Új autóbusszal gazdagodtunk

 

A képen látható vadonatúj autóbusszal fog a jövőben mérkőzéseire utazni az EU-FIRE Mosonmagyaróvár. A klub ugyanis TAO-s és önkormányzati pénz segítségével megvásárolhatott egy holland gyártmányú járművet, amelyet kedd délután adtak át az UFM Aréna előtt.

 

 

Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke: „Egy ötvenszemélyes, VDL típusú busszal lettünk gazdagabbak, amelyre már nagy szüksége volt az egyesületnek. A klub a kézilabda szövetség pályázatán nyerte el ezt a lehetőséget. Ugyanakkor azt is tudtunk, hogy ez az összeg, a busz kilencvenmilliós árának, csak a kétharmadát teszi ki. Az önrészt még elő kellett teremteni, amelyhez az önkormányzattól kaptunk segítséget, az üzemeltetésében pedig a Mágia Tours-tól. Remélhetőleg ezzel a busszal az egész országot bejárjuk, így a város hírnevét visszük mindenfele.”

 

 

Az Eindhovenből érkezett jármű kulcsát a város polgármestere, Dr. Árvay István adta át a klub elnökének és az első osztályú csapat kapitányának, Tilinger Tamarának.

 

 

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere: „Bár most egy örömteli pillant miatt gyűltünk össze, azt mindenki tudja, hogy néhány hónappal ezelőtt a mosonmagyaróvári kézilabdázás elég nehéz helyzetben volt. A csapat kiesett az első osztályból, a klub anyagilag is gondokkal küzdött és teljesen átalakult a vezetés is. Én most ebben az új buszban egy olyan jelképet látok, amely azt mutatja, hogy a kézilabda lassan újra elnyeri méltó pozícióját a városban. Fontos az élsport, ugyanakkor nagyon sok fiatal áll a klub mögött, a gyermekeink egészséges életmódra való nevelése pedig még ennél is fontosabb. Számomra ezt is jelképezi a mai nap. A lányok országszerte viszik a város hírét és abban is biztos vagyok, hogy bármerre is járjanak, mindenki rápillant majd a busz felirataira. A Mosonmagyaróvár névről pedig remélem azt gondolják majd, érdemes eljönni ide, hiszen eljutott oda ez a település, hogy megengedheti magának egy ilyen drága sportág támogatását.”

 

 

Az ünnepélyes átadó után persze ki is kellett próbálni az új csodát. Kicsik, nagyok, sportolók, támogatók és a vezetés is buszra szálltak és tettek egy rövid kört a városban.

 

 

Hajrá MKC!