2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 10.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.15.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U22-es, a második számú serdülő és az U12-es csapatnak sikerült a hete, a serdülőnek, az ifjúsági gárdának és az MKC U14-es gyerekeknek viszont nem. Az NB II-es győzelem a Szombathelyi KKA U22 ellen értékes győzelem, a serdülő II. sikere pedig első helyét ért a bajnokságban. A tizenkét évesek óriási fölénnyel nyerték meg a mérkőzéseiket a tornán, de sajnos a tizennégy évesek a vártnál gyengébben szerepeltek. Az élcsapatoktól tulajdonképpen papírforma vereségeket a serdülők és az ifik, de a legidősebb utánpótlás csapatnál már nagyon kellene néhány bravúr pont.

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 8. forduló:  
Mosonmagyaróvári KC U22 - Szombathelyi KKA U22  39 - 31 (19 - 16) 
MKC U22: Bognár R. - Fekete F. 3, Kiss J. 5, Sztranyovszky 3, Paróczai 8, Lázár 14, Lengyel L. 4. Csere: Zentai (kapus), Baumgartner 1, Szabó Cs. 1, Sefcsik, Magyari, Forgács, Gutecz.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Egy a középmezőnyhöz tartozó szombathelyi csapatot fogadtunk, amely ellen sikerült magabiztosan hoznunk a győzelmet. Végig vezettünk, sőt tulajdonképpen hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót, de nehezen állt össze a védekezésünk. Sok elkerülhető gólt kaptunk, amelyekkel mindig látótávolságon belül tudtak maradni a vendégek, de a hatékony támadójátékunk átsegített a nehézségeken. A tizennégy gólt szerző Lázár Jázmin sokadik extra teljesítménye mellett ki kell emelni Paróczai Eszter, Kiss Janka és a kapusunk Bognár Réka teljesítményét is. Ezekkel a fontos pontokkal az NB II-ben elindultunk egy kicsit felfelé, amit el kell érnünk az ifjúsági bajnokságban is.   


Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 8. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  23 - 38 (12 - 19) 
MKC: Zentai - Lengyel L. 2, Sztranyovszky 5, Babinszky 2, Paróczai 1, Lázár 6, Szabó Cs. 3. Csere: Sefcsik 1, Baumgartner 1, Magyari 1, Bertalan 1, Kiss J., Forgács. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Reális eredmény született, hiszen ezen az akadémiai szinten mi csak néhány periódusban tudtunk helytállni. Nagyon komoly tempót, sebességet diktált az ETO, de a nagyobb arányú vereség ellenére nem voltam elégedetlen a csapatommal. A hozzáállásuk is nagyon jó volt és láttam tőlük is nagyon szép dolgokat. A játékvezetők felfogása viszont több elkerülhető, vérző fejsérüléseket okozott és a mérce sem volt egyenlő a két csapat között. Így a második félidőben már inkább azok a játékosaink játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Győzelmekre, pontokra, bravúrokra van szükségünk az ifjúsági bajnokságban, mert nem megnyugtató a jelenlegi helyezésünk. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 8. forduló: 
Szekszárdi FGKC - Mosonmagyaróvári KC  43 - 21 (23 - 13)
MKC: Zentai - Bertalan 3, Hajczinger 7, Bíró, Schuttovits 1, Tolnai 5, Buga R. 1. Csere: Petz (kapus) Baumgartner 4, Beke.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Tudtuk, hogy a bajnokság legjobb csapatának otthonába látogattunk, tisztában voltunk azzal, hogy erős csapat ellen játszunk. Ezért azt kértem a lányoktól, hogy teher nélkül, felszabadultan kézilabdázzanak. Megbeszéltünk néhány védekezési variációt is, de sajnos ezekből semmit sem tudtunk megvalósítani. Egy félidő alatt kaptunk annyi gólt, mint amennyit máskor egy egész mérkőzésen szoktak dobni nekünk. Nincs pedig ekkora különbség a két csapat között, ezért elsősorban azért voltam mérges, mert még mindig izgulunk, félünk az ilyen találkozókon. A jövő héten vissza kell szereznünk az önbizalmunkat, a hitünket, amelyet most a két legerősebb csapat elleni idegenbeli mérkőzésen elveszítettünk. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 8. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Móri KSC  32 - 16 (17 - 6)
MKC: Varga L. - Telek 10, Faddi-Horváth 2, Hatt 1, Vidra K. 3, Deutsch 4, Smuk 5. Csere: Kiss L. (kapus), Csáki A. 3, Petró 2, Pécsi-Palotás 1, Novits 1, Lengyel A., Gerber. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - A serdülő bajnokságban az eddig nyeretlen Mór csapatát fogadtuk hazai környezetben. Nehezen lendültünk bele a játékba, de azért az ötödik perctől már mi irányítottunk, dominálni tudtunk. Voltak hibáink, elég sok volt a pontatlanság a játékunkban, a mai mérkőzés azonban ezeket elbírta. Fontos volt, hogy minden játékosnak tudtam lehetőséget biztosítani ezen a mérkőzésen. Összességben a hibák mellett, sok szép egyéni és csapatrész megoldásokat is bemutattunk és jó lenne ezt a formát a hátralévő két mérkőzésre átmenteni. Jelenleg vezetjük a tabellát és az célunk, hogy az élen zárjuk a bajnokság őszi szakaszát. 

