Híreink

SZOROS VOLT, DE…

Visszavágásra és továbbjutásra készült a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a keddi Dunaújvárosi KKA elleni Magyar Kupa mérkőzésen. Ezek azonban nem sikerültek, mert a dunaújvárosi vendégek két góllal most az UFM Arénában is jobbnak bizonyultak.

A KUPA AZ MINDIG MÁS!

Az elmúlt egy évben bajnoki és edzőmérkőzéseken ötször mérkőzött meg egymással a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A kedden 18 órakor kezdődő mosonmagyaróvári Magyar Kupa találkozó tehát már a hatodik összecsapás lesz nagyon rövid időn belül. Dunaújvárosban eddig nem sok siker termett az MKC számára, viszont a két mosonmagyaróvári találkozón egy döntetlen és egy emlékezetes hazai siker született.

KUPA, BAJNOKIK, TORNÁK

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt női kézilabdacsapatának két tétmérkőzése is lesz a héten. Kedden elkezdi a Magyar Kupa sorozatot a Dunaújvárosi KKA gárdáját fogadva, pénteken pedig folytatja a bajnokságot Budapesten, az FTC otthonában.

EZT MÁR NAGYON VÁRTUK!

Vártuk ezt a teljesítményt a csapattól és különösen Herczeg Lilitől, aki ebben a bajnokságban most mutatta meg igazán, hogy mire képes. Igazolásképpen idézzük csak fel Golovin mester mérkőzés utáni nyilatkozatát, amely az utolsó mondata így szólt: Herczeg Lili fantasztikus teljesítményét látva, az MTK edzőjeként sír az egyik szemem, a junior válogatott szempontjából viszont nevet a másik.”

TÖKÉLETES HÉTVÉGE!

A Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapatának sikere mellett, büszkén említjük meg, hogy az utánpótlás is hibátlanul zárta a hétvégét. Sorrendben az ötödik bajnoki találkozóját is megnyerte szombaton délelőtt a Mosonmagyaróvári KC U22, most az egyik megyei rivális, a Vady Mosonszolnok ellen. A pénteki élvonalbeli találkozó előtt pedig az MKC ifi, a Budaörs fiataljainál bizonyultak jobbnak, az MKC serdülő pedig a Pécs korosztályos gárdáját fektette két vállra.

HERCZEG LILI BRAVÚRJAIVAL

Nagyon készült, nagyon akarta ezt a győzelmet a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata és óriási küzdelemben végül is sikerült két vállra fektetni az MTK Budapest gárdáját. Az első félidőben még az alaposan megerősödött fővárosiak akarata érvényesült, de hajrában a mosonmagyaróvári szív, a győzelembe hajtotta a csapatot.

A HIPP FILOZÓFIA

A legjobbat a természettől, a legjobbat a természetnek”

GYŐZELEMRE KÉSZÜLÜNK!

A Motherson-Mosonmagyaróvár - MTK Budapest bajnoki mérkőzés felvezetésére a mosonmagyaróvári csapat egyik legtapasztaltabb játékosát kértük. Horváth Bernadett készségesen válaszolt, sőt ki is emelte, hogy a csapat rutinos kézilabdázóira komoly feladat vár pénteken este.

MKC-REGGELI

A Duna Takarék Bank Zrt. és a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club egy finom reggelire hívta meg az üzleti, támogatói körét. A pénzintézetet, valamint a klubot bemutató promóciók után került sor a közös étkezésre, amit kötetlen beszélgetés követett.

FONTOS PONTOKÉRT!

Pénteken 18.30 órakor kezdődik a Motherson-Mosonmagyaróvár-MTK Budapest NB I-es női kézilabda-mérkőzés, amelyen nagyon fontos pontokért küzdenek egymással a csapatok. Egy igazi alsóházi rangadóra számíthatunk, hiszen a fővárosiak három ponttal a tizenegyedik, a mosonmagyaróvári gárda pedig kettő ponttal, a tizenkettedik helyen áll a tabellán.

JÖVŐ KEDDEN LESZ A KUPAMÉRKŐZÉS!

A Magyar Kézilabda Szövetségben, a múlt héten készítették el a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását. Ebben a körben már az élvonalbeli csapatok is érdekeltek, a Motherson-Mosonmagyaróvár az NB I-ből kapott ellenfelet. A Dunaújvárosi KKA elleni Magyar Kupa mérkőzés időpontja október 22. (kedd), a találkozó 18 órakor kezdődik az UFM Arénában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ami azt jelenti, hogy a döntetlen eredmény az idegenben játszó csapatnak kedvez. A Magyar Kupa mérkőzésre a megváltott bérletek érvényesek, a jegyeket pedig egységesen ezer forintos áron lehet vásárolni már a mai naptól a Szellőrózsa ABC-ben.

