Mosonmagyaróvári körúton az aranyos lányok

 

Sűrű napja volt pénteken a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyeknek, az edzői stáb tagjainak és a klub vezetőségének. Az esti szezonzáró találkozó előtt ugyanis az egész MKC buszra szállt és bejárta Mosonmagyaróvárt.

 

NB I-es csapathoz, NB I-es busz és NB I-es rendszám dukál

 

Az aranyjárat 11 órakor indult az UFM Arénától, az első úti cél pedig a városháza volt. Itt a díszteremben fogadták a csapatot a hivatal dolgozói. Fehérné dr. Bodó Mariann a város jegyzője a köszöntőjében gratulált a bajnoki címhez, és kiemelte, hogy a kollégák közül többen szurkolói az MKC-nak, akik a mérkőzéseken is rendszeresen részt vesznek.

 

dr. Iváncsics János, Tilinger Tamara, Fehérné dr. Bodó Mariann és Horváth Cs. Attila

 

„Az aranyérem megszerzése történelmi tett volna a csapattól – ezt már dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere mondta. Ilyet korábban még nem élt át a város. Élmény volt látni az ünneplő tömeget és azt, ahogyan a szurkolók és a csapat összedolgozott ebben a szezonban. A célt teljesítettük, jövőre pedig jöhet a még nagyobb erőpróba a világ legerősebb bajnokságában. A város komoly összeggel támogatja az MKC-t, és reméljük, a jó kapcsolat megmarad a városvezetés és a klub között.”

Horváth Cs. Attila, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy komoly célokkal szeretnének nekivágni az NB I-es bajnokságnak. „Az elsőosztályú szereplés korábban csak úgy idepottyant Mosonmagyaróvárra, ezt viszont most mi harcoltuk ki, így pedig sokkal édesebb a siker íze. A világ legerősebb bajnokságába jutottunk vissza, ez óriási dolog. A csapatnak természetesen jár a gratuláció, de fontos volt a háttérben elvégzett munka is. Jövőre nem azzal a céllal vágunk neki az NB I-nek, hogy elkerüljük a kiesést. Szeretnénk nagyot álmodni, és hosszú távon stabil tagjai akarunk lenni az elsőosztályú bajnokságnak!”

 

Autogramosztás a Bolyai iskolában

 

A városháza után két iskolába is ellátogattunk. A Bolyai János Általános Iskola alsó tagozatosai nagy szeretettel fogadták a lányokat, akiket alig akartak elengedni. Az autogramvadászok megrohamozták a csapat képviselőit, és bár mindenki szívesen maradt volna még, hamar eljött a búcsú ideje, hiszen ezt követően a Móra Ferenc Általános Iskolában volt jelenésünk.

 

A Móra iskolában

 

Délben egy finom ebéd következett a Gaben Étteremben, majd ezután a csapat több hűséges támogatóját is meglátogattunk. Sorrendben a Duna Takarék Bank, a Family Friss Kft., az UFM és a Junkerwerk, a Dzsungelország, a Szabó és Társa Kft., és az SV Autócenter szerepelt az állomáshelyeink között. A cégvezetőknek egy-egy MKC-s sállal köszöntük meg a támogatást és azt, hogy a nehéz pillanatokban is mellettünk álltak.

 

A mi sikerünk Mosonmagyaróvár és a támogatóink sikere is! Köszönjük!

 

Gaben Étterem és Vinotéka

Duna Takarék Bank


Family Friss Kft.

Guntram Thurnher és az UFM

Junkerwerk

Dzsungelország, a jobb oldalon a tulajdonos Lobitz Ákos

Szabó és Társa Kft.

SV Autócenter

 

Irány az NB I! Hajrá MKC!