Híreink

A SERDÜLŐK IS ELKEZDTÉK A NYÁRI FELKÉSZÜLÉST

Szép sorban munkába állnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, amelyek közül most a serdülők felkészülésének kezdetéről számolunk be. Ezt a korosztályt a 2021/2022-es szezonban is Farkas Veronika irányítja, aki a napokban egy jelentősen átalakult csapattal kezdte el a nyári alapozást.

A 2021/2022-ES BAJNOKI ELLENFELEINK - 2. RÉSZ

Az NB I-es kézilabda bajnokság csapatait bemutató sorozatunkban most két olyan riválisról írunk, amely csapatok az Európa-Liga sorozatban is elindulnak. Elképzelhető tehát, hogy a Váci NKSE és az MTK Budapest gárdái tehát nem csak a szeptember 12-én rajtoló szezonban, hanem a nemzetközi kupában is az MKC ellenfelei lehetnek.

NECKARSULM - MKC KÉPRIPORT

A honlapunkon egy képriportot is közlünk a péntek kora délutáni Sport Union Neckarsulm - Mothreson-Mosonmagyaróvár felkészülési mérkőzésről. A csapat következő edzőmérkőzésére Móron kerül sor, 2021 augusztus 06. pénteken 17.00 órakor kerül sor az Alba Fehérvár KC ellen.

GYŐZTES EDZŐMÉRKŐZÉS BÉCSBEN

A Bécsben edzőtáborozó Sport-Union Neckarsulm ellen játszotta le az első nyári felkészülési találkozóját a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. A Bundesligában tavaly hatodik helyezést elérő német gárda volt az ellenfél, amelyet bíztató teljesítménnyel győzött le az MKC újjáalakuló csapata.

ERŐS NÉMET ELLENFÉL

A Motherson-Mosonmagyaróvár első nyári felkészülési mérkőzésére pénteken 14.30 órái kezdettel kerül sor a bécsi BSFZ Südstadtban, a Hypo NÖ otthonában. Az ellenfél a német Bundesliga hatodik helyén végzett Sport-Union Neckarsulm gárdája lesz. A felkészülési mérkőzés megtekinthető a helyszínen, de az utazáshoz az aktuális osztrák járványügyi rendelkezéseket figyelembe kell venni.

AZ IFJÚSÁGI KERET IS MUNKÁBAN

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai közül elsőként az ifjúsági keret kezdte el a felkészülést a következő szezonra. Bognár Róbert tanítványai hétfőn álltak munkába és mindjárt két edzéssel, egy délelőtti felméréssel valamint egy délutáni teremedzéssel kezdtek.

KEMÉNY EDZÉS - VENDÉGEKKEL

A hétfői nap délelőtti kondicionáló edzéssel kezdődött a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata számára. Délután négy órakor pedig teremedzéssel folytatódott, amelyen a Győri Audi ETO KC itthon lévő kézilabdázói is részt vettek. Az edzésen készült képeink arról árulkodnak, hogy a játékosok keményen, de jókedvűen dolgoztak.

ALAKULÓBAN...

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata nagyon kemény munkát végzett a nyári felkészülés második hetében. Gyurka János napi két edzést vezényelt a hét négy napján, amely alól csak a szerdai nap volt kivétel, amikor délután gyúrás és fürdés volt a program. Az elvégzett munkáról, a hangulatról és a napokban ismertté vált bajnoki soroslásról most Tóth Esztert az MKC csapatkapitányát kérdeztük.

ELKÉSZÜLT A BAJNOKI SORSOLÁS

A Magyar Kézilabda Szövetség székházában 2021. július 22.-én, csütörtökön tartották a K&H női kézilabda liga 2021/2022-es idényének sorsolását. A Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a címvédő Ferencváros otthonában kezdi meg majd az új szezont. Az MKSZ-ben tartott sorsoláson egyelőre a 2021/2022-es bajnoki fordulók párosítása történtek meg, a mérkőzések végleges időpontja még nincs meg. A bajnoki mérkőzések pontos menetrendjéről megkezdődnek az egyeztetések és amint végleges időpontjaink lesznek, természetesen azonnal megjelentetjük azokat a honlapunkon.

A 2021/2022-ES BAJNOKI ELLENFELEINK - 1. RÉSZ

A következő sorozatunkban az NB I-es kézilabda bajnokság csapatait vesszük górcső alá, azaz egy kicsit megfigyeljük a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfeleinek helyzetét. Az első részben az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC gárdáival foglalkozunk, akik vélhetően a szeptember 12-én rajtoló szezonban is páros versenyt folytatnak majd a bajnoki címért.

A FELKÉSZÜLÉS PROGRAMJA

A nyári alapozás második hetében napi két edzéssel készül a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata a bajnoki szezonra. A délelőtti kondicionáló és a délutáni teremedzések sorát csak szerdán törik meg a, amikor ebéd után a Flexum Termál fürdőbe látogatnak a lányok. Természetesen az MKC felkészülési terve is készen van, amelyet nemsokára már pontos időpontokkal kiegészítve is fogunk közölni.

