A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

BEMUTATJUK ÚJ JÁTÉKOSAINKAT – ZANA MARICÖsszes hír

Zana Maric hiányposztra érkezett az MKC – hoz, hiszen minőségi, balkezes átlövőt nem könnyű igazolni, a hazai vagy akár a nemzetközi mezőnyben. Viszont azt is felesleges lenne tagadni, hogy a klub is sokat vár, a 182 cm magas, 41 – szeres horvát válogatott játékostól. Zana Maric az előkészületi mérkőzéséken meg is mutatta, hogy igazi erősítés lehet. Egy bokasérülés azonban hátráltatta a munkában és így, még messze nem elégedett, az eddig mutatott teljesítményével.
„Mindössze néhány rövid periódusban kézilabdáztam úgy, ahogyan azt magamtól elvárom - kezdi a beszélgetést Zana Maric és mosolyogva hozzáteszi, hogy a bal kezesek nem beszélnek túl sokat. A sérülésem is rosszkor jött, mert a felkészülés során, edzéseket és mérkőzéseket kellett kihagynom. A magyar kézilabdázás pedig nem kizárólag az egyéni képességekre, hanem sokkal inkább a gyorsaságra, a szervezett védekezésre és a begyakorolt figurákra épít, és ezeket nagyon sokat kell gyakorolni."
Forrás: Kisricso photo


Több országban szerzett tapasztalatok után, ilyen magas szintűnek lehet értékelni, a magyar női kézilabda bajnokságot?


„Az én véleményem szerint a magyar és francia a legerősebb női bajnokság és ezért kimondottan örültem annak, hogy megkerestek Magyarországról. A tárgyalások során el is mondtam Bognár Róbert vezetőedzőnek, hogy egyszer mindenképpen ki akartam magam próbálni, ilyen színvonalon. Horvátországban a Lokomotiv Zagreb, a Podravka Koprivnica csapataiban kézilabdáztam, majd a német BBM Bietingheim, a lengyel Zaglebie Lubin és a török Kastamonu Belediyesi játékosa voltam. Magas szinten játszhattam tehát, hiszen a 2017 / 2018 - as idényben, a török csapatommal is az EHF kupa elődöntőig jutottunk. A pályafutásom során, klub szinten és a válogatottban is sokszor játszottam magyar ellenfelek ellen, és így tudom, hogy a magyar kézilabdázás a világ elitjéhez tartozik."


Ebben az erős bajnokságban kell most megállnia a helyét az MKC csapatának. Mi az amiben, Zana Maric a legtöbbet segíthet?


„Rutinos, tapasztalt kézilabdázó vagyok és elég magas is ahhoz, hogy jól ki tudjam használni a bal kezemet. A csuklóm is elég jó ehhez a játékhoz, és ezért elég pontosan és erősen tudok kapura lőni. Így hiszek abban, hogy átlövőként valóban tudok majd segíteni abban, hogy az MKC elérje a céljait. Azt gondolom, hogy a csapat alaposan fel is készült a bajnokságra, mert nagyon sokat edzettünk. A felkészülési mérkőzéseken pedig, abból is kaptunk ízelítőt, hogy milyen hangulatot tudnak teremteni a mosonmagyaróvári szurkolók. Nem lesz könnyű dolgunk, de én bízom a csapatban és önmagamban is."

Forrás: Kisricso photo

Nem könnyű, hosszú évek óta külföldön élni, távol a családtól, a barátoktól. Hogyan lehet ezt megszokni?

„Az elmúlt néhány évben, valóban szinte csak a szabadságomat töltöttem Horvátországban, a szülővárosomban Trogir - ban. A profi sportolók azonban ezt kénytelenek megszokni, hiszen ez a munkájuk. Én pedig nagyon szeretek is kézilabdázni és a kihívások is érdekelnek. A férjem is sportoló, kosárlabdázó volt és így több országban együtt éltünk. Magyarországra most nem tudott eljönni velem, mert Németországban dolgozik, de a mai világban már nem jelent gondot a kapcsolattartás. A volt Jugoszlávia utód államaiból, sok sportoló választja a légiós életet és az is jellemző ránk, hogy segítjük egymást külföldön. A magyarul is kiválóan beszélő, montenegrói Sara Vukcevic" - el, mi is ezt tesszük Mosonmagyaróváron és remélem, hogy ez a játékunkon is meglátszik majd.

Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X