A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
augusztus
1
2
Hypo NÖ (osztrák) – MKC Bécs (Ausztria) felkészülési mérkőzés
3
4
5
6
7
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Japán válogatott
8
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
9
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Érd
10
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
Alba FKC – MKC
11
12
13
14
15
16
MKS Lublin (lengyel) – MKC Hodonín (Csehország) felkészülési mérkőzés
17
18
19
20
21
22
23
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ZRK Jagodina (szerb)
24
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ASC Corona Brasov (román)
Podravka Vegeta (horvát) – MKC
25
26
27
28
29
30
31

MEGELŐLEGEZETT BIZALOMÖsszes hír

Katona: lépés, indulj!
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club remek bajnoki szereplése természetesen egyre több figyelmet kap a kézilabda szakemberek körében. Jó példa erre, hogy Kopecz Barbara után, az MKC jobbszélsője, Katona Flóra is meghívást kapott a magyar válogatott hétfői összetartó edzéseire.

Mikor tudta meg, hogy Kim Rasmussen szövetsègi kapitàny számít rá hétfőn Telkiben, ahol két edzést tart majd a magyar női kézilabda válogatott?

"Vasárnap reggel hívott fel a technikai vezetőnk Kokas Viktória és közvetlenül utána, Bognár Róbert a vezetőedzőnk is üzenetet küldött - mondta a tehetsèges jobbszèlsô. - Alig akartam elhinni nekik ezt a hírt, de megerősítésként érkezett a meghívás a nemzeti csapat stábjától is. Nagyon meglepett a meghívó, de hihetetlenül boldog is vagyok, hogy együtt készülhetek a válogatottal. Tudom, hogy az ETO, az FTC és a Siófok, tehát a BL és az EHF kupákban szereplő csapatok játékosai most nem lesznek ott Telkiben. Az én számomra azonban így is óriási megtiszteltetés, hogy részt vehetek ezen a két gyakorláson."

Nagyon sokat fordult a világ, amióta visszajött Mosonmagyaróvárra. A jelek szerint ez egy nagyon jó döntés volt...

"Nagyon örülök annak, hogy régi – új játékosként ismét Mosonmagyaróváron kézilabdázhatok. A csapatunk remek formában van, egy nagyon erős, egységes és összetartó közösséget alkot. A mosonmagyaróvári szurkolók pedig csodálatosak, hiszen szinte már valamennyi mérkőzésünkön hazai pályán játszunk, annyian kísérnek el bennünket az idegenben lebonyolított találkozóinkra is. Lassan én is kezdem utolérni magam a játékban, amihez idő kellet, mert sajnos az előző idôszakban Kisvárdán alig játszottam. Most pedig a válogatotthoz is meghívtak, s ezek a dolgok nagyon feldobnak, így még jobb teljesítményre sarkallnak."


Múlt szombaton egy nagyon elszánt budaörsi csapat ellen is sikerült két bajnoki pontot szerezni. Milyen volt a találkozó belülről?

"Tudtuk, tulajdonképpen az utolsó esélyt próbálja majd megragadni a hazai csapat azért, hogy bent maradjon az élvonalban. Ennek a feszültségét pedig pont akkor éreztük, amikor a második félidőben kétszer egyenlíteni tudtak. Akkor látszott, hogy őket nagyon nyomja a tét, nálunk pedig a meghatározó, tapasztalt játékosok ezt azonnal ki is használták. Tilinger Tamara és Horváth Bernadett páros kapcsolata remekül működött ezen a találkozón és elsősorban ennek köszönhettük most a győzelmünket. Nekünk, fiatal játékosoknak óriási segítség, hogy ilyen kiváló kézilabdázóktól tanulhatunk. Én például Kovacsicz Mónikával készülhetek, aki mindig segít, tanácsokat ad."


Ez a válogatott meghívó a tehetségèt igazolja, de a legjobb az talán, ha megelőlegezett bizalomként fogja fel.

"Voltam ifjúsági és junior válogatott, de most egyáltalán nem számítottam arra, hogy a felnőtt válogatottnál is szóba kerülök. Nagyon várom tehát az edzéseket és azt is őszintén megmondom, hogy egy kicsit izgulok is. Ez a bizalom azonban rendkívül jól esik, és természetesen szeretném is kihasználni. Én azok közé a kézilabdázók közé tartozom, akik akkor tudnak igazán jól teljesíteni, ha érzik azt, hogy valóban számítanak rájuk. Ez most így van velem Mosonmagyaróváron, ahol ezért hosszú távra is tervezek."
Szerző: Mkcse
X