Presztízssiker az ifjúságiaknál

 

Az elmúlt hetet dupla győzelemmel zárta a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata. A megyei bajnokságban 55-25-re nyert a Szany ellen, a korosztályos bajnokságban pedig 35-32-re múlta felül a Győri Audi ETO KC második számú csapatát. Ez utóbbi igazi presztízs sikernek számít.

Balogh Sándor az MKC ifjúsági csapatának edzője: „Mindenképpen külön kell választani a két bajnokságot. A megye igazából egy jutalomjáték számunkra, illetve rutinszerzési lehetőséget biztosít azoknak a játékosoknak, akik kevesebb szerepet kapnak. Itt sok mindent tudunk gyakorolni, amit az NB I-es ifi mérkőzéseken hasznosíthatunk. A Győr ellen sikernek tényleg presztízs értéke van, ha két klub történetét nézzük. A lányok nagyon motiváltak voltak, átérezték a találkozó fontosságát. Van olyan játékosunk, aki korábban az ETO-ban játszott, ráadásul sokan osztálytársak is, így az egészséges rivalizáció meg van köztük.”

 

Fotó: Fehér Ágnes

 

Nagyjából másfél hónapja vette át Balogh Sándor az ifjúsági csapat irányítását, amely mint mondja, nagyon tanulékony és munkára kész társaság.

Balogh Sándor az MKC ifjúsági csapatának edzője: „Továbbra is azt tapasztalom, hogy ezek a lányok szeretnek dolgozni. Abban kell még fejlődniük, hogy minden szituációban higgyenek magukban és az elvégzett munkában. Akarnak tanulni, keményen dolgoznak az edzések alatt és a korábbi képzésbeli hiányosságokon is sikerül folyamatosan csökkenteni. Viszont számomra az nagyon pozitív, hogy valódi csapategység kezd kialakulni, ebben sokat léptünk előre.”

 

Hajrá MKC!