Híreink

MKC-KARÁCSONY JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS JEGYEK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az idei évben is megrendezi a már hagyományos karácsonyi ünnepségét. Az MKC-karácsony december 12-én, csütörtökön lesz, az ünnepség 16.30 órakor kezdődik majd az UFM Arénában. Az ünnepség után 18.30 órakor MKC - DAC jótékonysági mérkőzésre kerül sor, amelyre már lehet jegyeket vásárolni a Szellőrózsa ABC-ben. A jegyek mindegyikét aláírta egy - egy mosonmagyaróvári játékos, tehát így az egységesen ezer forintos jegyvásárlással nem csak segítenek, hanem egy autogramot is szereznek a szurkolóink.

MOST KAPUST ADTUNK A NEMZETI KÉZILABDA AKADÉMIÁNAK

Az év elején Herczeg Lili személyében egy nagyon tehetséges, fiatal kapus érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatához a NEKA-ból. Most az év végén pedig az MKC serdülő csapatának kapusa, Horváth Szofi igazolt a balatonboglári akadémia csapatához.

HOZTA A KÖTELEZŐT AZ MKC A LIGA-KUPÁBAN

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának nem okozott gondot a Gárdony-Pázmánd NKK elleni idegenbeli Liga-kupa találkozó sem. Hozta tehát a kötelezőt az MKC és így négy ponttal vezeti a csoportot, amelyben még két Dorogi ESE ellen találkozó következik.

A MÁSODIK LIGA-KUPA MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Gárdonyban játssza a második Liga-kupa mérkőzését a Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata, ma 19 órától. A mosonmagyaróvári kupatalálkozó visszavágója következik tehát a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

SPECIÁLIS EDZÉS

A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabdacsapatának játékosai az idén is részt vettek az országos ergóméteres rendezvényen. A sérüléssel élő fiatalok és felnőttek számára létrehozott versenyt immár a nyolcadik alkalommal rendezték meg december végén Mosonmagyaróváron. Dányi Bernadett, Hajtai Vanessza és Katona Flóra mérte össze az erejét a szárazföldi evezőpadokon, és utánuk több. mint száz sérüléssel élő sportoló próbálta ki az eszközt.

AZ IFINEK NEM SIKERÜLT

Közel egy hónapos szünet után folytatta az első osztályú bajnokságot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ifjúsági csapata. A Kozármisleny SE ellen reménykedtünk a pontszerzésben és erre meg is volt az esély. Pontosan ezért fájó, hogy végül három gólos vendég győzelemmel ért véget az utánpótlás csapatok mérkőzése.

GYŐZELEMMEL ZÁRTA A SZEZONT AZ MKC SERDÜLŐ!

Remek őszi szezont zárt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata, amely így a bajnokság második helyén telel”. Farkas Veronika tanítványai kilenc alkalommal győztek a bajnokságban és csak két idegenbeli találkozón szenvedtek vereséget. A zárófordulóban Győrben léptek pályára, ahol magabiztos győzelmet arattak az ETO második számú serdülő gárdája ellen.

HETI HETES - PROGRAMOK

Ezen a héten már teljes a kínálat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak mérkőzéseit illetően, hiszen keddtől számítva, a hét szinte minden napján lesznek meccsei a klubnak.

TÁVOZOTT A SZAKMAI IGAZGATÓ

A mai napon, a Motherson-Mosonmagyaróvári KC és dr. Hoffmann László szakmai igazgató közötti megbízási munkaszerződést a felek közös megegyezéssel megszüntették, s az ügyben további nyilatkozatokat nem kívánnak tenni. Dr. Hoffmann László 2018 december óta látta el ezt a feladatot az élvonalban szereplő MKC-nál. A klub, megköszönve a munkáját, a jövőben sok sikert kíván a szakembernek a sport világában és a magánéletben egyaránt!

BOTLÁS HAZAI PÁLYÁN

Az elmúlt fordulóban kikapott a büki rangadón az MKC U22, a mostani hétvégén pedig a hazai veretlenségét is elveszítette a csapat. Kellemetlen meglepetéssel zárult tehát az MKC U22 – Celldömölki VSE bajnoki mérkőzés az NB II-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában.

KRITIKA ÉS JÖVŐKÉP A SZAKMAI IGAZGATÓTÓL

Nem fordulhat elő még egyszer!” Ezzel a mondattal kezdte a beszélgetést dr. Hoffmann László, a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club szakmai igazgatója, amikor a Szombathelyi KKA elleni bajnoki mérkőzésről kérdeztük. Természetesen előre akarunk tekinteni az MKC szereplésért illetően, de ehhez most értékelni kell a legutolsó, vereséggel zárult találkozót.

