A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
augusztus
1
2
Hypo NÖ (osztrák) – MKC Bécs (Ausztria) felkészülési mérkőzés
3
4
5
6
7
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Japán válogatott
8
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
9
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Érd
10
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
Alba FKC – MKC
11
12
13
14
15
16
MKS Lublin (lengyel) – MKC Hodonín (Csehország) felkészülési mérkőzés
17
18
19
20
21
22
23
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ZRK Jagodina (szerb)
24
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ASC Corona Brasov (román)
Podravka Vegeta (horvát) – MKC
25
26
27
28
29
30
31

Román válogatott jobbátlövőt igazolt az MKCÖsszes hír

A következő szezonban Mosonmagyaróváron folytatja a pályafutását Laura Popa.

A 24 éves jobbátlövő a román bajnokságból érkezik az NB I-be. Popa korábban a Dinamót és a Corona Brassót erősítette, jelenleg Kolozsváron az első osztályú egyetemi csapat játékosa.

„Azért választottam a Mosonmagyaróvárt, mert szeretnék fejlődni – meséli a román válogatott játékos, aki hétfőn több fizikai tesztet is elvégzett a szerződés aláírása előtt. A legutóbbi két szezonom nem volt életem legjobbja, de úgy érzem, itt előre tudok lépni. Eddig csak a román bajnokságban játszottam, most igazolok először külföldre. Izgatottan várom az új kihívásokat.”


Laura Popa tagja volt a 2016-os svédországi Európa-bajnokságon az 5. helyet megszerző román válogatottnak, összesen tizenötször szerepelt a nemzeti csapatban.

„A céljaim között szerepel, hogy első számú jobbátlövő legyek a román válogatottban. Emellett kíváncsian várom, hogy milyen lesz Magyarországon kézilabdázni. Az NB I-ben sokat fejlődhetek, ezért hosszú távra tervezek itt. Nekem nem az a fontos, hogy én jól játsszak, hanem az, hogy a csapat eredményes legyen. Jobbátlövőként hiányposztra érkezem, remélem, hasznára tudok lenni a csapatnak.”

A balkezes játékosnak lesznek ismerősei Mosonmagyaróváron.

„A 2013-2014-es szezonban a Kolozsvárral az EHF-kupában szerepeltünk, ahol a legjobb nyolc között a Fehérvárral találkoztunk. Abban a csapatban Tilinger Tamara és Horváth Bernadett is szerepelt, sőt mindketten húzóemberek voltak. Sajnos mindkét mérkőzésen kikaptunk a magyar csapattól, de a visszavágó emlékezetes maradt a számomra, hiszen tíz gólt szereztem.”

Laura Popa vasárnap este érkezett Mosonmagyaróvárra, hétfőn pedig már a csapattal készült.

„A tesztek alapján nagyon meggyőzőnek tűnik Laura – ezt már Bognár Róbert mondja, az MKC vezetőedzője. Jó felépítésű játékos, aki szeretne fejlődni, és ezért mindent megtesz. Pozitív kisugárzása van és a hozzáállása is példás. Támadásban és védekezésben is bevethető, és ami nagyon fontos, hogy csapatemberként gondolkodik. Amikor először beszélgettünk azt mondta, hogy őt nem az érdekli, hány gólt szerez, hanem az, hogy a csapat mennyire sikeres. Ha a képességeit jól használja, akkor nagy erőssége lehet a jövő évi MKC-nak.”

Szerző: Mkcse
X