Visszatekintő: Győri Audi ETO KC U18 - EU-FIRE Mosonmagyaróvár

 

Vasárnap magabiztos, 32-20-as győzelmet aratott Győrben az EU-FIRE Mosonmagyaróvár az ETO ellen. A találkozó jó hangulatban zajlott, hiszen a csapatot ismét elkísérte szurkolótáborának nagy része, a lányok pedig a pályán tettek egy újabb fontos lépést az első osztály felé.

 

 

Az MKC-s hölgyek, ahogy már megszokhattuk ismét igazi csapatként küzdöttek egymásért. A vártnál talán könnyedebben jött a siker az ETO ellen, ugyanakkor ez így is egy nagyon fontos presztízs győzelem volt.

 

 

Ivanics Dóra, az MKC játékosa: „Az eredmény nem tükrözi azt, hogy mekkora küzdelem volt a pályán. El kellett telnie egy kis időnek, mire két-három gólról jobban el tudtunk lépni. Ugyanakkor magabiztosak voltunk, sikerült érvényesíteni az akaratunkat és keményen mentünk előre. A végén pedig kijött a két csapat közti különbség. Reális eredmény született.”

 

 

Az MKC győzelmeinek egyik kulcsa a masszív védelemben rejlik, amelynek az egyik alapembere Gyimesi Kitti.

 

 

Gyimesi Kitti, az MKC játékosa: „Szerintem senki sem számított arra, hogy ilyen nagy különbség lesz a két csapat között, hiszen azért mégiscsak az ETO-ról beszélünk, de nagyon örülök, hogy így alakult. Az elejétől igyekeztünk kézben tartani a találkozót és minél előbb elhúzni az ellenféltől. Sokat dolgoztunk azon, hogy a védekezés rendben legyen, bár még van hova fejlődni. Persze nagyon jól összeállt a védelem, viszont maximalista vagyok, így sosem lehetek elégedett. Kemény munka volt, rengeteget gyakoroltunk, de egyre jobban érezzük egymást. Bár ilyen csapattársakkal  nem is nehéz.”

 

 

A találkozó történetéhez sajnos hozzá tartozik az is, hogy a csapat egyik szurkolója, Németh Zsombor a mérkőzés alatt rosszul lett. Jó hír viszont, hogy a gyors orvosi segítségnek is köszönhetően Zsombi már jobban van és még vasárnap este, a vizsgálatok után haza is engedték a kórházból. Mielőbbi gyógyulást kívánunk számára!

 

 

A bajnoki találkozók sora március 17-én, szombaton, 18 órakor folytatódik a Gárdony-Pázmánd ellen az UFM Arénában.

 

Hajrá MKC!