A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
március
1
2
3
4
5
6
7
8
14:00 MKC Serdülő - Csepel
9
18:00 MTK - MKC
10
MKC U22 - Büki TE
11
12
13
14
15
16
17
Isten éltesse sokáig Gyimesi Kittit!
18
19
20
21
22
23
24
25
Isten éltesse sokáig Hudák Emmát!
Isten éltesse sokáig Sara Vukcsevicset!
26
27
18:30 MKC - Érd
16:00 MKC IFI - Érd
28
29
14:00 MKC Serdülő - DKKA II
30
18:30 MKC - Alba Fehérvár
16:00 MKC IFI - Alba FKC
31
MKC U22 - SZESE

SZERZŐ LAURA IS MŰTÉTRE KÉSZÜLÖsszes hír

Az elmúlt évben a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club több tehetséges fiatal utánpótlás játékosa szenvedett súlyos sérülést.
A serdülő csapatunk játékosát, Szalai Vivient már megműtötték és ugyanilyen keresztszalag szakadás miatt, ez vár most az ifjúsági gárdánk tizenhét éves szélsőjére, Szerző Laurára is.

"Tavaly októberben a NEKA elleni hazai bajnoki mérkőzésünkön, egy cselezés és felugrás utáni érkezéskor történt a sérülésem. Éreztem, hogy nagy a baj, de azért reménykedtem abban, hogy elkerülhetem a sebészeti beavatkozást. Egy hónapig gipszben volt a lábam és csak ezt követően, az MRI vizsgálat után derült ki, hogy elszakadt a keresztszalag a bal térdemben. Döntenünk kellett, hogy vállaljuk ezt a műtétet vagy várunk ezzel közel egy évig, amikor ennek a növekedésem befejezése miatt, kisebb a kockázat. Ez nem volt könnyű döntés, mert a családunkban van egy öröklődő véralvadás probléma, amit így most szintén figyelembe kellett venni. Én azonban nem akartam várni, mert nagyon megviselt ez a sérülés.

Érezhetően nagyon szomorú és csalódott a hangod, amit tökéletesen meg lehet érteni. Hogyan tudod mégis kezelni és elfogadni ezt a helyzetet?


"A szüleim és a barátaim segítenek, de vannak időszakok, amikor egyedül könnyebben tudok túllépni ezen az állapoton. A csapatot is sokszor meglátogattam, de ez sem mindig segített, mert utána nehezebb volt elfogadnom, hogy én most nem tudok velük játszani. Úgy érzem, hogy nagyon rosszkor jött nekem ez a sérülés, hiszen a nyáron már edzettem néhányszor a felnőtt csapattal, sőt egy edzőmérkőzésen pályára is léptem. Vártam az ifjúsági és az NB II – es bajnokságokat is, mert abban bíztam, hogy rutint szerezhetek azzal, hogy több mérkőzésen is játéklehetőséget kapok. Fontos lett volna a számomra ez az év és ezért nem könnyű feldolgoznom, hogy ilyen hosszú időre kiestem a játékból."

Tényleg őszintén sajnálunk téged és az MKC nevében a legjobbakat kívánjuk neked. Abban azonban nagyon bízunk, hogy a sérülés miatt, nem adod fel a kézilabdázást?

"Én nagyon szeretem ezt a játékost és ezért elhatároztam, hogy mindenképpen folytatni fogom. A gyógytornászunk Forrás Fernanda segítségével, a műtétre is felkészültem és így inkább már várom a január 16. – át amikor Dr. Lénárt Róbert meg fog operálni Győrben. Utána pedig fel fogom építeni magam és akkor fél év múlva már teljes értékű játékos lehetek. Nagyon örültem annak, hogy az MKC kapusa, Dányi Bernadett felajánlotta a segítségét, hiszen ő most tér vissza egy ilyen sérülés után és így biztosan sok hasznos tanácsot tud majd adni nekem. Addig pedig a tanulásra koncentrálok, de közben sem fogom feladni azt a célomat, hogy élvonalbeli játékos legyek az MKC csapatában."           
Szerző Laura az ifjúsági csapatban is szerepel

Nem volt könnyű ez a beszélgetés Laurával, hiszen neki nagyon hiányzik most a játék, a sport, a csapat, a klub és ezeknek a hiányában eléggé el van keseredve. Hét éve kézilabdázik az MKC kötelékében és a tehetségével és szorgalmával a nyáron már a felnőtt csapatnál is kiharcolt magának egy esélyt. Nagyon örültem tehát annak, hogy mégis meg akarja élni az álmait és ettől egy ilyen súlyos sérülés sem tántorítja el. Ezért az ő esetében is kérem az MKC szurkolóit, hogy egy néhány szóval biztassuk őt, ezen a fiatalok által nagyon kedvelt Facebook oldalon. Egy rövid hozzászólás sokat jelentene neki… és én azt gondolom, hogy nekünk is, amennyiben igazi szurkolók vagyunk!
Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 17. forduló
2019.03.09., szombat, 18 óra.
Budapest, Elektromos Csarnok
MTK
MTK
21-29 (10-15)
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 18. forduló
2019.03.27., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Érd
Érd

Videóink Összes videó
X