Híreink

BRAVÚRPONT

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club története egyik legnagyobb sikerét érte el szerdán este, amikor döntetlenre végzett a bajnokaspiráns Ferencváros ellen. Arra volt már példa, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár megszorongatta a nagyokat, de a pontszerzés igazi bravúr. Ráadásul bármilyen furcsa is leírni, az MKC ezen a találkozón gyakorlatilag pontot vesztett…

SZERDÁN AZ FTC KÖVETKEZIK

2023 február 08.-án szerdán az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen folytatja a februári sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár. Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a tavaszi szezon nyitómérkőzése az M4 Sport TV élő közvetítése miatt korábban, 17.15 órakor kezdődik.

ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNY LESZ A KEZDŐDOBÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria bajnoki rangadó kezdődobását megvásárolta a mosonmagyaróvári székhelyű Dzsungelország KFT. Lobitz Ákos a kertészeti vállalkozás tulajdonosa segít tehát a klubnak és egy mozgássérült kisfiúnak is életre szóló élményt fog ajándékozni.

MINIMÁLIS VOLT A KÜLÖNBSÉG

Az Európa-Liga B. csoportjában a negyedik körre került sor a hét utolsó napján és ez a játéknap az esélyesebb hazai csapatok sikerével végződött. A francia Nantes 29 - 21 arányban visszavágott a norvég Fana csapatának, a dán Ikast pedig gyakorlatilag bebiztosította a csoportelsőségét az MKC ellen. A mosonmagyaróvári gárda azonban ezen a találkozón játékban és az eredményben is sokkal közelebb volt a dán csapathoz.

DÁNIÁBAN FOLYTATÓDIK AZ EURÓPA-LIGA

Az Európa-Liga negyedik körében már a visszavágókra kerül sor, amelyeket a Motherson-Mosonmagyaróvár Dániában az Ikast Handbold ellen kezd el. A dán csapat mindhárom mérkőzését megnyerte, így hat ponttal vezeti a csoportot, amelyben a három másik csapatnak egyaránt kettő pontja van. A 2023 február 05.-én 18.00 órakor kezdődő mérkőzést a Sport 1 Televízió élőben fogja közvetíteni.

ELKÍSÉRIK A CSAPATOT

Közel ötven mosonmagyaróvári szurkoló indul el Dániába, hogy buzdítsa a lányokat az Ikast Handbold - Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga csoportmérkőzésen. Az utazásról Roll Zsuzsát a Szurkolói Egyesület titkárát kérdeztük, aki sokat dolgozott ennek az utazásnak a szervezésében.

AZ ETO AKARATA ÉRVÉNYESÜLT

Évek óta színvonalas, érdekes, tulajdonképpen izgalmasnak nevezhető mérkőzéséket játszik egymással a Motherson- Mosonmagyaróvár és a Győri Audi ETO KC. Igaz ezek az összecsapások rendre a győri zöld-fehérek sikerével végződnek, ahogy ez most talán a vártnál egyértelműbben is történt.

SZERDÁN NEM LESZ JEGYPÉNZTÁR A MÉRKŐZÉS ELŐTT - ÁLLÓJEGYEKET MÉG LEHET VÁSÁROLNI A JEGYMESTER.HU OLDALON

A szerdai Motherson-Mosonmagyaróvár - Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés előtt egy órával nem lesz jegyértékesítés az UFM Aréna jegypénztárában. Sajnos betegség miatt a szokásos mérkőzés előtt jegyárúsítást most nem lehet megoldani. A szurkolóink figyelmét felhívjuk arra, hogy az előzetes jegyértékesítés során elfogytak az ülőhelyek. Maradtak azonban még állóhelyek, amelyeket online a jegymester.hu oldalon meg lehet vásárolni.

BAJNOKOK LIGÁJA SZINTEN

Megyei mérkőzés helyszíne lesz 2023 február 01-én 18.00 órakor az UFM Aréna, ahol a Motherson-Mosonmagyaróvár a Győri Audi ETO KC csapatát fogadja. A bajnoki listavezető látogat Mosonmagyaróvárra, ahol a hazai szurkolók abban bíznak, hogy az előző évekhez hasonló színvonalas mérkőzést játszanak majd a csapatok.

PATENT MECCS LESZ A MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR - GYŐRI AUDI ETO KC!

Nem először kerül úgy megrendezésre Mosonmagyaróváron az MKC - Győri ETO bajnoki mérkőzés, hogy annak kiemelt támogatója a Patent Csoport. A vagyonvédelmi cég ismerősen csenghet a szurkolóknak, hiszen nem csak a meccsek őrzés-védelméért felelnek, hanem hosszú évek óta Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE támogatója is.

