Július 11-én kezdődik a felkészülés

 

Rendszeresen beszélgetünk Bognár Róberttel az MKC vezetőedzőjével, aki nagyon szívesen osztja meg a gondolatait a szurkolókkal. Most elsősorban a csapatunk nyári felkészülésről valamint az MKC élvonalbeli játékos keretéről kérdeztük.

"Július 11–én szerdán délután 17 órakor kezdődik a nyári alapozásunk első edzése. Valamivel több mint hét hetünk lesz a rajtig és ez az idő véleményem szerint elég is lesz arra, hogy alaposan felkészüljünk az első osztályú bajnokságra – kezdi a beszélgetést Bognár Róbert. Egyrészt azért, mert a lányok már július elejétől egyénileg dolgoznak, tehát így megfelelő állapotban kezdhetjük el majd az edzéseket. A másik ok pedig, amely a segítségünkre lehet az, hogy a csapatunk gerince egyben maradt. Természetesen lesz bőven tennivalónk, de az megnyugtató a számunkra, hogy van egy stabil alapja a csapatunknak."

 

 

Érdekesnek ígérkező felkészülési találkozókat is fog játszani a csapatunk, hiszen a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapataival is megmérkőzik majd az MKC.

"Nagyon fontos a számunkra, hogy lássuk, megtapasztaljuk azt az osztálykülönbséget amely vár ránk az élvonalban. Ezeken a találkozókon tudjuk majd igazán lemérni, hogy hol tartunk és mi az, amiben javulnunk vagy fejlődnünk kell. Az ETO - SZESE U 18 – as  fiúk elleni gyakorló találkozók pedig már inkább az élesítést szolgálják majd, hiszen ellenük nagyobb erőre, sebességre és dinamikára lesz szükség. Megpróbálunk tehát mindenre felkészülni és izgatottan várjuk a július 10–én elkészülő bajnoki sorsolást. Annak ugyanis lesz jelentősége a számunkra, mert már a bajnokság elején szeretnénk pontokat gyűjteni."

 

 

A váz valóban megmaradt az MKC csapatában, de azért elég jelentősen át is alakult a gárda. Mennyire elégedett a vezetőedző, a csapat nyári megerősítésével?

"Az én véleményem szerint, azokon a posztokon sikerült megerősítenünk a csapatot, ahol ez szükséges volt. Tapasztalt, sőt nemzetközi rutinnal rendelkező külföldi játékosokat sikerült igazolnunk, ráadásul olyanokat, akiknek a magyar bajnokság sem teljesen ismeretlen. Vukcevic évek óta Magyarországon játszik, az olasz Fanton pedig márciusban néhány napig már edzett velünk. Gubikovát és Maricot több válogatott mérkőzésen is megnéztem és így tudom, hogy nem csak remek játékosok mind a négyen, hanem igazi harcosok és nagy küzdők is. Négy nagyon tehetséges fiatal játékos is csatlakozott hozzánk, akik egyértelműen a jövő emberei, de már ebben a bajnokságban is fontos szerepet szánok nekik. Hudák Emmától különösen sokat várok, mert vele már dolgoztam együtt és tudom, hogy nagyon szeretne nálunk bizonyítani. Az osztályváltáshoz, minőségi cseréket kellett végrehajtanunk és én most úgy gondolom, hogy a keretünk teljesnek mondható és alkalmas lesz a feladatok megoldására."       

 

 

Hogyan telik majd a nyári felkészülés első szakasza?

"Az első napokban az ilyenkor megszokott felmérésekre kerül sor és utána, két hétig a fizikai felkészítésre figyelünk a leginkább. A játékosinak többsége szerepelt már a női élvonalban és ezért pontosan tudják, hogy ebben az osztályban elengedhetetlen a tökéletes kondíció. Viszont az edzések és a munka mellett, az ismerkedésre és a csapatépítésre is komoly hangsúlyt fektetünk, hiszen sok új játékos érkezeik most a csapathoz. Közös programokat is tervezünk tehát, amelyek között egy evezős túra is szerepel majd."

 

 

Bognár Róbertnek sikerült egy kicsit kipihennie magát a nyári szünetben?

"Igen sikerült kipihennem magam, különösön a horvátországi nyaralásunk során, ahol inkább a foci világbajnokságra figyeltem a kézilabda helyett. A nyáron a licencemet biztosító továbbképzést is elvégeztem Balatonfüreden és videón, néhány mérkőzést is kielemeztem. Így az MKC táborban megtartott hétfői két edzés már kimondottan jól esett a kicsikkel, akikkel amúgy is imádok dolgozni. A junior VB mérkőzéseit is érdeklődéssel figyelem és igazából már várom a kezdést a csapattal."

 

Hajrá MKC!