A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

FARKAS VERONIKA MÉG ÉLVEZI A JÁTÉKOTÖsszes hír

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosaival készített riportok során, az egészségi állapotra irányuló kérdéseknek mostanában mindig van létjogosultsága. Farkas „Veró” - val is ezzel kezdtük a beszélgetést, de a beszélgetés folyamán a játékos – edzőnk a többi kérdésre is készségesen válaszolt.
"Sajnos az Alba FKC elleni kupamérkőzésen eltörött a jobb kezem gyűrűs ujja és bizony az edzések érdemi részében ez gátolni fog néhány hétig. Az egyik gólt eredményező átlövésem után éreztem erős fájdalmat, és a hátralévő negyedórát már csak folyamatos jegelés mellet tudtam lejátszani. Kézilabdázásra biztosan nem tudom használni a jobb kezemet egy ideig, de utána megpróbálom majd valahogy összekötözni az ujjaimat, hogy játszani tudjak."

Akkor most neked is jól jön ez kis szünet a bajnokságban?

"A sérülések miatt egyértelműen hasznos lesz nekünk ez a szünet, hiszen végre lesz idő arra, hogy teljesen felépüljünk. Az Alba FKC elleni siker után azonban vannak bennem kettős érzések ezzel kapcsolatban, mert azon a találkozón nagyon jó formában játszottunk. Ilyen szempontból tehát jó lett volna most folytatni a bajnokságot, de hát ezt nem mi döntjük el és így inkább arra figyelünk, hogy jól használjuk ki a következő időszakot."

Miért sikerült most ilyen magabiztosan legyőzni az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott székesfehérvári csapatot?

"Én azt gondolom, hogy ezen a találkozón nem voltunk olyan görcsösek, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésünkön. Felszabadultan kézilabdáztunk és így már az első percektől éreztük, hogy ezt a kupamérkőzést megnyerhetjük. Minden játékosunk hozzátette a játékban, amit csak tudott és így megmutattuk, hogy milyen erős a mi csapatunk. Nagyon kellett már egy ilyen győzelem nekünk, mert ez megerősítette az önbizalmunkat. A bajnokságban eddig ez nem sikerült, sőt nekem nagyon hiányzik az MTK Budapest ellen találkozónk két pontja. Ez a kupatalálkozó viszont bebizonyította azt, hogy képesek leszünk olyan bravúr pontok megszerzésére is, amelyekkel meg tudjuk valósítani a terveinket."

Ezt jó hallani, mert te igazán jól ismered a magyar női kézilabda bajnokságot. Valóban nagyon sokat erősödött az elmúlt években?

"Ma már a legtöbb csapatban egészen kiváló képességű külföldi játékosok játszanak, és ez feltétlenül emeli a játék színvonalát. Az élvonalbeli csapatok tehát a rutinjuk mellett, extra teljesítményre is képesek és ezzel nekünk nem könnyű felvenni a versenyt. A csapat váza nálunk is adott és a kapus Lucia Gubikova valamint Sara Vukcevic játéka is segít nekünk. A jó képességű és tapasztalt Zana Maric viszont eddig nagyon keveset játszott és én a fiataloktól is többet várok. Mi talán nem is voltunk annyira tehetségesek, de sokkal nagyobb tűzzel és alázattal játszottunk. Nagyon sokat kell tehát dolgoznunk tehát csapatként és a legutolsó hazai találkozókon mutatott szívvel kell játszanunk, hogy ebben az élvonalban meg tudjunk maradni."

Nagyon szimpatikus lelkesedéssel beszélsz a játékról. Ezek szerint nem bántad meg, hogy még egy évet vállaltál aktív játékosként?

"Addig semmiképpen sem akartam abbahagyni a kézilabdázást, amíg azt éreztem, hogy még tudok tenni a csapatomért. Hiányzott volna ez az egy év és örülök, hogy így döntöttem, mert most nagyon jól érzem magam. A legutolsó mérkőzéséken a játék is elég jól ment, hiszen sikerült gólokat szereznem és a csapatot is elég jó ritmusban tudtam mozgatni. Nekem is fontos lesz a következő másfél hónap, amikor fel tudok úgy készülni, hogy a kiemelten fontos januári időszakban megfelelő állapotban legyek."

A játék mellett már az MKC U 11 – es korosztály edzésit is vezeted. Edzőként képzeled tehát a folytatást a kézilabdában?

"Igen szeretnék edzőként dolgozni és ezt el is kezdtem már a gyerekekkel, akikkel nagyon élvezem is a közös munkát. Néha nem könnyű összeegyeztetni a két elfoglaltságot, de a gyerekek lelkesedése és szeretete pótolja a hiányzó szabad időt. Népszerű is a kézilabda most a városban és kis tanítványaim a felnőtt mérkőzésekre is járnak. Nagyon szorgalmasan és ügyesen gyakorolnak, mert egyszer majd ők szeretnének első osztályú kézilabdázók lenni."
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X