U19 GYŐZELEM, FELKÉSZÜLŐ UTÁNPÓTLÁS

Az élcsapatok elleni vereségek után javított a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapata, amely hazai pályán magabiztosan győzte le a középcsapatnak számító Kozármisleny SE gárdáját. Az ifjúsági csapat edzőjeként elégedetten nyilatkozott tehát Bognár Róbert, de a szakembert most, a klub utánpótlás szakmai igazagatójaként is kérdeztük.

MEG KELLETT DOLGOZNI A GYŐZELEMÉRT

Egy nagyon tehetséges, lelkes fiatal csapat otthonában szerzett két fontos bajnoki pontot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Meg kellett tehát dolgozni a sikerért, nehéz volt megtörni a balatonboglári akadémisták ellenállását. Az MKC végig vezetett, a mérkőzés hajrájában pedig egyértelműsítette a győzelmét.

NEM LEHET BOTLANI

Nagyon komoly téttel bíró mérkőzéseket játszott már a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival. Az élvonalba jutásért, a bajnoki bronzérem megszerzésérét is összecsaptak már a felek, rendre mosonmagyaróvári sikerekkel. A 2023 január 27.-én pénteken 18.00 órakor kezdődő NEKA - MKC bajnoki találkozónak nincs ilyen súlya, de a bajnoki pontokra most is szüksége van Gyurka János csapatának.

FÉLIDŐBEN

Tulajdonképpen nem teljesen fedi a valóságot a cím, hiszen a Motherson-Mosonmagyaróvárnak még hátravan két „őszi” bajnoki mérkőzése. A Magyar Kupa sorozatba is csak a jövő hónapban kapcsolódik be a csapat, viszont az Európa-Ligában már valóban elérkezett a csoportmérkőzések feléhez. Így a folytatás előtt érdemes egy kicsit megnézni az eredményeket, átböngészni a csapat sorsolását.

UTÁNPÓTLÁS KUDARC ÉS SIKER

Nem jól sikerült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U19-es csapatának bajnoki mérkőzése, hiszen a Győri ETO KC a vártnál könnyebben szerezte meg a bajnoki pontokat az UFM Arénában. A tizenhárom évesek felkészülési tornája viszont szép sikerrel zárult, Balogh Sándor tanítványai a Csorna és a Lébény elleni találkozókon is magabiztosan győztek, pedig a vendégek idősebb korosztályokkal vettek részt a rendezvényen.

ÉRTÉKMÉRŐ VOLT

Az Európa-Liga B. csoportjának harmadik körében a sorozat favoritjának számító dán Ikast Handbold gárdáját fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvár. A legfontosabb kérdés tehát az volt, hogy miként tud helytállni majd az MKC fiatal csapata egy ilyen, a nemzetközi mezőnyben rendkívül tapasztalt ellenféllel szemben.

„NINCS LEHETETLEN”

A 2023 január 21.-én szombaton 20.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Ikast Handbold Európa-Liga csoportmérkőzés előtt, Lancz Barbora előzeteséből idézünk a címben. A fiatal jobbátlövő szavait ugyanis a tettek is alátámasztják, hiszen az előző fordulóban tíz gólt szerzett a Franciaországban, a Nantes elleni találkozón.

TÍZGÓLOS GYŐZELEM

A hazai pályán hibátlan mérlegének megtartására készült a Motherson-Mosonmagyaróvár a hétközi fordulóban. Ez pedig, több mint két hónapos szünet után, öt idegenbeli bajnoki találkozót követően, magabiztosan sikerült a Praktiker-Vác ellen.

VÉRADÁS AZ UFM ARÉNÁBAN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szurkolói minden alkalommal példamutatóan segítenek az Országos Vérellátó Szolgálatnak. Erre kérjük most ismét a klub szimpatizánsait, hiszen a véradók segítsége a betegek számára gyógyulást, gyakran a túlélést, az életet jelenti.

FONTOS ÁLLOMÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár számára rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor az NB I-ben 2023 január 18.-án szerdán 18.00 órakor az UFM Arénában. A negyedik helyén álló, 12 pontos MKC a Praktiker-Vác gárdáját fogadja, amelynek szintén 12 pontja van és az ötödik pozíciót foglalja el a bajnoki tabellán.

ELRAJTOLT AZ U19

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlásából elsőként az U19-es csapat kezdte az idény 2023-as szakaszát. Bognár Róbert tanítványainak nem kezdődött könnyen az év, hiszen az első ellenfelük a Nemzeti Kézilabda Akadémia volt.
Következő mérkőzés:
Fana - MKC
2023.02.12., 18:00 óra.
Fana Aréna - Norvégia
ehf
Videók
összes videó