Híreink

MÁR A „B” OLDAL FOROG..

A kétszeres magyar bajnok és EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes DVSC-SHAEFFLER évek óta meghatározó szereplője a hazai élvonalnak. Az előző, félbeszakadt bajnokságban is a negyedik helyén zárt, így a 2020/2021-es szezon eddig a számukra mindenképpen csalódás. A vasárnap 15.00 órakor kezdődő találkozót az m4 Sport élőben közvetíti, amely az első alkalom lesz az UFM Arénából.

FIATAL TEHETSÉG ÉRKEZIK GYŐRBŐL

A szerdai Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés után írta alá a három éves mosonmagyaróvári szerződését Csekő Brigitta. A tizennyolc esztendős, több poszton is bevethető győri játékos így a nyáron már az MKC csapatával kezdi meg a felkészülést.

UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 16.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata szerdán játszott bajnoki mérkőzést, a tizenöt évesek pedig a hétvégén kezdték meg a tornáik sorozatát. Az ifik többet reméltek a NEKA második számú gárdája elleni találkozótól, az U15 pedig egy értékes győzelemmel és egy várható vereséggel zárta a Szombathelyi Kézilabda Akadémia első és második csapata elleni mérkőzéseit.

A MEZŐNY FELETT

A bajnoki tabella élen álló csapatok mérkőzése nem hozott rangadót, túl sok izgalmat sem, mert a Győri Audi ETO KC végig kézben tartotta a mosonmagyaróvári találkozót. Már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát, amikor nagyon dinamikus, pontos játékkal, tíz gólos előnyt szerzett. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy a győri csapat magasan kilóg felfelé a magyar mezőnyből.

ŐSZINTE RÉSZVÉTÜNK

Döbbenten értesült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club arról, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Zlatko Saracevic. A horvát világklasszis átlövő éveken keresztól volt ellenfele és játékostársa az MKC szakmai vezetőinek, Gyurka Jánosnak és Dr. Hoffmann Lászlónak. A kiváló kézilabdázó személyeben egy remek ember, igaz barát távozott tehát, akivel 2019 nyarán a csapat is találkozott a Kaproncán megrendezett Josip Samarazija Bepo emléktornán.

ELSŐ A MÁSODIKKAL…

Amennyiben a bajnoki tabellát nézzük, akkor valóban az élen álló két csapat találkozója lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC mérkőzés. A női kézilabdázást ismerők azonban pontosan tudják, hogy a szerdán 18.30 órakor kezdődő rangadó esetében azért nem ilyen egyértelmű a helyzet.

HAZAI BAJNOKIK - TELEVÍZIÓS KÖZVETÍTÉSSEL

Komoly mérkőzéseket játszik ezen a héten a Motherson-Mosonmagyaróvár a bajnokságban, hiszen a Győri Audi ETO KC és a DVSC-SCHAEFFLER csapatait fogadja. Vasárnap ráadásul a régen várt televíziós közvetítés is létrejöhet az UFM Arénából, hiszen az m4 Sport TV a műsorára tűzte az MKC - DVSC találkozót. Ezért a vasárnapi rangadó kezdési időpontja 15 órára változott, az MKC számára nagyon sűrű hét utolsó napján.

GYŐZELEM ÉS DÖNTETLEN

Ezen a hétvégén a felnőtt bajnokságokban szerepelt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és ifjúsági csapata. Az MKC U22 meg kellett, hogy elégedjen a döntetlennel egy a játék képe alapján biztosan nyerhetőnek tűnő mérkőzés után. A serdülők igaz hozták a győzelmet, de egy sajnálatos, súlyosnak tűnő térdsérülés nagyon beárnyékolja a fiatalok sikerét.

BÚCSÚ A MAGYAR KUPÁTÓL

A TIPPMIX Magyar Kupa negyedik fordulójában az MTK Budapest megállította a Motherson-Mosonmagyaróvárt, amely a vereségével elbúcsúzott a kupasorozattól. A budapesti kék-fehérek végig magabiztosabban, és egy kicsit élesebben kézilabdáztak, így megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé.

BUDAPESTI ELLENFÉL A MAGYAR KUPÁBAN

A pénteken 18.30 órakor kezdődő MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda mérkőzés győztese a legjobb nyolc közé jut a TIPPMIX Magyar Kupában. Rangos tétje van tehát a két élvonalbeli gárda összecsapásának, amelyet a budapesti Elektromos csarnokban rendeznek. Egyelőre nem kaptunk értesítést a mérkőzés online közvetítésről, de ez pénteken még változhat és abban az esetben a linket a klub hivatalos Facebook oldalán tudjuk közölni.

AZ MKC MUNKATÁRSAT KERES

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club dinamikusan fejlődő sportvállalkozás, amely a megnövekedett feladatok ellátására munkatársat keres. Utánpótlás technikai vezetőként olyan személyt szeretne alkalmazni, akinek erős a kötődése, élénk az érdeklődése a sportág iránt.

