Híreink

TÖBBET REMÉLTÜNK!

A bajnokság tizenkettedik helyéről várta a kilencedik Bajnok DSE Nemesvámos elleni hazai bajnoki találkozót az MKC ifjúsági csapata. Nem csoda tehát, hogy pontot, pontokat reméltek a mosonmagyaróvári fiatalok péntek délután, az UFM Arénában. A vendégek azonban végig vezetve, kézben tartották a találkozót, amelyen csak szakaszokban sikerült felzárkóznia az MKC gárdájának.

ÖNBIZALOM NÖVELŐ GYŐZELEM VOLT!

A kézilabda bajnoki mérkőzések után, értelemszerűen a jó teljesítményt nyújtó játékosokat szólaltatjuk meg az MKC honlapján A Motherson-Mosonmagyaróvár - Szent István SE bajnoki találkozót követően ilyen téren bőséges volt a kínálat, hiszen többen is kiváló formában kézilabdáztak az MKC csapatából. A választásunk végül Bardi Fruzsinára esett, aki remekül védekezett és támadásban is igazán gólerősen játszott.

MAGABIZTOS HAZAI GYŐZELEM

A Motherson-Mosonmagyaróvár játékosai, csapata és a mosonmagyaróvári szurkolók is élvezték a péntek esti bajnoki találkozót, amelyen fölényesen győzött az MKC az újonc Szent István SE ellen. Szép gólokat, helyenként kimondottan ötletes, kombinatív játékot láttak a szurkolók, akik természetesen várják a folytatást a jövő pénteki Alba elleni hazai találkozón.

SZURKOLÓI ANKÉT!

Pénteken még teljes figyelemmel az este fél hétkor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Szent István SE bajnoki mérkőzésre koncentrálunk. Ezzel a találkozóval zárul le ugyanis az élvonalbeli bajnokság első szakasza, amelyet a klub egy szurkoló ankéton is fog értékelni.

SZÍVÜGYÜK A KÉZILABDA!

A péntek esti Motherson-Mosonmagyaróvár - Szent István SE NB I-es női kézilabda-mérkőzés fő támogatója az Addenda KFT Építőanyag kereskedés, 1990-ben családi vállalkozásként alakult. Harminc éve segítik tehát a Mosonmagyaróvárról és annak a környékéról hozzájuk forduló építkezőket és felújítókat. A már két telephelyen pontos, rugalmas kiszolgálással működő cég tevékenysége nem kapcsolódik szorosan a sporthoz, de örömmel támogatják a csapatot, hiszen a család hölgytagjai egykor aktív kézilabda játékosok voltak.

AZ ŐSZ JÁTÉKOSA

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC kézilabdázói közül eddig Horváth Bernadett nyújtotta a legjobb, legegyenletesebb teljesítményt az idényben. Ezt igazolja az is, hogy Bognár Róbert, az MKC vezetőedzője, öt alkalommal is a csapat legjobbjának jelölte a tapasztalt beállót.

ÚJONCOK AZ ÉLVONALBAN

Minden bajnoki mérkőzés előtt bemutatjuk a soros ellenfelünket és ennek a sorozatnak talán jelen esetben van a leginkább létjogosultsága. Az 1970 - ben egy iskolai focicsapat megszervezésével elinduló Szent István Sport Egyesület ugyanis az egyik legfiatalabb az országban.

SÚLYA VAN A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEKNEK

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC hazai pályán, a Szent István SE ellen zárja le az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság első felét. Sőt, aztán otthonában is kezdi el a második szakaszt, hiszen a jövő pénteken, az Alba FKC gárdáját fogadja. Kiemelten fontos bajnoki találkozókat játszik tehát a mosonmagyaróvári csapat a saját közönsége előtt, amelyeknek a súlyáról beszélgettünk Bognár Róbert vezetőedzővel.

1 % AZ MKC-ÉRT!

Az idén már a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club sportszervezete is jogosult a felajánlott személyi jövedelem adó 1 % -os összegek befogadására. Tisztelettel kérjük tehát mindazokat, akik rendelkezni fognak az adójuk 1 % -ról, hogy azzal támogassák az MKC utánpótlását.

FÉLIDŐHÖZ ÉRKEZIK AZ NB I-ES BAJNOKSÁG

Rendkívül fontos hazai bajnoki mérkőzések következnek a Motherson-Mosonmagyaróvár számára, ezért a heti program mellett, most egy kicsit előre is tekintünk. A csapat pénteken 18.30 órakor, az UFM Arénában zárja le a bajnokság őszi szakaszát, amikor a Szent István SE gárdájával találkozik.

HULLÁMZÓ TELJESÍTMÉNNYEL

Több mint egy hónapos szünet után folytatta bajnokságot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata. Stranigg Ferenc tanítványai az első osztályú bajnokság középmezőnyéhez tartozó Siófok vendégei voltak és egy meglehetősen hektikus találkozón, öt gólos vereséget szenvedtek.