Gyermekbajnokság leány U14 - C. csoport:
Kozármisleny, Városi Sportcsarnok - 2021 november 13. (szombat) 
Győri ETO KC - Mosonmagyaróvári KC  23 - 5 (11 - 2) 
Mosonmagyaróvári KC - Bajnok DSE Nemesvámos  13 - 23 (4 - 13) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 7, Csorba Laura 2, Csőrés Panka, Heszkó Panka, Mogyorósi Csenge 2, Varga-Kiszelka Derien, Nagy Zille 2, Rámháp Csenge 2, Ratkay Zsófia 1, Szalay Júlia 1, Muszik Mira 1. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos  

Orbán Ákos: - Az első Győri ETO KC elleni mérkőzésen az eredmény önmagáért beszél, nehéz lenne bármilyen értékelést adni. A második mérkőzésen viszont jól kezdtünk sok helyzetet dolgoztunk ki, de nagyon keveset tudtunk ezekből kihasználni. Ezért magabiztos előny, vezetés helyett csak három - három volt az állás tíz perc után. Ezt pedig egy gödör követte, aminek köszönhetően gyakorlatilag megszületett az az eredmény különbség, ami már végig megmaradt az első félidőben két csapat között. A második játékrészben végig sikerült koncentrálnunk, nagy küzdelemmel feljöttünk 9 - 10-re, viszont a vereség miatt ez annyira nem vigasztalhat minket. Hitetlen csapat voltunk ma, keresem magamban is, a lányokban is a hibát és a megoldást ezekre. 
 
Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport:  
Komárom, Városi Sportcsarnok - 2021 november 13. (szombat)  
Komárom VSE - Mosonmagyaróvári KC  2 - 24 (0 - 13)  
KSE Bősárkány – Mosonmagyaróvári KC  0 - 42 (0 - 22)  
MKC: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Kovács Panna, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Szalay Zoé, Tibold Liliána. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor  

Balogh Sándor: - A harmadik tornára Komáromban került sor, ahová nagyon korán kellett elindulnunk, mert már reggel kilenc órakor mérkőzést játszottunk. Az első találkozón ezért egy kicsit álmosan, tőlünk szokatlanul sok hibával játszottunk. A második meccsen viszont már jóval gyorsabban kézilabdáztunk, sőt sok nagyon szép dolgot mutattunk be. Az eredményeken látszik, hogy az ellenfeleink jelentősen gyengébb játékerőt képviseltek, de a lányoknak így is dicséret jár a teljesítményükért. Ezt a torna után a helyi cukrászdában, sütemények formájában meg is kapták a játékosok, akik ma egy sérülés és egy karantén miatt csak tizenketten voltak. Készülünk a két hét múlva következő hazai pályán megrendezésre kerülő zárófordulóra, mert szépen szeretnénk búcsúzni a 2021-es évtől.



Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Vasas SC
2024.03.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó