A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
április
1
2
3
4
5
6
17:00 Budaörs - MKC
7
Isten éltesse sokáig Szalai Zsuzsannát!
MKC U22 - Mosonszolnok
8
9
10
11
12
18:30 MKC - DVSC
13
14
MKC U22 - Celldömölk
11:00 MKC Serdülő - XVI. kerület
15
16
17
18
19
20
18:00 DKKA - MKC
21
22
23
24
18:30 MKC - Vác
16:00 MKC IFI - Nemesvámos
25
26
27
28
29
Isten éltesse sokáig Kopecz Barbarát!
30

Tilinger Tamara bombaformábanÖsszes hír

Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a csapatkapitány Tilinger Tamara vezérletével nagy csatában, 23-22-re legyőzte a Dunaújvárosi Kohászt a női kézilabda NB I-ben.

A kiváló átlövő egymaga tizenkét találatot szerzett a nagyon fontos bajnokin. Tilinger legutóbb 2013. április 28-án lőtt ennél több gólt az első osztályban, akkor a Fehérvár színeiben tizenháromszor köszönt be szintén a Dunaújvárosnak.

„Görcsösen kezdtük a mérkőzést, ennek volt köszönhető, hogy 5 perc után a 4-0-ára vezetett a Dunaújváros – kezdi az értékelést Tilinger Tamara, az MKC csapatkapitánya. Negyvennyolc percig csak üldöztük az ellenfelet, majd amikor összejött az egyenlítés megint kétgólos hátrányba kerültünk. A győzelmünk a szív diadala volt. A lányok nagyot védekeztek hátul, Lucka (Lucia Gubiková – a szerk.) pedig parádésan védett. Szó szerint mindent megtettünk a sikerért. Sokat jelent nekünk ez a hazai pályán aratott győzelem.”


Az MKC a Dunaújváros elleni bravúrral levegőhöz, és ami még fontosabb önbizalomhoz jutott a kiesés ellen folytatott harcban.

„A Békéscsaba elleni utolsó másodperces vereség után nagyon szomorúak voltunk. A kezünkben volt a győzelem, mégis kikaptunk. A sors szerencsére most visszaadott valamit abból, amit akkor elvett. A bajnokság első felében csak négy hazai mérkőzésünk volt, nyolcszor pedig idegenben léptünk pályára. Ebben a szezonban a Dunaújváros elleni volt az ötödik meccsünk az UFM Arénában. Hiányzott nekünk az ottani légkör és a hazai pálya előnye is, amiből szerencsére most tudtunk profitálni.”

Tilinger Tamara igazi vezér a pályán. A Budaörs elleni mérkőzést öt másodperccel a vége előtt egy átlövéssel döntötte el, a Dunaújváros ellen pedig nyolc másodperccel a dudaszó előtt értékesítette a mindent eldöntő hétméterest.

„Nem volt kérdés, hogy elvállalom az utolsó büntetőt is. Mindenképpen meg akartam próbálni. A kilenc hétméteresemből egyet ugyan védeni tudott az újvárosi kapus, de ezzel ilyenkor nem szabad foglalkozni. Próbáltuk minél kevesebb hibával lehozni a hajrát. Mindenki nagyon összpontosított. Szerintem ez volt a kulcs, amivel sikerült megnyerünk a mérkőzést.”

Tilinger Tamara a pályán a legszebb napjait idézi. Pedig nincs könnyű szezonja, hiszen október végén hatodszor is megműtötték a térdét. Az átlövő a sorozatos sérülések ellenére is kitartó, és vallja, a pályán érzi igazán otthon magát.

„A kézilabda az életem, enélkül nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat. Sohasem adom fel, ezért a sok sérülés sem tudott eltántorítani a sportágtól. Volt egy térdműtétem a Budaörs elleni mérkőzés után, de ebből szerencsére viszonylag hamar fel tudtam épülni. Most is járok különedzésekre Győrbe, ebben a vezetőedző is támogat. A múlt héten betegség hátráltatott, ezért nem tudtam játszani a Győr ellen, de a legfontosabb, hogy szerdán már ott lehettem a pályán” – mondja Tilinger Tamara.

Szerző: Mkcse

Média

Legutóbbi meccs eredménye

NB I, 22. forduló
2019.04.20., szombat, 18 óra.
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok
Dunaújváros DDKA
Dunaújváros DDKA
()
MKC
MKC

Következő meccs

NB I, 23. forduló
2019.04.24., szerda, 18:30 óra.
UFM Aréna
MKC
MKC
? - ? (0 - 0)
Vác
Vác

Videóink Összes videóX