Komoly erőpróba előtt a Magyar Kupában

 

Két és fél hét után ismét hazai pályán szerepel az EU-FIRE Mosonmagyaróvár. A bajnokságban zsinórban három idegenbeli mérkőzést nyert meg a csapat, szerdán pedig már a Magyar Kupában jön a folytatás. A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyekre nagyon kemény feladat vár a kupasorozat harmadik fordulójában, hiszen a Siófok látogat az UFM Arénába. A Balaton partiak jelentős átalakításon estek át a nyár folyamán, hiszen több klasszis játékos (Sanja Damjanovics, Asma ElGhaoui, Denisa Dedu) is érkezett a csapathoz, amelyet már Lars Rasmussen a magyar női válogatott szövetségi kapitányának, Kim Rasmussen-nek az öccse irányít.

 

Fotó: archív MKC 2016/2017-es szezon

 

A Siófok nem számíthat Gabriela Perianu-ra, aki fontos láncszeme az együttesnek. Ő a Dunaújváros ellen bajnokin sérült meg. Az MKC-ból Hajtai Vanessza és Tilinger Tamara játéka kérdéses.

 

Fotó: archív MKC 2016/2017-es szezon

 

A Balaton partiak egyébként 4 győzelemmel (az MTK, a DVSC, a Dunaújváros és a Kisvárda ellen győztek) és 3 vereséggel (a Győrtől, az FTC-től és az Érdtől kaptak ki) az ötödik helyen állnak az NB I-es tabellán.

A Siófok elleni Magyar Kupa mérkőzésen egy jó ismerőssel is találkozhatunk majd, hiszen az MKC korábbi kapusa Szemerey Zsófi három év után, éppen Mosonmagyaróvárról igazolt soron következő ellenfelünkhöz.

 

Fotó: archív MKC 2016/2017-es szezon

 

Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár - Siófok KC mérkőzést november 8-án rendezik az UFM Arénában 18 órától. Jegyek még válhatóak az összecsapásra a Szellőrózsa ABC-ben, vagy a mérkőzés előtt egy órával a helyszínen. A bérletek érvényesek a Siófok elleni találkozóra!

 

Fotó: archív MKC 2016/2017-es szezon

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Ezen a találkozón lemérhetjük, hogy hol tart a csapat. Úgy gondolom, hogy rajtunk nincs semmiféle teher. Megpróbáljuk megnehezíteni a Siófok dolgát, és szorossá tenni a találkozót. Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk tőlük. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel, és ezt ki kell használnunk. Szeretnénk felnőni a feladathoz és ki akarjuk szolgálni a közönséget.”

 

Fotó: archív MKC 2016/2017-es szezon

 

Női Magyar Kupa, 3. forduló:

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - Siófok KC
Alba Fehérvár KC - MTK Budapest
Szent István SE - Dunaújvárosi KKA
Kisvárdai KC - Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE
Kispest NKK - Váci NKSE
Vasas SC - DVSC-TVP
Gödi SE - EUbility Group-Békéscsaba

 

Korábban játszották:

NEKA – Érd 23-31

Hajrá MKC!