13 LÖVÉS - 12 GÓL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.14.
Ilyen volt a Motherson-Mosonmagyaróvár átlövőjének, Simona Szarkovának a lövési statisztikája a szombati MTK Budapest elleni mérkőzésen. A szlovák válogatott játékos mégis rendkívül szerényen válaszolt, amikor erről kérdeztük, a fővárosban elért rendkívül értékes győzelem után.

- Nem könnyű erre válaszolni, hiszen valóban emlékezetes, jó mérkőzés volt ez a számomra, aminek természetesen nagyon örülök - mondta a mindig mosolygós „Szimi”. - Viszont most is voltak olyan elemek is a játékomban, amiket jobban lehetett, sőt jobban kellett volna megoldanom. A mérkőzés közben hibáztunk, én is hibáztam, amit a hazai gárda azonnal meg is büntetett, ki is használt. Az egyéni teljesítményeknél azonban sokkal fontosabb, hogy a csapatunk működött jól. Nagyon értékes győzelmet arattunk a jól kézilabdázó MTK Budapest otthonában, olyan két pontot tudtunk szerezni, ami sokat lendíthet rajtunk a bajnokságban. 


- Kívülről úgy látszott, hogy ezen a mérkőzésen talán még a megszokottnál is nagyobb volt az iram. Milyen volt a pályán belül, a játékos szemével nézve? 
- Rendkívül nehéz mérkőzés volt ez a számunkra, hiszen tulajdonképpen végig hátrányban játszottunk a hazai csapat ellen. Több mint ötven percig vezetett az MTK Budapest és nekünk nagyon kellett koncentrálnunk, hinnünk a sikerben, nem adhattuk fel a mérkőzést egy pillanatra sem. A csapatunk erejét mutatja, hogy képesek voltunk a hajrában megfordítani a találkozót, egy nagyon gyors, komoly tempót diktáló MTK ellen. Talán a véghajrában a nyomást is jobban bírtuk, ami szerintem döntő tényező volt. A debreceni és a budapesti sikerünk pedig erőt ad nekünk ahhoz, hogy tovább dolgozzunk, készüljünk. A kézilabdázásban nagyon nehéz idegenben nyerni és nekünk most kétszer egymás után sikerült, ez pedig az önbizalmunkat is növeli, ami szintén fontos lesz a folytatásban. 

- Nincs megállás, hiszen szerdán már újabb feladat, a Vác elleni hazai találkozó következik. Mire lehet számítani a bajnokság egyik leglendületesebb gárdája ellen? 
- Egy újabb remek mérkőzésre számítok szerdán, a komoly játékerőt képviselő, egységes váci csapat ellen. Tehetséges, fiatal kézilabdázóik vannak, akik azonban régen játszanak együtt, ezért jól ismerik egymást. Minden alkalommal nagy csatákat vívtunk eddig velük, de még nem sikerült legyőznünk vagy pontot rabolnunk tőlük. Az idén azonban erősebbek vagyunk, ezért én hiszek abban, hogy most szerdán mi leszünk a győztesek. Tudjuk, hogy ehhez kimagasló teljesítmény kell a csapatunktól, és így is készülünk a Vác elleni találkozóra. Az UFM Arénában ott lesznek a szurkolóink, akik mindig csodálatosan támogatnak minket. Hihetetlen jó érzés volt, ahogyan az MTK elleni találkozó után vártak minket az aréna parkolójában, amit nagyon szépen köszönünk nekik.

- A város, a szurkolók rendkívül büszkék a csapatra, nagyon örülnek ennek a várakozást felülmúló rajtnak…
- Természetesen mi is nagyon boldogok vagyunk és szeretnénk folytatni a most megkezdett jó sorozatot. A nyáron remek kézilabdázók érkeztek az MKC csapatához, kiváló játékosok, és ami szintén nagyon fontos, szimpatikus, pozitív személyiségek. Szerencsére hamar be is illeszkedtek a csapatunkba, a közösségünkbe, így velük minden téren sokkal erősebbek lettünk. Gyurka János is kitűnő munkát végez, amit az ilyen tapasztalt, minőségi játékosokkal a pályán is érvényesíteni tudunk. Folyamatosan buzdítjuk, segítjük egymást, élvezzük a játékot és érezzük az erőt a csapatunkban.


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök