Továbbjutás a Magyar Kupában, a legjobb 16 között az MKC

 

Az EU-Fire Mosonmagyaróvár sikerrel vette a Magyar Kupa második fordulóját. Bognár Róbert tanítványai nehezen lendültek játékba a Rinyamenti KC ellen, a vendégek sokáig jól tartották magukat. Szalai Evelin remekül védett, de az óvári játékosok is naggyá tették a vendégkapust. A félidei három gólos MKC vezetést gyorsan ledolgozta a nagyatádi csapat, de a vezetést nem sikerült átvennie. A hajrában aztán kijött a csapatok közti különbség és az MKC a Bízik Réka-Horváth Bernadett-Tilinger Tamara hármas hathatós közreműködésével bedarálta ellenfelét, és magabiztos sikerrel jutott be a Magyar Kupában a legjobb 16 közé.

 

 

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - Rinyamenti KC 30-21 (15-12)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 600 néző. 

Jv: Hantos, Rózsahegyi

 

MKC: Dányi – Töpfner, Tilinger 6, Bízik B. 2, Horváth B. 8, Gyimesi 3, Bízik R 9 (3). Csere: Oláh (kapus), Hajtai 2, Csala, Hegedüs. Vezetőedző: Bognár Róbert

 

Rinyamenti KC: Szalai – Antal 2, Nagy R. 7 (1), Brezovszky, Wahid 1, Kovács D. 7 (3), Karsai. Csere: Barta 1, Balaskó 1, Koronczai 2. Vezetőedző: Mato Matijevic

 

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/4

 

 

Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Nagyon kellemetlen ellenféllel szemben sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Megizzasztott minket a Rinyamenti, amely masszív csapat, ráadásul hosszú támadásokat vezetett, ami nem feküdt nekünk. A kapusuk remek napot fogott ki, de erről mi is tehettük, mert sok ziccert hibáztunk. 45 percig szoros volt a mérkőzés, de a hajrában volt egy 9-1-es rohanásunk, ennek köszönhetjük a magabiztos győzelmet. Nem becsültük le őket, de ma is bebizonyosodott, hogy még sok munka áll előttünk.”

 

 

Gyimesi Kitti, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Az első félidőben a védekezés hagyott maga után kívánnivalót. Az ellenfél hosszú támadásokat vezetett, és hiába védekeztünk, sokszor kaptunk olyan gólokat, amilyeneket ezen a szinten nem szabad. Támadásban kicsit kapkodtunk, ezért volt ilyen szoros a mérkőzés. A végén azért megmutattuk hogy mi vagyunk a jobb csapat. Örülök a továbbjutásnak, és annak, hogy ezúttal támadásban is nagyobb szerepet kaptam, igyekeztem élni a lehetőséggel."

 

 

Horváth Bernadett, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár játékosa: "Az első félidő nagyon rosszul sikerült. Hiába készültünk fel az ellenfélből, sokat hibáztunk, Nagy Renáta semlegesítését sem tudtuk megoldani. A második félidő második felére aztán összeállt a védekezésünk, és szerencsére magabiztos sikert tudtunk aratni. Nagy volt az iram, így a végére rendesen elfáradtunk, de a legfontosabb, hogy kiharcoltuk a továbbjutást."

 

 

A Magyar Kupa 2. fordulójának eredményei (félkövérrel a továbbjutó csapatok):

 

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - Rinyamenti KC 30-21

MTK Budapest - Budaörs 32-28

Pilisvörösvári KSK - Vasas SC 22-30

VSK Tököl - Kispest NKK 28-41

Szentendrei NKE - Gödi SE 32-34

Eszterházy KFSC - Váci NKSE 15-37

Pénzügyőr SE - Szent István 21-25

NKK Balmazújváros - Kisvárdai KC 21-38

Nyíradony VVTK - DVSC-TVP 23-34

Kozármisleny SE - Siófok KC 12-39

Szombathelyi KKA - Alba Fehérvár KC 27-31

Mohácsi TE - NEKA 30-30

Orosházi NKC - EUbility Group-Békéscsaba 26-28

PC TRADE Szeged KKSE - Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 20-25

 

A Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását október 10-én, 13 órakor tartják. A mérkőzéseket november 8-ig kell lejátszani. A 14 továbbjutó csapathoz ebben a körben csatlakozik az Érd és a Dunaújvárosi Kohász KA.

 

 

Hajrá csajok, hajrá MKC!