JÓ GYAKORLÁS VOLT

A várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott a Motherson-Mosonmagyaróvár a Dorogi ESE elleni szombati Liga-kupa találkozón. Bognár Róbert néhány taktikai elemet is ki tudott próbálni és ezek közül több biztatóan működött.

ORSZÁGOS KÉZILABDA AKADÉMIAI RENDSZER LÉTESÜL

Megújul az elitképzés a magyar kézilabdázásban, hat helyszínen jönnek létre akkreditált akadémiák 2020-ban, a Magyar Kézilabda-szövetség emellett akadémiai alközpontok kiépítését is tervezi a jövőben – jelentette be közleményében az MKSZ. A honlapunkra a Nemzeti Sport mai írását vettük át.

BEFEJEZZÜK A LIGA-KUPA CSOPORTOT

Szombaton este hat órakor a Dorogi ESE csapatával mérkőzik meg a Motherson-Mosonmagyaróvár a Liga-kupa utolsó csoportmérkőzésén. Az MKC már biztosította a tovább jutását az A jelű csoportból, ahol a harmadik résztvevő gárda a Gárdony-Pázmánd NKK volt. A mérkőzésre az MKC bérletek érvényesek, jegyet pedig ezer forintos egységáron lehet vásárolni.

HUDÁK: HAT LÖVÉSBŐL - ÖT GÓL

Hat lövésből, öt gól: ilyen mérleggel zárta a Siófok - Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabda-mérkőzést Hudák Emma. Ezen a találkozón a fiatal átlövő volt a mosonmagyaróvári csapat legjobbja, aki nagyon jól kezdte az idényt, de az elmúlt hetekben kicsit megtorpant.

JÓ KEZDÉS UTÁN…

Biztató kezdés után, a vártnál talán nagyobb arányú vereséget szenvedett az MKC a Siófok otthonában. Sok gólos, látványos volt a mérkőzés, amelyen a csapatok inkább a támadó játékra figyeltek. A szünet és a cserék után azonban a hazai csapat ebben sokkal hatékonyabb, pontosabb volt.

NAGY SOROZATBAN A SIÓFOK

A nemzetközi mezőnyben és a hazai bajnokságban is klubtörténelmi sikert ért el tavaly a Siófok, amely megnyerte az EHF-kupa sorozatot és bajnoki bronzérmet szerzett a 2018 2019-es idényben. A Balaton partiak címvédőként, az idén is győzelemre törnek a második számú európai kupában és a magyar bajnokságban is fényesebb érmet remélnek. Szerdán este hat órakor az MKC lesz a vendég a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, a mérkőzést a Siófok, a hivatalos Youtube csatornáján élőben közvetíti.

AZ ÉV ELSŐ TELJES HETE, KÉT FELNŐTT MÉRKŐZÉSSEL

2020 januárjának első teljes hetében bajnoki és kupamérkőzést is játszik a Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női felnőtt csapata. Szerdán 18 órakor a tavalyi bajnokság bronzérmese, a Siófok vendége lesz az MKC, szombaton 18 órakor pedig az UFM Arénában, a Dorog elleni találkozóval zárja le a Liga-kupa csoportmérkőzéseket. A hétvégi, hazai mérkőzésre ezer forintos egységáron már lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben.

BŐVÜLT AZ MKC-CSALÁD

Ma hajnalban megszületett a Vitéz-család második gyermeke, Vitéz Olívia. A 3060 grammos és 50 centiméteres kislány egészséges, gyönyörű baba. Az MKC minden sportolója, munkatársa és szurkolója nevében sok boldogságot kívánunk szurkolói egyesületünk vezetőjének és családjának!

SIKERES ŐSZ - AZ MKC SERDÜLŐ CSAPATÁNAK FÉLÉVES ÉRTÉKELÉSE

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata új edzővel, az aktív játéktól a nyáron visszavonult Farkas Veronikával kezdte a bajnokságot. A fiatal szakember munkája pedig nagyon hamar meg is mutatkozott a fiatalok teljesítményén. Elsősorban a lányok hozzáállása változott meg és így igazi csapatként, megfelelő önbizalommal kézilabdáztak. Ennek köszönhetően az MKC serdülő élcsapattá vált, ami komoly előrelépés a tavalyi leány II. osztályú bajnokság nyugati csoportjában megszerzett ötödik hely után.

FEBRUÁR ELSEJÉN LESZ A III. MKC-BÁL!

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Szurkolói Egyesülete 2018-ban és 2019-ben is sikeres, kiváló hangulatú bált rendezett. Az élvonalbeli női kézilabda csapat, a szurkolókkal karöltve az idén megszervezi tehát az MKC-BÁLT. Egyelőre a az esemény időpontja és helyszíne ismert, amely szerint a III.MKC-BÁL időpontja 2020 február elseje (szombat) lesz. A rendezvény helyszíne pedig a csapat otthona, az UFM Aréna , amelynek a felső VIP szintjén kerül majd lebonyolításara a bál. A III. MKC-BÁL tudnivalóiról, a honlapunkon folyamatosan tájékoztatni fogjuk a mosonmagyaróvári szurkolókat.
Következő mérkőzés:
NB I, 14. forduló
2020.01.24., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X