Visszatekintő: EU-FIRE Mosonmagyaróvár – Swietelsky-Szombathely

 

Pénteken magabiztos, 31-21-es győzelmet aratott az UFM Arénában az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a Swietelsky-Szombathely ellen. A találkozón folytatódott klubunk idei kezdeményezése miszerint minden hazai mérkőzést egy helyi vállalkozás támogat, ezúttal a MenKraft Consulting Kft. volt a meccs szponzora.

 

 

Szintén szokás az MKC hazai bajnokijain az ünnepélyes kezdődobás, amit szinte kivétel nélkül a találkozó főtámogatója, vagy annak rokona végezhet el. Ezúttal MenKraft Consulting Kft. ügyvezetője Mészáros László és kislánya Mónika állt oda a pálya közepére.

 

 

A hangulatról ezen estén a Pulzus TSE táncosai gondoskodtak.

 

 

A klubvezetése fontosnak tartja azt is, hogy köszöntse azokat a sportolókat, akik kiemelkedő teljesítményt érnek el. Ez alkalommal a közelmúltban városi sportdíjat átvett tehetségeket hívta meg az MKC. Takács László, Pető Zsolt és a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club nevében Bedő Zoltán fogadta a gratulációkat. Az év női sportolója Szabó Nóra sajnos nem tudott részt venni a találkozón.

 

 

 

Szintén a mérkőzés előtti történésekhez tartozik, hogy az MKC egyik szponzorának, Horváth Vilmosnak köszönhetően szurkoló táborunk új dobokkal gazdagodhatott.

 

 

A találkozó teltház előtt és fantasztikus hangulatban zajlott, amihez a csapat is hozzátette a magáét. A hazai együttesből többen is jól teljesítettek, a mérkőzés két legjobb játékosai a hét-hét gólig jutó Bízik Réka és Tilinger Tamara lettek.

 

 

Bízik Réka, az MKC játékosa: „Szerettünk volna minél előbb meglépni az ellenfelünktől, gyors lerohanásokból sok gólt szerezve. Szerencsére ez sikerült is, alig telt el hat-hét perc és már időt is kért a Szombathely. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, fontos volt ez a győzelem. A szurkolóink ezúttal is kitettek magukért, eszméletlen hangulat volt, nagyon jó így játszani.”

 

 

Tilinger Tamara, az MKC játékosa: „Az első félidő alatt rendben volt minden, aztán a második játékrész elején a támadójátékunk egy kicsit megakadt. Szerencsére viszont a védekezésünk ebben az időben is feszes maradt és a kapusaink is remekül teljesítettek. Mindig a védekezés a legfontosabb, hiszen csak ebből tudunk eredményesek lenni elől. Igazi csapatjáték volt ma is, amivel nem tudott mit kezdeni az ellenfelünk.”

 

 

 

A bajnoki találkozók sora március 11-én, vasárnap folytatódik a Győri ETO otthonában.

 

 

Hajrá MKC!