KOMFORTOSABBAN

Folyamatosan épül, szépül és lesz egyre komfortosabb az UFM Aréna a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club számára. Erről beszélgettünk Stranigg Ferenccel, az MKC másodedzőjével, aki olyan örömteli újdonságokról számolt be, amelyek valóban segítik a kézilabdázó csapatok és a szakemberek napi munkáját.

AZ ESÉLYESSÉG TERHE

Tizenkét bajnoki mérkőzésen, huszonegy pontot gyűjtött a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata. Így tartja a helyét a tabella második helyén, két ponttal lemaradva az élen álló Szekszárdi FGKC mögött. Ebben a fordulóban a Pécsi SN Zrt. gárdáját sikerült hazai pályán legyőzni, az esélyesség terhével is megküzdve.

„AZ ELVÉGZETT MUNKA NEM HAZUDIK”

Egy csendes hétköznapi délután, két edzés között kerestük meg Gyurka Jánost, akit a jegyzeteibe merülve találtunk az edzői irodában. A beszélgetést természetesen a gratulációval kezdtük, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvár továbbra is remekel az élvonalbeli bajnoki sorozatban.

MAGYAR KUPA IDEGENBEN - UTÁNPÓTLÁS OTTHON

Ezen a héten a Magyar Kupa sorozatban vár mérkőzés a Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapatára, amely pénteken 18.30 órakor a fővárosban lép pályára. A legjobb nyolc közé jutásért az MTK Budapest gárdáját kell legyőzni, ráadásul a kék-fehérek otthonában, az Elektromos Csarnokban. Az MKC utánpótlás csapatainak bajnoki mérkőzései azonban hazai környezetben, az UFM Arénában kerülnek lebonyolításra. Kivételt csak a tizenötévesek tornája jelent, de nekik sem kell messzire utazniuk.

KEZDŐDNEK A GYERMEK ÉS KISIKOLÁS BAJNOKSÁGOK

A címünk nem is teljesen igaz, hiszen a Mosonmagyaróvári kézilabda Club U14-es csapata már az előző hétvégén elindította a tavaszi tornák sorát. Ezekről a mérkőzésekről természetesen most beszámolunk, sőt lassan a heti program anyagunkat is el tudjuk indítani. A következő hétvégén ugyanis a MKC U15 vesz részt a győri tornán, majd március elejétől már mindegyik gyermek és kisiskolás sorozat elindul.

MEGFÉKEZETT FIATALOK

A Motherson-Mosonmagyaróvár a második félidőben állította meg a boglári akadémistákat, akik az első játékrészben bátran kézilabdáztak. Az MKC a szünet után azonban átvette az irányítást, jól játszott és ezzel a győzelemmel átmenetileg ismét a bajnoki tabella élére állt.

GYŐZELEM, KEVÉS GÓLLAL - VERESÉG, KEVÉS IDŐVEL

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata a korosztályában, az ifjúsági gárda pedig az NB II-es felnőtt bajnokságban lépett pályára. A játéknap a serdülőknek sikerült jobban, mert igaz egy meglepően kevés gólt hozó találkozón, begyűjtötték a két bajnoki pontot. Az ifi keretnek két nap alatt, két mérkőzése volt, így dicséretes a helytállásuk a harmadosztályú felnőtt bajnokság jelenlegi éllovasa ellen.

A GYORSASÁG AZ ERÉNYÜK

A Motherson-Mosonmagyaróvár vasárnap 18 órakor Balatonbogláron a NEKA otthonában folytatja az élvonalbeli kézilabda bajnokságot. A Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival mérkőzik meg tehát az MKC, akik az első évüket kezdték az NB I-ben. Erről a találkozóról is lesz élő közvetítés az interneten, amelyet a NEKA YouTube csatornáján tekinthetnek meg.

TÖBB MINT HELYTÁLLÁS

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata az első osztályú bajnokság egyik legnagyobb esélyesét, a NEKA gárdáját fogadta. A Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese a hétközben, a nagy vetélytárs Győri Audi ETO KC ellen győzött. Mosonmagyaróvárról is elvitték a két pontot, egy remekül küzdő, nagyon bíztatóan kézilabdázó hazai csapat ellen.

„HIÁNYZIK A CSAPAT, A MÉRKŐZÉSEK”

Soós István szavai ezek, akivel arról beszélgettünk, hogy miként élik meg a mosonmagyaróvári szurkolók ezt a rettenetesen nehéz időszakot. A hetvennégy éves nyugdíjas gépészmérnök természetesen nézi az online közvetítéseket, figyeli a híreket, örül az eredményeknek és nagyon várja már, hogy visszatérhessen a lelátóra.
Következő mérkőzés:
Bajnoki mérkőzés
2021.02.28., 15:00 óra.