PÉNTEK A MECCSNAP!

Október 18.-án, pénteken, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három csapata is pályára lép az UFM Arénában. Elsőként a serdülők fogadják a Pécs gárdáját, majd ezután következik az MKC -Budaörs ifjúsági találkozó. Este fél hétkor pedig elkezdődik az NB I-es mérkőzés, amelyen az MTK Budapest lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár vendége.

A SZURKOLÓK BIZALMA

Egy kicsit elakadt most az újságíró. Illene, kellene ugyanis valami visszapillantó anyagot írni a szombati dunaújvárosi bajnoki mérkőzésről. Ez azonban most nehéz...

EGYÜTT VIRÁGOZZUNK!

Hazánkban megtartották az önkormányzati választásokat, amely után természetesen Mosonmagyaróváron is kialakult az új testület, amely az elkövetkezendő öt esztendőben irányítja majd a várost. Klubunk elnöksége, munkatársai, játékosai, támogatói, szurkolói, tehát az MKC-család szívből gratulál, és sok sikert, eredményes éveket kíván a dr. Árvay István polgármester által vezetett képviselő testületnek! Hajrá Mosonmagyaróvár! Hajrá MKC!

JEGYEK AZ MTK ELLENI MÉRKŐZÉSRE

Pénteken este fél hétkor az MTK Budapest csapatát fogadja a Motherson-Mosonmagyaróvár az élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójában. Hazai mérkőzéssel folytatódik tehát a bajnoki sorozat, amelyre elkezdődött a jegyek árusítása a Szellőrózsa ABC-ben (Mosonmagyaróvár 9200 Szellőrózsa u. 33.)

GYŐRBEN GYŐZÖTT AZ MKC U22!

Az Egyetemi Csarnokban fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22- es csapatát a SZESE Győr. Az első játékrész kiegyenlített játékot, döntetlen eredményt hozott, a folytatásban viszont egy magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Mosonmagyaróvár,így sikerült megnyerni a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy az MKC U22 továbbra is hibátlanul menetel az NB II-es bajnokságban.

NEM VOLT ESÉLY A SIKERRE

Végig vezetve, a vártnál sokkal magabiztosabban győzte le a Dunaújvárosi KKA, a gyengén teljesítő mosonmagyaróvári csapatot. Nem véletlen tehát, hogy a küzdőszellemet, a hitet és az akaratot is hiányolta Bognár Róbert vezetőedző és a csapatot most is szép számban elkísérő szurkolók.

BAJNOKI, MAJD KUPA ELLENFELÜNK LESZ A DUNAÚJVÁROS

Szombaton este hat órakor a Dunaújvárosi KKA ellen folytatja az első osztályú bajnokságot a Motherson-Mosonmagyari Kézilabda Club csapata. Ezt követően pedig, a két gárda egymás ellen kezdi meg a Magyar Kupa sorozatot a mosonmagyaróvári UFM Arénában. Két nagy csatára számíthatunk tehát a dunaújvárosi kézilabdázókkal és ebből az elsőt idegenben kell megvívnunk.

VISSZATÉR A KAPITÁNY!

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három meghatározó játékosát volt kénytelen nélkülözni az elmúlt időszakban. A műtétek után rehabilitáló Gyimesi Kitti és Simona Szarková visszatérésére még várni kell, de Tilinger Tamara már pályára tud lépni a szombati dunaújvárosi bajnoki mérkőzésen.

IDEGENBEN NEHEZEBB

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági és serdülő csapata is idegenben lépett pályára a bajnokságban, s most nem sikerült pontot szereznie. Az ifik a dunaújvárosi kézilabda akadémistákkal játszottak, tehát az egyik legpatinásabb utánpótlással rendelkező klub vendégei voltak. A serdülők pedig, a négy bajnoki mérkőzés után is százalékos mérleget felmutató Gyömrő otthonában játszottak.

HAT CSAPAT A HÉTEN!

Szerdán kettő, a hétvégén pedig további négy Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapat lép majd pályára a bajnokságokban. A Liga-kupa győzelem után az élvonalbeli pontvadászatot, Dunaújvárosban folytatja a felnőtt gárda. A DKKA az NB I-es tabella nyolcadik helyén áll, de mindössze egyetlen ponttal előzi meg a jelenleg két pontos mosonmagyaróvári csapatot.
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B