alkalommal a Siófok gárdája. A csoportkör hat mérkőzését pedig a következő 36 nap alatt fogják lejátszani a német Metzingen, a svéd Savehof és a dán Herning-Ikast csapataival. Ezt a sorozatot január 5. – én már meg is kezdik, és ezért kerül sor, egy nappal hamarabb és a pályaválasztói jog felcserélésével, az ellenünk sorra kerülő bajnoki találkozóra.
Forrás: www.siofokkc.hu

A szakemberek szerint a Siófok mostani játékos kerete akár az EHF Kupa végső győzelmére is alkalmas. Ezzel az állítással pedig nem is nagyon lehet vitatkozni, végig nézve a Balaton parti csapat névsorát, ahol szinte mindegyik külföldi játékos válogatott kézilabdázó.

Kapusok: 12. Silje Solberg (norvég), 16. Denisa Dedu (román)
Jobb szélsők: 8. Simone Böhme (dán), 23. Such Nelli
Jobb átlövők: 5. Melinda Geiger (román), 10. Takács Eszter, 21. Mazák-Németh Csilla,
88. Andela Janjusevic (szerb), 99. Mireya Gonzalez (spanyol)
Beállók: 6. Asma Elghaoui, 17. Katarina Jezic (horvát), 20. Joanna Drabik (lengyel) Irányítók: 27. Estelle Nze Minko (francia), 71. Tatjana Khmyrova (orosz)
Balátlövök: 22. Gabriela Perianu (román), 32. Andrea Kobetic (horvát), 37. Barkóczi Dorina
Balszélsők: 13. Camille Aoustin (francia), 47. Sárosi Nanetta
Forrás: www.siofokkc.hu

A Siófok keretéből nyolc játékos szerepelt a decemberi kontinens viadalon és tunéziai születésű, de már magyar válogatott beálló Asma Elghaoui is csak az utolsó rostán maradt le az Európa-bajnokságról. A két másik beálló, Joanna Drabik a lengyel, Katarina Jezic a horvát válogatottban játszott. Denisa Dedu, Melinda Geiger és Gabriela Perianu az éremről igaz lemaradó, de így is várakozáson felül szereplő román válogatottat erősítette.

A norvég Silje Solberg, 40 százalékos mutatóval a torna legjobb kapusa volt és Mireya Gonzalez is meghatározó játékos volt a spanyol nemzeti csapatban. Az EB győztes házigazdák egyik legjobbja pedig az irányító Estelle Nze Minko volt, aki a 2017 – es világbajnoki aranyérméhez most egy EB aranyat is szerzett. Minko volt a kontinens bajnokság leghatékonyabb kézilabdázója, hiszen a 38 akció gólját, mindössze 46 kísérletből szerezte meg.
Forrás: www.siofokkc.hu

Többen nagyon pozitív élményekkel tértek tehát vissza a siófoki csapathoz, amelynek az itthon maradt tagjai a Győri Audi ETO KC – vel tartottak közös edzéseket az EB ideje alatt. A Siófok negyven nap után, december 27. – től edzenek ismét teljes kerettel és így játszották le a már említett, számukra csalódást jelentő MTK elleni hazai bajnoki találkozót. A legjobb teljesítményt a horvát válogatottból kimaradó Andrea Kobetic nyújtotta, aki kilenc gólt szerzett és így jelenleg 71 találttal a második helyen áll a magyar góllövő listán. A siófoki csapatnak azonban nem ment az év utolsó mérkőzésén, mert az egész találkozó során egyszer sem tudtak vezetni, sőt a szünetben az MTK Budapestnek öt gólos volt az előnye.

Az tehát egészen biztos, hogy a Siófok ki akarja majd köszörülni ezt az újabb hazai bajnoki találkozón esett csorbát. Egy nagyon összeszedett és bizonyítani akaró hazai csapatra számíthatunk tehát, amelyik ki akarja engesztelni a szurkolóit. Vélhetően az önbizalmukat is ellenünk akarják majd helyre állítani és így maximális odafigyeléssel kézilabdáznak majd. Ezt azonban el kell fogadnunk és úgy kézilabdáznunk, hogy magunkat építsük a számunkra is kiemelten fontos bajnoki találkozók előtt.
Forrás: www.siofokkc.hu
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X