A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
augusztus
1
2
Hypo NÖ (osztrák) – MKC Bécs (Ausztria) felkészülési mérkőzés
3
4
5
6
7
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Japán válogatott
8
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
9
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Érd
10
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
Alba FKC – MKC
11
12
13
14
15
16
MKS Lublin (lengyel) – MKC Hodonín (Csehország) felkészülési mérkőzés
17
18
19
20
21
22
23
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ZRK Jagodina (szerb)
24
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ASC Corona Brasov (román)
Podravka Vegeta (horvát) – MKC
25
26
27
28
29
30
31

Óriási küzdelemre késztettünk az EHF-kupa döntős SiófokotÖsszes hír

A női kézilabda NB I 24. fordulójában az Eu-Fire Mosonmagyaróvár az EHF-kupa döntős Siófok gárdáját fogadta, amely a 8. percben 4-2-re vezetett.
Ekkor megrázta magát az MKC, és Katona Flóra három góljának is köszönhetően 6-5-re fordított. A vendégek visszavették a vezetést (6-8), és a folytatásban őrizték azt. A kapusok remekeltek, Dányi és Solberg is parádésan védett. A szünetben 15-13-ra vezetett a Siófok.

A második félidőben nagyszerűen védekezett az MKC, és a támadások is ültek. Katona Flóra extraklasszis teljesítményt nyújtott, összesen kilenc gólt szerzett, de Tilinger Tamara, Hudák Emma és Bízik Réka is jól játszott. A hazai kapuban ihletett formában teljesítő Dányi Bernadett hathatós közreműködésével az MKC az egész találkozón harcban volt, jóval esélyesebb riválisával szemben. A 41. percben 20-19-re, a 47. percben pedig 23-21-re vezetett a Mosonmagyaróvár, a végjáték pedig elképesztő izgalmakat hozott.

Katona Flóra emberhátrányban is betalált, de a másik oldalon is voltak villanások, főleg Kobetic és Aoustin részéről. Az utolsó percnek 27-27-es állással vágtak neki a csapatok. Kobetic fél perccel a vége előtt betalált és mivel a másik oldalon Dedu kivédte Tilinger ziccerét, így a Siófok heroikus végjátékot követően végül győzelemmel távozott Mosonmagyaróvárról. A EHF-kupa döntőse alaposan megizzadt a két pontért, igaz Bognár Róbert csapata legalább a döntetlenre rászolgált volna.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Siófok KC 27-28 (13-15)

MKC: DÁNYI – KATONA 9 (3), HUDÁK 3, TILINGER 5, HORVÁTH B. 2, Szarková 1, BÍZIK R. 4. Csere: Herczeg, HAJTAI 1, Vukcevic, Farkas 1, Domokos 1, Bízik B., Bardi. Vezetőedző: Bognár Róbert

Siófok: Solberg – BÖHME 4 (1), JEZIC 4, Perianu 1, KOBETIC 6 (1), Khmyrova 2, AOUSTIN 6. Csere: DEDU (kapus), ElGhaoui 1, Janjusevic 1, Mireya Gonzalez 3. Vezetőedző: Tor Odvar Moen

Hétméteresek: 3/3, ill., 2/2
Kiállítások: 14 perc, ill., 10 perc
Piros lap: Hajtai Vanessza (három kétperces büntetés után)

Bognár Róbert, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Szerettük volna kihasználni, hogy a Siófokra a hétvégén EHF-kupa döntő vár, és talán a játékosai már inkább arra koncentrálnak. Vegyes érzések vannak bennem. Csalódott vagyok, amiért pont nélkül maradtunk, de büszke is vagyok a lányokra, hogy ilyen nagy harcra késztették az ellenfelet. Katona Flórát külön is kiemelném. Több helyen lemondtak már róla, de ma bizonyította, hogy remek képességű játékos, aki képes extrákra is, ha bíznak benne.”

Tor Odvar Moen, a Siófok KC vezetőedzője: „Minden meccsünk fontos a bajnokság hajrájában. Ez is az volt, hiszen a bronzérem a célunk. Kemény csatára késztetett bennünk a Mosonmagyaróvár. A találkozót az döntötte el, hogy nekünk tapasztaltabb játékosaink vannak. Köszönjük, hogy nehéz meccsre késztetett minket a Mosonmagyaróvár, ez jó erőfelmérő volt az EHF-kupa döntője előtt.”
Szerző: Mkcse
X