A lehetetlen nem létezik!
Impossible is nothing!
Kövess minket facebookon! www.fb.com/mosonmagyarovarikcse
Kövess minket instagramon!instagram.com/mosonmagyarovarikcse
Írj nekünk e-mailt! info@mkcse.hu
augusztus
1
2
Hypo NÖ (osztrák) – MKC Bécs (Ausztria) felkészülési mérkőzés
3
4
5
6
7
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Japán válogatott
8
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
9
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
MKC – Érd
10
Alba FKC nemzetközi torna, Székesfehérvár felkészülési torna
Alba FKC – MKC
11
12
13
14
15
16
MKS Lublin (lengyel) – MKC Hodonín (Csehország) felkészülési mérkőzés
17
18
19
20
21
22
23
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ZRK Jagodina (szerb)
24
Podravka Vegeta nemzetközi torna, Kapronca (Horvátország) felkészülési torna
MKC – ASC Corona Brasov (román)
Podravka Vegeta (horvát) – MKC
25
26
27
28
29
30
31

Tilinger Tamara bombaformábanÖsszes hír

Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a csapatkapitány Tilinger Tamara vezérletével nagy csatában, 23-22-re legyőzte a Dunaújvárosi Kohászt a női kézilabda NB I-ben.

A kiváló átlövő egymaga tizenkét találatot szerzett a nagyon fontos bajnokin. Tilinger legutóbb 2013. április 28-án lőtt ennél több gólt az első osztályban, akkor a Fehérvár színeiben tizenháromszor köszönt be szintén a Dunaújvárosnak.

„Görcsösen kezdtük a mérkőzést, ennek volt köszönhető, hogy 5 perc után a 4-0-ára vezetett a Dunaújváros – kezdi az értékelést Tilinger Tamara, az MKC csapatkapitánya. Negyvennyolc percig csak üldöztük az ellenfelet, majd amikor összejött az egyenlítés megint kétgólos hátrányba kerültünk. A győzelmünk a szív diadala volt. A lányok nagyot védekeztek hátul, Lucka (Lucia Gubiková – a szerk.) pedig parádésan védett. Szó szerint mindent megtettünk a sikerért. Sokat jelent nekünk ez a hazai pályán aratott győzelem.”


Az MKC a Dunaújváros elleni bravúrral levegőhöz, és ami még fontosabb önbizalomhoz jutott a kiesés ellen folytatott harcban.

„A Békéscsaba elleni utolsó másodperces vereség után nagyon szomorúak voltunk. A kezünkben volt a győzelem, mégis kikaptunk. A sors szerencsére most visszaadott valamit abból, amit akkor elvett. A bajnokság első felében csak négy hazai mérkőzésünk volt, nyolcszor pedig idegenben léptünk pályára. Ebben a szezonban a Dunaújváros elleni volt az ötödik meccsünk az UFM Arénában. Hiányzott nekünk az ottani légkör és a hazai pálya előnye is, amiből szerencsére most tudtunk profitálni.”

Tilinger Tamara igazi vezér a pályán. A Budaörs elleni mérkőzést öt másodperccel a vége előtt egy átlövéssel döntötte el, a Dunaújváros ellen pedig nyolc másodperccel a dudaszó előtt értékesítette a mindent eldöntő hétméterest.

„Nem volt kérdés, hogy elvállalom az utolsó büntetőt is. Mindenképpen meg akartam próbálni. A kilenc hétméteresemből egyet ugyan védeni tudott az újvárosi kapus, de ezzel ilyenkor nem szabad foglalkozni. Próbáltuk minél kevesebb hibával lehozni a hajrát. Mindenki nagyon összpontosított. Szerintem ez volt a kulcs, amivel sikerült megnyerünk a mérkőzést.”

Tilinger Tamara a pályán a legszebb napjait idézi. Pedig nincs könnyű szezonja, hiszen október végén hatodszor is megműtötték a térdét. Az átlövő a sorozatos sérülések ellenére is kitartó, és vallja, a pályán érzi igazán otthon magát.

„A kézilabda az életem, enélkül nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat. Sohasem adom fel, ezért a sok sérülés sem tudott eltántorítani a sportágtól. Volt egy térdműtétem a Budaörs elleni mérkőzés után, de ebből szerencsére viszonylag hamar fel tudtam épülni. Most is járok különedzésekre Győrbe, ebben a vezetőedző is támogat. A múlt héten betegség hátráltatott, ezért nem tudtam játszani a Győr ellen, de a legfontosabb, hogy szerdán már ott lehettem a pályán” – mondja Tilinger Tamara.

Szerző: Mkcse
X