A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

Győzni szerényen, veszíteni emelt fővel – a hazai pálya előnyeÖsszes hír

A Budaörs vezetőedzője Mihály Attila a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón csak ennyit mondott: „Gratulálok az ellenfélnek.”

A szakember ezt megelőzően az M4 Sportnak és a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott, utóbbinak a következőt: A hazai pálya minden előnyét kihasználó csapat győzelméhez csak gratulálni tudunk.”

Rögzítsük a tényeket: a pénteki mérkőzésen a Mosonmagyaróvár két hétméterest lőhetett, a Budaörs nyolcat! A kiállítások aránya 14 perc, illetve 8 perc, ami azt jelenti, hogy az MKC hét darab kétperces büntetést kapott, hárommal többet, mint a budaörsiek.

Ez lett volna a hazai pálya előnye? De mit jelent egyáltalán ez a kifejezés? Sokszor hivatkoznak arra edzők, ritkán játékosok is, hogy nem kapták meg a hazai pályát, vagy éppen az ellenfél kapta meg azt. De mire gondolnak ilyenkor? A kézilabdát több más sportághoz hasonlóan szabályok szerint játsszák, ezért aztán sehol, semmilyen körülmények között nincs helye a „hazai pálya előnyének.” Ezt maximum az ismerős környezet és a szurkolók jelenthetik. De a Budaörs trénere valószínűleg másra gondolt…


Nézzük a számokat. Az MKC 21 hetest lőhetett eddig a szezonban – a tizennégy csapat közül a legkevesebbet, – az ellenfelek pedig 35-ször próbálkozhattak büntetőből gólt szerezni. Az óváriak 27 kétperces büntetést kaptak eddig, ellenfeleik 28-at. A játékvezetők által tehát sem hazai pályán, sem idegenben nem szereztünk előnyt.

Pénteken sem a Herczeg Péter-Südi Péter bírópáros jelentett a különbséget a csapatok között, és nem is ők adták meg a hazai pálya előnyét. Ez csakis annak a több mint 1100 embernek volt köszönhető, aki űzte, hajtotta azt a csapatot, amely ezer sebből vérzett. Bognár Róbertnek hat játékost kellett nélkülöznie a Budaörs ellen, a jobbszélen egyetlen bevethető embere Kovacsicz Mónika maradt, aki szinte végigrobotolta a 60 percet.

Tilinger Tamarát vasárnap megműtötték, de a csapatkapitány így is vezér volt és öt másodperccel a vége előtt megszerezte a nyolcadik gólját és ezzel együtt a győzelmet az óvári csapatnak. Scholtz Andrea parádézott a kapuban, Kopecz Barbara nyolc perc alatt négy gólt lőtt és szinte egymaga visszahozta a csapatot a mérkőzésbe. Gyimesi Kitti bizonyította, hogy támadásban is lehet rá számítani, emellett pedig védekezésben az NB I legkeményebb játékosai közé tartozik. Márczy Tekla kevés időt töltött a pályán, de fontos pillanatban egyszer így is beköszönt. Hajtai Vanessza zavaró védekezésben határozottságával, a kispadon szokásos vehemenciájával tűnt ki. Sara Vukcevic, Farkas Veronika, Horváth Bernadett, Lucia Gubiková, Bardi Fruzsina, Bízik Réka, Szalai Zsuzsanna, Tóth Melinda. A sikerhez mindenki hozzátette a magáét a szakmai stábtól elkezdve a játékosokon át a szurkolókig. Ez volt a mi előnyünk hazai pályán és ebből kell erőt merítenünk a folytatásra!

Az MKC-Budaörs mérkőzés előtt az 1956-os hősökre emlékeztünk, a találkozó végén pedig az eltelt 60 perc hőseit ünnepeltük. Bognár Róbert azt mondta: „Ez a győzelem visszaadta a hitemet.”

A csapatét és a szurkolókét is, sőt mindenkiét. Megfogyva, kicsit megtörten, de óriási szívvel, hősiesen küzdve meglett a szezon első hazai győzelme, ami – talán a sors akarta így – éppen egy fontos évforduló született meg. 1956. október 26-át sohasem felejtjük el és 2018. október 26-át sem fogjuk egy darabig.

/Szerző: Horváth Péter/

Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X