Siófoki továbbjutás

 

A Magyar Kupa 3. fordulójában az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a Siófok KC-t fogadta az UFM Arénában. A Balaton partiak esélyeshez méltóan teljesítettek a találkozón és bár a szünetben még csak négy góllal vezettek, a második félidő elején elléptek ellenfelüktől. A korábbi mosonmagyaróvári kapus Szemerey Zsófi remekelt a vendégeknél és a francia Nze Minko is kiemelkedően teljesített, összesen tíz gólt szerzett. Az MKC csapatában Kopecz Barbara nyújtotta a legjobb teljesítményt, ő hét gólig jutott.

 

 

32-21-es győzelmével a Siófok jutott be a Magyar Kupa 4. fordulójába.

 

 

EU-FIRE Mosonmagyaróvár–SIÓFOK KC 21-32 (11-15)

 

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző 

Jv.: Réti, Szedmák

 

MKC: Schlotz – Bízik R. 3 (1), KOPECZ 7, Bízik B., Horváth B., Gyimesi, Tóth M. Csere: Dányi (kapus), Giricz 1, Hegedüs 2, Farkas 3, Tilinger 2, Hajtai 2, Csala 1, Lozsi. Vezetőedző: Bognár Róbert

 

Siófok KC: Dedu – SUCH 5, Gnabouyou 2, NZE MINKO 10, Jezic 3, Damnjanovic 4, Aoustin 5. Csere: SZEMEREY (kapus), Mazák-Németh, Sárosi, Elghaoui 2, Ferenczy 1. Vezetődző: Lars Rasmussen.

 

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 4/3

 

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Bizonyos dolgokkal elégedett vagyok, másokkal nem. Nyitott védekezéssel próbálkoztunk, hogy a Siófok átlövői ne tudjanak nagy lendülettel nekivetődni a falunknak. A védekezésünk nagyjából az egész meccsen rendben volt, viszont mi már nehezen tudtuk megbontani az ő falukat, ebből pedig többször kaptunk lerohanásos gólt. Ekkora a különbség az első és a másodosztály között. Igazából nem is bánom ezt a vereséget, mert így látják a lányok is, hogy hova kell fejlődni. Erőben és fizikálisan is előrébb kell jutnunk. Persze jobban örültem volna, ha szorosabb lesz a vége.”

 

 

Lars Rasmussen, a Siófok KC vezetőedzője: "A hazaiak nagyon keményen kezdték a mérkőzést, de a kezdeti nehézségek után játékba lendültünk és jó teljesítménnyel kerekedtünk ellenfelünk fölé. Örülök a továbbjutásnak, várjuk a sorsolást."

 

 

Kopecz Barbara, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Sajnálom a 11 gólos vereséget, de örülök, hogy helyt tudtunk állni. A Siófok nagyon erős csapat, így az eredmény miatt nem kell szégyenkeznünk. Nem feltett kézzel léptünk pályára, de a vendégek érvényesítették az osztálykülönbséget. Nagyon elfáradtunk a végére, ezért lett ilyen nagy a különbség a végére."

 

 

Szemerey Zsófi, a Siófok KC játékosa: "A bajnokságban és a Magyar Kupában is szeretnénk a legjobb négy között végezni, a mai győzelemmel újabb lépést tettünk a céljaink felé. Nagyon jól érzem magam Siófokon, ahol nagyszerű társaság jött össze. A sorsolásnál mondtam a csapattársaimnak, hogy a Mosonmagyaróvárt fogjuk kapni, ez be is jött. Örömmel tértem vissza ide, hiszen a klub nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most itt tarthassak. Jó volt a pályán és a nézőtéren is ismerős arcokkal találkozni, és persze örülök a továbbjutásnak is."

 

Hajrá MKC!