Húszgólos siker az év utolsó hazai bajnokiján

 

2017 utolsó hazai bajnokiján az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a Mohácsot fogadta az UFM Arénában. Bízik Réka a csütörtöki edzésen megsérült, így ő ezen a találkozón nem állhatott Bognár Róbert rendelkezésére, de várhatóan a NEKA ellen már játszhat.

 

 

A mérkőzés előtt a csapat gyúróját, Tóth Ferencet és a klubigazgatót, Lencse Gyulát köszöntötték 50. születésnapjuk alkalmából.

 

 

Az ünnepi hangulat ellenére az MKC teljes erőbedobással kezdte a mérkőzést. Dányi remek védései és Kopecz Barbara, valamint Horváth Bernadett góljai hamar a hazai csapat oldalára billentették a mérleg nyelvét. A mérkőzés és a két pont sorsa korán eldőlt, a félidőben 17-6-ra vezetett a Mosonmagyaróvár.

 

 

A második játékrészben mindenki lehetőséget kapott hazai oldalon. Scholtz Andrea nagyszerűen szállt be a mérkőzésbe, ezen a napon az óvári kapusok ihletett formában védtek. Töpfner Alexandra öt, Kopecz Barbara pedig nyolc góljával kiemelkedett a mezőnyből, de összességében mindenkit dicséret illet. Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár végül húsz góllal, 37-17-re legyőzte a rövid kispaddal rendelkező, de így is becsülettel helytálló Mohácsot.

 

 

A jövő héten még két bajnoki találkozó vár Bognár Róbert csapatára: előbb december 6-án a NEKA elleni rangadó, majd december 9-én a VKLSE elleni mérkőzés következik.

 

 

EU-FIRE Mosonmagyaróvár – Mohácsi TE 37-17 (17-6)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző

Jv.: Natkai, Szalay

MKC: DÁNYI – Lozsi 2, KOPECZ 8, Bízik B. 4, Horváth B. 4, Tilinger 4 (2), Hajtai 4. Csere: SCHOLTZ (kapus), Csala 3, Farkas, Giricz, Gyimesi, Bardi 1, TÖPFNER 5, Hegedüs, Tóth M 2. Vezetőedző: Bognár Róbert

Mohácsi TE: Martinov – Udvardi 3, Ladics 2, Grünfelder-Tóth 3, Hahner, Kaló 3, Bozsovics 2 (1). Csere: Csapó (kapus), Erdélyi 1, Farkas, Zsolt 3 (2). Vezetőedző: Borbandi István.

Kiállítások: 2 perc, ill. 2 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3

 

 

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „A mérkőzés elején is jól játszottunk, de ott még volt néhány apró hibánk, pontatlanságunk. Ezekre jobban kell figyelnünk. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, egyedül az aggaszt, hogy sok sérültünk lett a meccs végére. 5 nap múlva fontos bajnokink lesz a NEKA ellen, remélem, hogy akkor is győzni tudunk.”

 

 

Scholtz Andrea az EU-FIRE Mosonmagyaróvár kapusa: „A kapusteljesítmény mindig a védekezéstől függ, úgy gondolom ezen a téren most megkaptunk minden támogatást a többiektől. Mindenképpen nyerni szerettünk volna és ezzel üzenni az ellenfeleinknek, hogy mire vagyunk képesek. Úgy gondolom sikerült mindent megtenni a pályán, így összességében elégedett vagyok.”

 

 

Kopecz Barbara az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: „A nyitott védekezésünk jól összeállt erre a mérkőzésre, sokat dolgoztunk rajta. Jól tudtunk építkezni ebből támadásban, sok lerohanás gólt is szereztünk ezáltal. Persze voltak rövidebb periódusok a mérkőzésen, amikor elfáradtunk picit, de túl tudtunk lendülni rajta és mentünk előre.”

 

 

Hajrá MKC!