Nehezen indult, sima lett – győzelem az első edzőmérkőzésen

 

A felkészülési szezon első edzőmérkőzését a Kispest ellen játszotta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. A 11 órás kezdés ellenére többen választották ezt a találkozót délelőtti programnak, a lelátón körülbelül 100-an gyűltek össze.

 

 

A találkozó első gólját az egyik új igazolás,Tilinger Tamara szerezte hétméteresből, majd jött egy régi motoros Hajtai Vanessza, és már 2-0 volt az állás. A folytatásban erőre kapott a vendégcsapat és átvette a vezetést. Az óvári kézilabdás hölgyek rendkívül kemény alapozáson vannak túl, így nem csoda, hogy el kellett telni egy kis időnek, mire sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát.

 

Hiába szerzett rövid idő alatt öt gólt Tilinger, sok volt az egyéni hiba és a pontatlanság, ráadásul több kiállítást is összeszedett az MKC, így 10-6-ra elhúzott a Kispest.

 

 

A félidő végére összekapta magát Bognár Róbert csapata, és gólról-gólra csökkent a hazai hátrány. A szünetben 11-12 volt az állás a vendégek javára.

 

A második játékrész „Hajtai-hengerrel” kezdődött, az óvári szélső gyors egymásutánban négy gólt szerzett, sőt védekezésben is remekelt (16-13). Innentől kezdve pedig már volt nem megállás a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket. Kellemes meglepetés volt a 18 éves Rácz Adrienn játéka, aki négyszer is beköszönt a piros-feketéknek. A Haladás csapatától visszatérő Hegedűs is jól szállt be a meccsbe, igaz három kiállítása miatt végül idő előtt véget ért számára a találkozó.

 

 

Az MKC végül magabiztosan, 29-21-re megnyerte első edzőmérkőzést. A második félidőben mutatott játék jól nézett ki, és biztosak lehetünk benne, hogy ez a csapat sok örömet okoz majd a szurkolóknak!

 

Ne felejtsétek! Szerdán 18 órától ismét megmérkőzik egymással a két csapat. Várunk minden szurkolót és érdeklődőt az UFM Arénában, a belépés ingyenes!

 

11 óra MKC-Kispest 29-21 (11-12)

18 óra MKC-Kispest

 

 

MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE – KISPEST NKK 29-21 (11-12)

UFM Aréna, 100 néző

Jv.: Bőhm, Tóth

 

MKC: Scholtz – Hajtai 6, Kopecz 1, Tilinger 5 (2), Horváth 2, Csala, 1, Rábai. Csere: Dányi (kapus), Rácz 4, Tóth 2, Hegedüs 4 (2), Bízik B. 2 (1), Németh, Gyimesi 1, Farkas 1, Bardi. Vezetőedző: Bognár Róbert

 

Kispest: Futaki – Lendvai-Tamás 3, Polics 3, Balogh Vivien 3, Kiss 4 (2), Ulmann 1, Fodor. Csere: Bozsó (kapus), Kosik, Balogh Viktória, Szücs 1, Bárdi 4, Fudák, Felső 2. Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan

 

Kiállítások: 14, ill. 6 perc

Piros lap: Hegedűs Dorottya

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2

 

Scholtz Andrea, az MKC kapusa: „Az edzőnk is elmondta az öltözőben, hogy az lenne csoda, ha a csapat már az első edzőmérkőzésen teljesen készen állna. Sok hibával játszottunk, de úgy gondolom ez ennél sokkal jobb lesz. Voltak persze pozitívumok is és a győzelemnek örülni kell.”

 

 

Hajrá MKC!