A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

FEL KELL VENNÜNK AZ ÉLVONAL RITMUSÁT – beszélgetés Bognár Róberttel a bajnoki nyitányrólÖsszes hír

Elsősorban tanulságos mérkőzést játszott a csapatunk a bajnokság első fordulójában Kisvárdán. Az egyértelműen bebizonyosodott, hogy a védekezésben tudunk első osztályú szinten kézilabdázni, de azt is láttuk, hogy a támadó játékban, itt már nem lehet ennyit rontani.
A három gólos vereség miatt, nem kell szégyenkeznünk, mert vélhetően sok csapat, nagyobb vereséggel távozik majd Kisvárdáról. Viszont ebben a mérkőzésben, talán az eredmény szempontjából is, egy kicsivel több volt a számunkra.

Bennem sem ülepedett le még ez az érzés - kezdi a beszélgetést Bognár Róbert az MKC vezetőedzője. A hiányérzetem tehát továbbra is megvan, mert véleményem szerint csak a tudásunk 50 - 60 százalékát nyújtottuk. Így pedig most kizárólag, a feljutó csapat, tisztes helytállásáról lehet beszélni, amiért nem jár semmi. 70 - 80 százalékos teljesítménnyel viszont, ki - ki mérkőzést játszhattunk volna, amiben akár a bravúr is benne van. Hazafelé a buszon, több játékossal beszélgettem erről és ebben egyet értettünk, sőt a mérkőzés felvételének megnézése is igazolja ezt.
Forrás: Szabó Sándor

Honnan hiányzott a legjobban ez a 10 - 20 százalékos plusz teljesítmény?

Több helyen elhangzott már, hogy az elvárt szinten védekeztünk, hiszen a 19 kapott gól valóban elfogadható idegenben, egy ilyen válogatott szintű átlövőket és beállókat felvonultató csapat ellen. Scholtz Andrea kapusteljesítménye pedig remek volt, aminek azért is örülök, mert nagyon készült erre a volt csapata elleni találkozóra.
Viszont a statisztikák alapján, senki más nem játszott kiemelkedően a csapatunkból! Horváth Betti igaz végig küzdötte a mérkőzést, Kopecz Barbira pedig nagyon figyeltek és szinte már a brutalitás határát súrolták, a vele szembeni védekezésben. Részletekben volt megfelelő Kovacsicz Mónika és Tilinger Tamara teljesítménye és ennyi nem volt elég arra, hogy jól jöjjünk ki ennek a találkozónak a forduló pontjaiból.
Forrás: Szabó Sándor

Többen az első magyar élvonalbeli mérkőzésüket játszották és a tapasztaltabb játékosaink is, egy vagy több év után tértek vissza ez első osztályba.

Az ezzel járó feszültség érezhető is volt a játékosokon, sőt nyugodtan állíthatom, hogy mindkét csapaton. Ezért nagyon figyeltem arra, hogy én nyugodt maradjak, pedig a számomra is ez volt a debütálás az NB I - ben. A küzdőszellemmel, az akarattal nem is volt probléma, de nálunk még nem vette fel mindenki ennek az osztálynak a ritmusát. Nekünk pedig valamennyi játékosunkra szükségünk van ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Most Kisvárdán viszont, néhány MKC kézilabdázótól többet vártam és a bajnokság folytatásában is sokkal többet várok. A héten tehát az edzések mellett, voltak és még lesznek beszélgetéseim velük, ebben a témában.
Forrás: Szabó Sándor

Elég sok sérülés is sújtja most a csapatot, így pedig valóban a teljes keretet kell mozgatni. Milyen állapotban vannak a csapat sérült játékosai?

Sajnos sok jó hírről nem tudok beszámolni, mert javarészt olyan sérülésekkel bajlódunk, amelyekre az idő a legjobb gyógymód. A Kisvárda mérkőzésen, a belső combjában részleges szakadást szenvedett Bízik Réka, vélhetően kiesett néhány hétre. Gyimesi Kitti sarok gyulladása esetében pedig, attól függ a gyógyulás, hogy a szervezete hogyan reagál majd a gyógyszerekre. Farkas Veronika vádlijában viszont nincsen szakadás és így ő a jövő héten már vélhetően játszani tud. Alapembereket kell pótolnunk tehát és ez nyilvánvalóan hátráltat bennünket. Panaszkodni azonban nem szeretnék, mert várhatóan körbejár majd a sérüléshullán a bajnokságban és így érinteni fog minden csapatot.

Az első forduló eredményei közül, melyek azok, amelyek meglepetést okoztak?

Az eredmények talán nem is okoztak igazi meglepetéseket, a mérkőzések alakulásai viszont igen. Azt tudtuk, hogy hazai pályán a Békéscsabának több csapattal szemben vannak győzelmi esélyei, így inkább a sikerük aránya figyelemre méltó. Hat góllal is vezettek már a Budaörs ellen, ami azért jelentős előny a kézilabdában. Egerben, az Eszterházy KESC is nagyon derekasan tartotta magát az Érddel szemben, és ezen a találkozón is inkább az volt meglepő, ahogyan kialakult a végeredmény. Beigazolódik tehát, hogy egy nagyon erős és komoly kihívásokat tartogató bajnokságra kell számítanunk, ahol mindegyik ellenfél a maximumra törekszik. Nagyon gyorsan el kell hagynunk, a „szimpatikus vesztes' szerepkört, ami elsősorban azt jelenti, hogy minden mérkőzésünkből ki kell hoznunk azt az eredményt, amit lehet.
Forrás: Szabó Sándor

Hogyan készülünk fel a péntek esti, FTC-Rail Cargo Hungaria elleni bajnoki mérkőzésre, és mire lehet számítani, a bajnokság egyik esélyese ellen?

Viszonylag rövid a hetünk, hiszen hétfőn pihenőnapot kaptak a lányok, pénteken pedig már ismét bajnoki mérkőzésünk lesz. A hét közben kielemeztük a Kisvárda elleni találkozó teljes hatvan percét és természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a frissítésre és a prevencióra. Az edzéseken pedig sokat gyakoroljuk a támadások előkészítését és befejezését, valamint a beálló körüli védekezést. Próbáljuk tehát kijavítani a hibáinkat, hogy minél tovább tartani tudjuk a lépést, egy Bajnokok Ligája résztvevő csapattal. Az eredményt illetően, nem lehetnek illúzióink, de olyan tartással és úgy akarunk harcolni, hogy megfeleljünk önmagunknak és a szurkolóinknak. Tudjuk, hogy minden jegy elfogyott az FTC elleni mérkőzésre és ezért emlékezetessé akarjuk tenni a hazai bemutatkozásunkat az élvonalban.
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X