A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

MKC – FTC / PERCRŐL – PERCREÖsszes hír

A kézilabda tudósítások megszokott rendjében szerepelnek az eredmények, az összeállítások, a kiállítások, a hétméteresek, tehát a legfontosabb tudnivalók. Általában, az eredmények alakulását is leírják, összekapcsolva a legfontosabb játék percekkel. Ezeket a száraz tényeket, mi most megpróbáltuk kibővíteni, az MKC – FTC bajnoki mérkőzés kapcsán.
1. perc: A mérkőzés felvezetése jól sikerült, és így remek hangulatban kezdődött el a találkozó, a telt házas UFM Arénában. Az első gólra is csak 40 másodpercet kellett várni, amikor Malovic fejezett be pontosan, egy villámgyors FTC támadást.

7. perc: Sokáig emlékezetes hat percet láttunk, amelyben az MKC három gólt dobott a Fradinak! Rendkívül elszántan és fegyelmezetten játszottak a lányok, Gubikovának pedig hetesből sem lehetett gólt dobni, hiszen két vendég büntetőt is hárított.

9. perc: A fantasztikus mosonmagyaróvári B közép támogatásával, tartotta a csapatunk a három gólos előnyét. Elek Gábor az FTC vezetőedzője így időt kért, és ez a játék megszakítás, aligha volt benne a budapesti zöld-fehérek forgatókönyvében.

13. perc: A spanyol válogatott Pena is a pályán, de továbbra is 4 - 2 arányban vezettünk. Gubikova a mezőny fölé nőtt a kapus teljesítményével és így mérkőzésben tartotta az MKC csapatát. Mi is időt kértünk és vélhetően többet is cseréltünk volna..........ha nem lenne ennyi sérülés miatt hiányzó játékosunk.


17. perc: A nagyon gyors és pontos balszélső Schatzl Nadine, négy góljával fordított az FTC. A mérkőzésnek ebben a szakaszában, vele szemben nem tudtunk eredményesen védekezni. A belső posztokon gyengébben teljesítettek a vendégek játékosai, de most viszont a szélsők remekeltek. Nem véletlen tehát, hogy a világ legjobb női kézilabda csapatai közé tartják számon az ellenfelünket.


20. perc: Tíz perces gól szünet után, Zana Maric talált be hetesből és így 5 - 8 az eredmény.


A balátlövő sokkal jobban is játszott mint az első fordulóban, de a következő lövését védte Bíró Blanka. A Ferencváros kapusa is egyre magabiztosabb volt, ahogyan a csapata is, amelyik egy újabb Schatzl Nadine góllal növelte az előnyét.

26. perc: Az első komolyabb holtpont a játékunkban. Nem sikerült befejeznünk a támadásainkat, az FTC pedig sorra válogatott játékosokat cserélt - Lukács, Hornyák D., Mészáros R, Márton - akik gólokkal bizonyítottak. Így el is húzott a Fradi, hiszen 5 - 13 volt az eredmény, azaz nyolc gólos volt a hátrányunk.30. perc: Nagyon jól hajráztunk a félidő végén, és Kopecz Barbara valamint Hajtai Vanessza góljaival szépítettünk. Ismét sikerült tehát kapott gól nélkül lejátszanunk néhány percet, sőt közelebb kerülni a már „üzemi hőfokon" kézilabdázó zöld - fehérekhez.


A szünetben 7 - 13 volt az állás, és a szurkolók, a szakemberek szerint ez vállalható eredmény és teljesítmény. Egy hasonló félidővel és ekkora különbséggel elégedettek is lettek volna, de pontosan tudták, hogy ezt még nagyobb bravúr lenne megvalósítani.35. perc: Sajnos nem kezdtünk jól, hiszen két Fradi gólra csak Kopecz Barbara tudott válaszolni. Eddig sem lehettek vérmes reményeink, de most egyértelmű, hogy végérvényesen el is dőlt a találkozó. 7 - 15 az eredmény, és kicsit el is csendesedett a mérkőzés az iramában és színvonalában.42. perc: Bognár Róbert kért időt és cserékkel is próbált frissíteni. Így időnként már az MKC U 22 - es csapata is körvonalazódott a pályán. A Fradiban most a holland válogatott Snelder a nyerő ember, nálunk pedig az Érd ifiből igazolt Márczy Tekla dobott gólt. Három rontott kísérlet után próbálta meg ismét, és ez biztató a jövőre nézve. Viszont a jelenben, Malovic duplája után, már 8 - 19 volt az eredmény, azaz több mint tíz gólos a különbség.


50. perc: Kapust cseréltünk és Scholtz Andrea két bravúros védéssel kezdett a kapunkban. Mindkét oldalon, nagyon kevés a dobott gól, hiszen mi még a két számjegyig sem jutottunk el. A kapus nélküli Fradi támadások segítettek át ezen, mert Tóth Gabi és Hajtai is a saját térfelünkről szerzett gólt, az üresen hagyott vendég kapuba.55. perc: Elek Gábor időt kért, idegesnek igaz nem látszott, de igazából elégedettnek sem. Mi pedig derekasan küzdöttünk azért, hogy tízen belül maradjunk a végeredményt illetően. Egy nagyon ügyes Fanton- Bardi összjáték után találtunk be, majd Szalai Zsuzsanna, egyéni betörése is gólt eredményezett.60. perc: Bognár Róbert is kikérte az idejét és az utolsó percig próbáltunk az önbizalmunk szempontjából fontos tízen belül maradással. Sajnos Kovacsics Anikó és a másik kimagasló játékot nyújtó szélső, Márton Gréta góljai ezt meghiúsították. Hajtai Veanessza helyzeténél a játékvezetők is ellenünk fújtak, egy olyan játékban ahol a legtöbb ítélet amúgy is véleményes.


Így alakult ki tehát az Eu-Fire Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria bajnoki mérkőzés, 13 - 24 - es végeredménye. Az esélyes csapat magabiztosan nyert, és az MKC csak időnként tudta megnehezíteni a dolgát. Voltak nagyon jó periódusaink és bebizonyosodott, hogy a védekezésünk valóban rendben van, sőt a kapusaink kimagasló teljesítményre is képesek. Minden más kérdésre a jövő szombati Eszterházy SC elleni idegenbeli és az azt követő, MTK Budapest elleni hazai találkozó fogja megadni a választ.

Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
()
Érd
Érd

Következő meccs

NB I, 19. forduló
2019.03.30., szombat, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Alba
Alba

Videóink Összes videó
X