Híreink

SZOMBATON, SZOMBATHELYEN

Ismét nézők előtt játszik bajnoki mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a hétvége első napján a szombathelyi Aréna Savaria-ban. A honlapunkon megírtuk, hogy pontosan milyen feltételek betartásával lehet a helyszínen megtekinteni a mérkőzést azoknak, akik elutaznak Vas megyébe. A találkozó 16.00 órakor kezdődik és a tervek szerint a szombathelyi klub Youtube csatornáján lesz online közvetítés.

NÉZŐK ELŐTT - SZABÁLYOKKAL

A kormány enyhítéseinek és az új rendelkezéseknek megfelelően visszatérhetnek a szurkolók a kézilabda mérkőzésekre. A Magyar Kézilabda Szövetség ajánlásai alapján összeállítottuk azokat a rendelkezéseket, amelyeket azonban be kell tartani a mérkőzések látogatásához. Ezek vonatkoznak a május 8.-án szombaton 16.00 órakor, az Aréna Savaria csarnokban megrendezésre kerülő Szombathelyi KKA - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki találkozóra. Az MKC péntek esti NB II-es és szombat délelőtti Győr-Moson-Sopron megyei bajnoki mérkőzése, az utánpótlásra vonatkozó szabályok értelmében még zárt kapus lesz.

NYÁRI MKC KÉZILABDATÁBOR

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei nyáron is kézilabdatábort fog tartani, amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. Az MKC ebben az évben a táborozás minden költségét magára vállalja és a két turnusban megtartásra kerülő táborban, összesen száz kislányt tud fogadni. A klub honlapján, Facebook oldalán és nyomtatott formában is megtalálható az a jelentkezési lap, amelynek a kitöltésével lehet az MKC nyári táborába jelentkezni.

MEGTISZTELŐ SOROZAT

Mosonmagyaróváron sokan olvassák Vizsy Ferenc újságíró immár több mint kétszáz részből álló sorozatát az Interneten. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club így igazi megtiszteltetésnek érzi, hogy az élvonalbeli felnőtt csapata is helyett kapott az „Az én városom” írásai között. Természetesen köszönettel tartozunk Vizsy Ferencnek, akinek a dolgozatát most a sajtószemle rovatunkban, a klub hivatalos honlapján is közöljük.

ISMÉT CSAPAT VAGYUNK…

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabda csapata megnyerte a két legutolsó bajnoki mérkőzését. Így a Kisvárda és az az Érd ellen megszerzett négy pont az MKC számára, ismét kedvezőbb helyzetet teremtett a bajnoki tabellán. Igaz a hátralévő mérkőzések a Szombathely, Siófok, ETO ellen idegenben és Dunaújváros, MTK, Boglári Akadémia gárdái ellen hazai pályán, nem lesznek egyszerűek. Horváth Bernadett a csapat nagyon jó formába lendült beállója azonban bizakodva várja ezt a bajnokságot lezáró sorozatot.

TÖBB VOLT BENNE...

Az MKC U22 csapata, a hazai pályán nagyon jó mutatókkal rendelkező Sárvári Kinizsi SE ellen folytatta az NB II-es bajnokságot. A vendéglátók érvényesítették is a papírformát a mosonmagyaróvári fiatalok ellen, akik kevés hittel, viszont sok hibával kézilabdáztak Sárváron.

AZ MKSZ LEZÁRTA AZ UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁGOKAT

Ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Kézilabda Szövetség lezárta valamennyi utánpótlás versenysorozatát. A határozatot a mai napon kapta meg erről a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amelyet most közzéteszünk a honlapunkon. Így az idei szezonban az NB I-es felnőtt mellett, az NB II-ben szereplő MKC ifjúsági és a Győr-Moson-Sopron megyei felnőtt bajnokságban szereplő MKC serdülő csapata tudja majd befejezni a bajnokságot.

GYŰLNEK A PONTOK

Az idei bajnokságban idegenbeli specialistának számító Érd ellen, a vendégek elleni első hazai bajnoki győzelmére készült a Motherson-Mosonmagyaróvár. Egyszerű találkozóra azonban senki sem számított, hiszen a vendégek az előző fordulóban az MTK Budapest otthonából is ponttal távoztak. Ezért is értékes siker az ellenük megszerzett két bajnoki pont, amelyekkel az MKC a bajnoki tabella harmadik helyére lépett fel.

IDEGENBEN EREDMÉNYESEBB MUTATÓK

A hét közepén az Érd elleni hazai találkozóval folytatja az élvonalbeli női kézilabda bajnokságot a Motherson-Mosonmagyaróvár. Sok szempontból fontos mérkőzés vár tehát az MKC csapatára, egy olyan ellenfél ellen, amelyet az eddig lejátszott mosonmagyaróvári bajnoki mérkőzéseken még nem sikerült legyőzni. A csütörtökön 18.00 órakor kezdődő mérkőzést most is a megszokott online közvetítés formájában lehet megtekinteni az Interneten.

AZ MKSZ KÖZLEMÉNYE A SPORTLÉTESÍTMÉNYEK LÁTOGATÁSÁRÓL

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan figyelemmel követi a koronavírus-járványt és az azzal kapcsolatos várható jogszabály-változásokat. A jelenlegi információk ismeretében a szurkolók számára védettségi igazolvánnyal ismét látogathatóvá válnak a sportesemények, amint a magyarországi beoltottak száma eléri a 4 millió főt. Az ezzel kapcsolatos jogi háttér már ismert, a szurkolók beengedéséhez azonban számos technikai, illetve ellenőrzési feltételt is biztosítania kell az események szervezőinek.

