Sima hazai siker a megyei rangadón, bajnok a Győr

 

A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek az NB I 23. fordulójában a friss Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-hoz látogattak.

A testvércsapatok összecsapásán egyértelműek voltak az erőviszonyok, és a hazaiak ezt már rögtön a mérkőzés elején érvényesítették. A korábbi MKC játékos Puhalák Szidónia góljaival indult a találkozó, és a győriek a 6. percben már 6-2-re vezettek.

 

 

Szép villanásokra azért futotta a Mosonmagyaróvár erejéből, ilyen volt például Kopecz Barbara egész pályás gólja, vagy éppen Lea Vukojevics kiszorított pozícióból lőtt találatai.

Az erőviszonyok hamar kirajzolódtak a pályán, a Győr szép gólokat lőtt, és szinte mindenki szerepet kapott Ambros Martín csapatában. A félidő végéig tetemes előnyt halmozott el a hazai csapat, igaz az utolsó szó Gyimesi Kittié volt, aki időn túli szabaddobásból óriási gólt ragasztott Kiss Éva kapujába, beállítva ezzel a 18-11-es félidei eredményt.

 

 

A második játékrészben aztán még erőteljesebb játékkal rukkolt elő a Rába parti csapat, ennek pedig nem találta meg az ellenszerét a Mosonmagyaróvár. A Győrnél a hat gólig jutó Tomori mellett a fiatalok vitték a prímet: Puhalák szintén hat, Moharos pedig négy találatot jegyzett. A vendégek nem igazán tudták bevenni sem Kiss, sem Binó kapuját, így pedig nagyarányú vereség lett a vége.

 

 

Pozitív momentumok azért így is voltak, Szemerey Zsófi például egész pályás gólt szerzett, de nem sikerült szorossá tenni a meccset. A Győr 37-19-re nyert, és ezzel három fordulóval a vége előtt bebiztosította az első helyet. A zöld-fehérek így megvédték bajnoki címüket, és összesítésben tizenharmadszor végeztek az első helyen a NB I-ben!

 

 

GYŐRI AUDI ETO KC–MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE 37–19 (18–11)

Győr, 2157 néző 

Jv: Asztalos, Bárkányi

Győr: Kiss É. – Knedliková 3, Nora Mörk 4 (1), Görbicz 3 (2), Al-Gaui 4, Amorim 1, Puhalák 6 Csere: Binó (kapus), Tomori 6, Moharos 4, Groot 3, Bódi 2, Hudák, Pál 1. Vezetőedző: Ambros Martín

MKC: Szemerei 1 – Vukojevics 4, Csala, Bouti 2, Gyimesi 2, Kopecz 2, Bízik R. 2 (2) Csere: Wéninger (kapus), Bardi 1, Hajtai 1, Élő 1, Bízik B. 2 (1), Gerháth 1, Horváth P. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

 

 

Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedőzje: „Bár három mérkőzés még hátra van, remek szezont zárhatunk. Fantasztikus volt a csapat, és fantasztikus a szurkolóink is, nagyon boldog vagyok, hogy Európa legjobb bajnokságában vagyunk az elsők.”

Varga József, az MKC vezetőedzője: „Gratulálok a Győr bajnoki címéhez. A mi játékosaink nem BL-szintet képviselnek. Ez a reális különbség a csapatok között.”

 

Gratulálunk a Győr bajnoki címéhez! Hajrá MKC!