NAGYON ÉRTÉKES SERDÜLŐ SIKER!

Igazi rangadót nyert meg a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapata csütörtök délután az UFM Arénában. Az ellenfél, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia gárdája volt, amelyet ezzel a győzelemmel le is szorított a tabella második helyéről az MKC. Hazai pályán továbbra is hibátlanul teljesítenek tehát Farkas Veronika tanítványai, akik most egy egyik legjobb hazai utánpótlás nevelő egyesület ellen arattak magabiztos ,nagyon értékes győzelmet.

GÓLGAZDAG GYEREKTORNÁK

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club három gyermek csapata is tornán vett részt az elmúlt hétvégén. Az U15-ös gárdának ez volt az utolsó rendezvénye az évben, a tizenegy és a tizenhárom évesek pedig december nyolcadikán játszanak majd még egy fordulót. Az MKC mérkőzési sok gólt hoztak, a mosonmagyaróvári csapatok pedig váltakozó sikerrel szerepeltek.

KÉT MÉRKŐZÉS ÉS KÉT GYEREKTORNA LESZ A HÉTEN

Ezen a héten is csak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és U22-es csapatának lesz bajnoki mérkőzése. Viszont most hazai találkozókra készülhetnek és annyiban is fordult a kocka, hogy a héten a serdülők játszanak majd rangadót. Az MKC a harmadik, a csütörtöki vendég Dunaújvárosi KKA serdülő pedig a második helyen áll a bajnokságban, ráadásul azonos pontszámmal.

LAURA POPA TÁVOZOTT!

A román válogatott, Laura Popa nyáron érkezett a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es női kézilabdacsapatához. A balkezes átlövőtől sokat vártak az MKC háza táján, ám a játékos teljesítménye elmaradt a remélttől. Mára az okok is kiderültek.

SZARKOVÁ MÁR A VISSZATÉRÉSRE KÉSZÜL

Simona Szarková, a Motherson-Mosonmagyaróvár játékosa még nyáron szenvedett keresztszalag-szakadást a bal térdében egy Szlovákia-Ausztria válogatott kézilabda-mérkőzésen. Az átlövőt néhány nap múlva dr. Erdélyi Gábor ortopéd és baleseti sebész főorvos, a térd sérülések specialistája, műtötte meg. Várható volt, hogy a sportoló felépülése bő fél évet vesz igénybe, ami viszont lassan el is múlik. Az MKC csapatából nagyon hiányzó játékost az állapotáról kérdeztük.

EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT

A jól ismert kifejezés igaz a leginkább a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két utánpótlás csapatának eredményeire. Az MKC serdülő esélyeshez méltó játékkal, magabiztos győzelmet aratott Százhalombattán és ezzel a győzelemmel fellépett a tabella harmadik helyére. Az MKC U22 viszont vereséget szenvedett a büki rangadón és így elvesztette az eddigi veretlenségét valamint a vezető helyét is az NB II-ben.

SZOMBATON NB II-ES RANGADÓ

Az első és a második helyezett csapat találkozik egymással a női NB II Észak-nyugati csoportjának kilencedik fordulójában. A Mosonmagyaróvári KC U22 hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, a második helyezett Büki TK pedig kettő ponttal van lemaradva mögötte. A szombaton 16 órakor, a büki városi sportcsarnokban kezdődő mérkőzés igazi rangadó lesz tehát.

TEHETSÉGEINK SOROZAT - TOLNAI FANNI

Az élvonalbeli bajnoki szünet lehetőséget ad arra, hogy a honlapunkon folytassuk a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tehetségeit bemutató sorozatot. Szalai Zsuzsanna, Lázár Jázmin, Paróczai Eszter és Pusztai Bianka után most Tolnai Fannit ismerhetik meg. A tizenkettedik életévét majd januárban betöltő kislány bemutatásában, az édesanyja és az edzője is segített.

U10-ES TORNA - MKC VENDÉGGEL

Szombaton első alkalommal rendeztek gyerek bajnoki fordulót Bősárkányban. A helyiek tehát nagyon készültek a tízévesek tornájára, ahová meghívást kapott Lázár Jázmin, a Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt keretének átlövője.

KÉT MÉRKŐZÉS ÉS HAZAI GYEREKTORNA

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő és U22-es csapatának is idegenbeli bajnoki mérkőzése lesz a héten. A gyerekek a százhalombattai VUK SE vendégei lesznek, ahol komoly esélyük lesz arra, hogy gyarapítsák a pontjaik számát. Az ifistáink pedig a Büki TK elleni rangadóra utaznak, hiszen az NB II Észak-nyugati csoportjának első és második helyezett csapata találkozik majd egymással.
Következő mérkőzés:
NB I, 11. forduló
2019.12.29., 18:00 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.
X