CSAPATÉPÍTÉS MESTERFOKON

A csütörtöki és pénteki napot csapatépítéssel töltötte Döbröntén a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda együttese. Az igazán minden igényt kielégítő Hasik Hotelben, két nagyon tartalmas napot töltöttek együtt a játékosok és a szakmai stáb. A Viga Sport csapatépítő szakemberei pedig olyan komoly feladatok elé állították a kézilabdázókat, amelyeket kizárólag egymásra figyelve lehetett megoldani. A stábunk pénteken látogatta meg a lányokat, így a mostani írásos beszámolót, nemsokára egy videós összeállítás is követi majd.

MUNKA ÉS ISMERKEDÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli felnőtt kézilabda csapata hétfőn kezdte el a nyári felkészülést a 2021/2022-es bajnoki szezonra. Szerdáig hat edzés szerepelt a programban, kiegészülve az ilyenkor megszokott felmérésekkel, orvosi vizsgálatokkal. A honlapunkon fényképes és videós anyagot is láthatnak az alapozás első napjáról, a folytatásról pedig az MKC edzőjét, Gyurka Jánost kérdeztük.

CSOPORTKÖRÖS AZ MKC AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette az Európa-Liga kiemelési listáját, amely szerint a magyar bajnoki bronzérmes Motherson-Mosonmagyaróvár rögtön a csoportkörben kap szerepet. A korábbi EHF-kupa utódjának második idénye, 39 csapattal kezdődik el, így remek hír az MKC csoportkörbe emelése, a román Baia Mare, az orosz Lada és a dán Viborg társaságában.

A 2021/2022-ES IDÉNY ELSŐ EDZÉSE

Hétfőn reggel tíz órakor az UFM Aréna küzdőterén Gyurka János vezetőedző, Stranigg Ferenc másodedző, Benkovics Edit gyógytornász és Tóth Ferenc masszőr fogadta a játékosokat. Negyedórás megbeszéléssel kezdődött el az első foglalkozás, amelyet a délelőtti edzésen különböző funkcionális tesztek követtek.

KEZDŐDIK A FELKÉSZÜLÉS

Még néhány napot, gyakorlatilag egy hosszú hétvégét pihenhet ezen a nyáron a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata. Július 12. -én hétfőn ugyanis elkezdődik a felkészülés következő idényre. A napi két edzés mellett, felmérések, orvosi vizsgálatok és csapatépítő programok alkotják a júliusi programot. Természetesen edzőmérkőzéseket is fog játszani az MKC, amelyek időpontját, helyszínét a honlapunkon ismertetjük majd.

TÁBORZÁRÁS

Bátran állíthatjuk, hogy remekül sikerült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club második heti nyári tábora is, amelyen a 2011 - 2015-ös születésű gyerekek vettek részt. A napi két kézilabda edzés mellett, a táborozók élvezeték a játékos szabadidő programokat, a kézműves foglalkozásokat, a sportos és szellemi vetélkedőket. Remek kikapcsolódás volt a sárkányhajózás és a kirándulás a székesfehérvári Bory-várba. Ezen a héten Kovács Patrícia és Tóth Eszter volt a tábor vendége, akiket nagy szeretettel fogadtak a fiatal kézilabdázók.

KLUB FILOZÓFIA

Több szempontból értékeltük már a Motherson-Mosonmagyaróvár fantasztikus bajnoki szereplését. Az MKC szakmai igazgatójának összegzésére azonban még nem került sor, pedig a Dr. Hoffmann Lászlóval történő beszélgetések mindig érdekesek. A szakember most is olyan szempontokból foglalta össze - a szándékosan kicsit provokatív megjegyzésekre, kérdésekre - adott válaszait, amelyek már a jövőt is érintik.

A BRONZÉRMES BAJNOKSÁG ADATAI 3.

A bajnoki mérkőzések eredményei, a pályára lépések és gólszerzők után, most a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának kupaszereplését összegezzük. Az MKC a 2020/2021-es szezonban is két sorozatban szerepelt, hiszen a Magyar Kupa mellett a Liga-kupában is elindult. Ezekben a sorozatokban jobb szereplésben reménykedtünk, de a kuparangadókra pont az idény legnehezebb időszakában került sor.

GYURKA JÁNOS: „NEM BÚJTUNK BELE A TABELLÁBA”

Papp Bálint a Nemzeti Sport kézilabda szakírója készített egy írást a Motherson-Mosonmagyaróvár edzőjével. Az országos sportnapilap cikkét közöljük most a honalapunkon, amelynek ez volt az alcíme: Kis túlzással, arannyal felérő bronzot szerzett az MKC a női NB I-ben. A nyártól alaposan átalakuló Mosonmagyaróvár többször is meg tudott újulni az elmúlt idényben, ennek is köszönhetően érhette el a dobogót.

A MÁSODIK HETI TÁBOR PROGRAM

Elkészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári kézilabda tábor második turnusának programja is, amelyet szintén közlünk a honlapunkon. A jövő héten a 2008 - 2010-es születésű gyerekek táboroznak 2021.június 28. hétfő és 2021 július 02. péntek között.