A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
május
1
18:00 Siófok - MKC
2
3
4
5
6
7
Isten éltesse sokáig Dányi Bernadettet!
8
9
10
18:30 MKC - Békéscsaba
Isten éltesse sokáig Horváth Bernadettet!
14:00 MKC Serdülő - Mohács
11
11:00 MKC IFI - TFSE-KSA
12
MKC U22 - Szombathely U22
13
14
15
16
17
18:00 ETO - MKC
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bemutatjuk az MKC új orvosátÖsszes hír

Az elmúlt időszakban több orvos is dolgozott az MKC csapatánál és ez nem volt igazán optimális állapot a játékosaink számára. Ráadásul a bajnokság első harmadában példátlan sérülés-sorozat is hátráltatta a csapatunkat.
Nagy szükség volt tehát egy olyan doktorra, aki felkészülten és lelkiismeretesen végzi el a csapatorvosi teendőket. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, Dr. Rumi Márk személyében találta meg a megfelelő szakembert, akit a következő írásban ismerhetnek meg.

"Ortopéd és baleseti sebész szakorvos vagyok – kezdi a bemutatkozást Dr. Rumi Márk, az MKC új orvosa. 2008 – ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán és utána egy évig Győrben voltam rezidens. Ezt a két éves képzést a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház baleseti sebészetén kezdtem, de már Németországban fejeztem be. Az elmúlt hat évben ugyanis Bajorországban dolgoztam és így a baleseti sebész szakvizsgát is Münchenben szereztem meg. Tavaly december elején költöztem vissza Magyarországra és a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban helyezkedtem el."

Az ortopéd és baleseti sebész szakterülete talán a legmegfelelőbb a sportorvosi munkához. Viszont ha jól tudjuk, külön sportorvosi vizsgát is kell tennie?

"Tavasszal fogom megcsinálni a sportorvosi tanfolyamot, mert legközelebb akkor indul ilyen képzés. Az MKC csapatánál is úgy kezdtem el dolgozni, hogy alá is írtam erről egy nyilatkozatot. Kizárólag szakorvosok vehetnék részt ezen a tanfolyamon, amely biztosan hasznos lesz a gyakorlati munka szempontjából. Orvosi tekintetben sokat aligha fogunk tanulni, de ennek a területnek a tapasztalati fontosak lehetnek abban, hogy jól tudjam elvégezni majd a dolgomat a csapat körül."

Egészen biztosan szereti a sportot, a kézilabdát, ha jelentkezett erre a feladatra. Volt már valamilyen sport kapcsolata vagy sportolói múltja?

"Az édesapám megyei első osztályú labdarúgó volt, tehát a családunkban komoly szerepe volt a sportnak. Én magam is megpróbálkoztam a focival és középiskolásként játszottam néhány szezont a megyei bajnokságban szereplő Nyalka csapatában. Amikor már Győrbe költöztünk, a Révai Miklós Gimnáziumban is sportoltam. Később viszont a tanulás és az egyetem azonban fontosabb volt és a focizás elmaradt. A kézilabdát, mint sportágat mindig nagyon szerettem, de eddig csak néző és szurkoló voltam."

Az élsportban dolgozni egy életformát is jelent, hiszen a mérkőzések jórészt a hétvégeken vannak. Nem jelent ez gondot a napi munkája és a családja szempontjából?

"Alaposan átgondoltam azt, hogy mivel jár ez a munka, mielőtt elfogadtam az MKC felkérését. A kórházi munkámmal össze tudom egyeztetni a csapatorvosi feladatokat és a hétvégéket, az utazásokat és a mérkőzéseket is tudom vállalni. Egyelőre egy szezonra kötöttünk szerződést és én ezt maximális odafigyeléssel akarom megoldani. A feleségem pedig hetek óta rendszeresen jár az MKC mérkőzéseire és nagyon élvezi is azokat. Fantasztikusak a csapat szurkolói és maguk a találkozók is nagyon magas színvonalúak és izgalmasak."

Feladata pedig bőven van sajnos, hiszen ez egy kemény sportág és mi pedig elég balszerencsések is vagyunk a sérülések terén mostanában. Milyen tapasztalatai vannak eddig a lányok egészségügyi állapotát illetően?

"Az elmúlt hetekben az volt a legfontosabb, hogy játékra kész állapotba hozzuk a játékosokat. Szerencsére ebben nagyon jól tudtunk együtt gondolkodni Bognár Róbert vezetőedzővel és Tóth Ferenc masszőrrel. A most következő felkészülési időszakban azonban többet kell foglalkozni a sérülések háttérével és a megelőzéssel, valamint a folyamatos kontrollvizsgálatokkal. A lányok nagyon tisztelettudóak, nyitottak és bizalommal fordulnak hozzám. Jól láthatóan örülnek annak, hogy szükség esetén akár napi kapcsolatot is tudunk kialakítani. A most beszerzett orvosi műszerek is segítségünkre vannak, és sokat segíthet majd a gyógytornász Forrás Fernanda is. A sérülések rendbehozatala és a regeneráció szempontjából nagyon jó lesz a most következő hosszabb bajnoki szünet. A legjobb tudásunk szerint ki is használjuk ezt az időszakot, hogy a folytatásban kevesebb egészségügyi problémája legyen az MKC csapatának."
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 26. forduló
2019.05.17., péntek, 18 óra.
Győr, Audi Aréna
Győri ETO
Győri ETO
33-27 (20-11)
MKC
MKC

Videóink Összes videó
X