Lezárult az őszi bajnokság

 

A legfiatalabb versenyző korosztályaink számára már lezárult a szezon első fele.  Az U13-as és a serdülő csapat játékosainak nagy része mindkét bajnokságban érintett, így hétről-hétre dupla meccsterhelés várt rájuk, ugyanakkor rengeteget fejlődtek ezáltal.

 

 

Az U13-as korosztály a Tóth László Régió „A” csoportjában vitézkedett ősszel. Egy-egy meccsnap során minden együttes, ugyanazon a helyszínen, két mérkőzést játszott.  Az MKC a Bajnok DSE Nemesvámossal, a Lébényi KSE-vel, a Szombathelyi Haladással és a Győri Audi ETO KC első és második számú csapatával találkozott.

 

 

Vura József csapata az alapszakasz végén az ötödik helyen végzett, két győzelemmel és nyolc vereséggel. Ez számukra azt jelentette, hogy az alsóházi rájátszásban folytatják tavasszal.

 

 

Sztranyovszky Laura, az MKC játékosa: „Én mindkét bajnokságban érintett vagyok. A serdülőben még mi vagyunk a kicsik, nem ránk hárul a főszerep, az U13-ban viszont igen. Igyekszünk húzni a csapatot előre és a kisebbeket terelgetni picit. Ugyanakkor jó lehetőség ez a kettős szerep, hiszen meccsrutint szerezhetünk és némileg megismerhetjük az idősebb mezőnyt, ahol játszani fogunk a jövőben. Élvezem minden percét, nagyon jó a közeg, szeretek az MKC-ban edzeni és imádom a mérkőzések hangulatát is. A felnőttektől is sokat tanulhatunk, rendszeres résztvevője vagyok a bajnokiknak és nagy szurkolója a lányoknak.”

 

 

A február végén folytatódó rájátszásban az Ajka, a Lébény, a Szombathelyi Haladás és a Celldömölki VSE első és második számú csapatai várnak a mieinkre.

 

 

Az eggyel idősebb korosztály a leány serdülő II. osztályú bajnokság nyugati csoportjában szerepel. A 12 csapatos bajnokság őszi fordulóiban az MKC négy győzelemmel és öt vereséggel zárt és a hetedik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

 

 

Trestyén Beatrix, az MKC játékosa: „A kezdés nehéz volt számomra, hiszen a bajnokság elején nagyon sok új játékos érkezett, akikkel össze kellett szokni, illetve a hosszú szünet miatt a mérkőzésekből is kiestünk. Viszont nagyon élveztem ezt az őszi szezont. Az első fordulóban ráadásul győztünk is, ami bravúrnak számít, hiszen a Mohács előrébb tart jelenleg, mint mi. Ettől viszont nagyon motiváltak is lettünk. Számunkra eddig felemásan sikerült a szezon, lehetett volna jobb is, de érezzük, hogy folyamatosan fejlődünk és haladunk előre a céljaink elérésében.”

 

 

Szittner Rubina, az MKC játékosa: „Én is mindként bajnokságban érintett vagyok. Nagyon szeretek itt játszani, őszintén mondom, hogy nem is mennék el innen. Egyre jobban a körülmények is, idén már mi is edzhetünk az UFM Arénában, ami nagy előre lépés. Jó a hangulat, a közeg, az edzők, szeretek az MKC család tagja lenni.”

  

Hajrá MKC!