FONTOS LÁNCSZEM

Sikeres napok után beszélgettünk Kovács Patríciával, aki az osztrák válogatott eredményes világbajnoki selejtezői után, az MKC csapatába is győzelemmel tért vissza. Pati igazán fontos láncszeme mindkét gárdának, amit a rá jellemző szerénységgel, de az elvárásoknak megfelelően tud kezelni.

IDEGENBELI SIKEREK

A már megszokottnak mondható balszerencsés körülmények között szerzett, nagyon értékes győzelmet az MKC U22 az NB II-es bajnokságban. A fiatalok Ajkáról hozták el a két pontot, pedig a nagyon biztató formában kézilabdázó szélső Dezséri Zsófia, már a mérkőzés elején súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A még karanténban lévő Farkas Veronikát is Bognár Róbert pótolta a serdülők megyei bajnoki mérkőzésén. A kislányok Répcelakon szereztek egy gólos győzelmet, ahonnan remek képeket is kaptunk, amelyeket ezúton is köszönünk a vendéglátóknak.

A HELYES ÚTON

Magabiztos győzelmet aratott a Motherson-Mosonmagyaróvár a jó formában lévő, a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott Kisvárda ellen. Az első perctől nagy akarattal kézilabdázó MKC azonban nem csak az ellenfelét, hanem most önmagát is legyőzte.

HARMADIK TÍPUSÚ TALÁLKOZÁS

A Motherson-Mosonmagyaróvár szeptemberi menetelésének az egyik legnehezebb helyszíne volt Kisvárda. Az ország másik felében ugyanis nagyon meg kellett harcolni az egy gólos győzelemért, amely végül a végjátékban sikerült. A vasárnap 18.00 órakor kezdődő mosonmagyaróvári találkozón is hasonlóan nagy küzdelemre lehet számítani, amit a szurkolók az Interneten online közvetítés formájában nézhetnek meg.

OSZTRÁK ÖRÖM, SZLOVÁK BÁNAT

A világbajnoki selejtezők hetében az osztrák és a szlovák válogatottban voltak érintettek a Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói. Kovács Patríciával a Lengyelország elleni mérkőzések előtt beszélgettünk és az előzetes optimizmusát igazolták is az eredmények, hiszen Ausztria továbbjutott. Szlovákiának viszont nem sikerült a bravúr, két vereséggel zárták a Szerbia elleni találkozókat. Ezekről beszélgettünk Hudák Emmával, aki a szomszédaink nemzeti csapatát erősítette a világbajnoki selejtezőkön.

NYÁRI KÉZILABDATÁBORT TERVEZ AZ MKC

Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a nyáron kézilabdatábort fog tartani. Az MKC készül tehát erre a rendezvényre, amelynek a tudnivalóíról olvashatnak már most. Természetesen a honlapunkon folyamatosan be fogunk számolni a tábor megrendezésének lehetőségéről. Egyelőre azonban azt tudjuk közölni, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai-és Versenybizottsága az utánpótlás bajnokságok felfüggesztését 2021 május 9. napjáig meghosszabbította.

VISSZATÉRŐK

Három olyan kézilabdázója van a Motherson-Mosonmagyaróvárnak, akik hosszú hetek után tudtak visszatérni a csapatba. Hajtai Vanessza, Herczeg Lili és Maria Holesová is beteg lett a koronavírustól, így a számukra nem könnyű újra felvenni a munkát, újrakezdeni az edzéseket. Velük beszélgettünk tehát, sok erőt is kitartást kívánva ahhoz, hogy minél hamarabb ismét teljes értékű játékosai legyenek a csapatunknak.

OKOK ÉS OKOZATOK

Az elmúlt hetek sikertelen mérkőzései után sok kérdés merült fel azokban, akik szeretik, figyelemmel kísérik a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabda csapatának életét. Sokan már kudarcként értékelik a helyzetet, így nagyon időszerűvé vált, hogy megismerjük Dr. Hoffmann Lászlónak, az MKC szakmai igazgatójának a véleményét.

ANYAGI OLDALRÓL

A hetekben megjelent egy összegző írás a Kisalföld újságban a megyei klubok helyzetéről, amelyet most kiegészítve a honlapunkon is közlünk. A körképben a koronavírus által okozott anyagi károkról számoltak be a három látványsport, a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda megyei képviselői.

AZ MKC CSAPATAINAK HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEI

Pontosabb lenne ez a cím, ha ezt írnánk, hogy az MKC csapatainak hátralévő mérkőzései a jelen állás szerint, de reméljük, hogy ezeket a sorozatokat már nem zavarja meg semmi. A válogatott szünet után rendkívül sűrű lesz a programja az élvonalbeli felnőtt csapatnak, amelyre június elejéig, még nyolc mérkőzés vár a bajnokságban. Az MKC U22 helyzete kezelhetőbb a harmadosztályú bajnokságban, a serdülő megyei sorozatának azonban még a szervezése sem lesz egyszerű. Az utánpótlás bajnokságok hivatalosan a hónap végéig vannak felfüggesztve, de beszámoltunk róla, hogy kevés az esély ezeknek a folytatására.

„PATI” BIZAKODVA VÁRJA A VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐKET

Sajtószemleként ismét egy írást veszünk át, amely az osztrák kézilabda szövetség oldalán jelent meg. Ebben Kovács Patrícia nyilatkozik, aki a Lengyelország elleni VB selejtezőkre készül. Rajta kívül még három MKC játékosra vár ilyen feladat, hiszen Hudák Emma, Lancz Barbora és Simona Szarková pedig a szlovák válogatottal gyakorol a Szerbia elleni VB-kvalifikációs találkozókra.
Következő mérkőzés:
Szombathelyi KKA- MKC
2021.05.08., 16:00 óra.