2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 11.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.22.
Ezen a héten is volt része sikerben és kudarcban a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak. A serdülő gárda és az MKC U13 nagyon fölényes győzelmeket aratott és a tizenegy évesek tornájáról is pozitív beszámolót kaptunk. Viszont az ifjúsági gárdának rossz hete volt, mert egyaránt vereséget szenvedtek a korosztályos valamint az NB II-es találkozón. A hét legszomorúbb híre azonban az egyik tehetségünk Csáki Viola sérülése, akinek a klub és a szurkolók nevében is mielőbbi felépülést kívánunk.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 9. forduló:
Pénzügyőr SE - Mosonmagyaróvári KC  36 - 22  (19 - 12)
MKC: Bognár R. - Szabó Cs. 1, Kiss J. 2, Sztranyovszky 2, Paróczai 3, Lázár 6, Lengyel L. 2. Csere: Zentai (kapus), Sefcsik 5, Baumgartner 1, Magyari, Buga R., Forgács.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Ismét idegenben játszottunk bajnoki találkozót és most Budapesten is egy élcsapattal találkoztunk. Ők is életkorban voltak idősebbek, ami ezen a szinten fizikális, főként sebesség különbséget jelentett, a mi jórészt serdülőkorú játékosokból álló csapatunkkal szemben. Igaz az is meghatározta a mérkőzés kimenetelét, hogy nagyon sok technikai hibával játszottunk, az eladott labdáinkkal az ellenfelünket segítettük. Próbáltam sokat forgatni a csapatot, de most a csereként beálló játékosok sem éltek a lehetőséggel. Valahogy meg kell oldanunk az ifjúsági csapatunk helyzetét, meg kell erősítenünk a játékos keretét. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 9. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - BVSC-Zugló  36 - 16 (15 - 7) 
MKC: Zentai - Beke, Hajczinger 11, Bíró 7, Bertalan 3, Tolnai 10, Schuttovits 2. Csere: Petz (kapus) Buga R. 3, Baumgartner, Sefcsik. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: Két sikertelen bajnoki mérkőzés után mindenképpen javítani akartunk, hogy egy kicsit lelkileg is helyre rázódjon a csapatunk. Ennek pedig elsősorban az volt a kulcsa, hogy a védekezésünk működjön jól, hiszen az ellenfelünk több jó eredményt tudott már felmutatni a bajnokságban. Ezen a napon azonban egyértelműen föléjük kerekedtünk, határozottabbak voltunk és a stabil védekezésből valóban sok könnyű gólt tudtunk szerezni. Voltak hibáink, de ezen a találkozón ez belefért, mert igazi csapatot alkottunk, amivel nagyon elégedett is voltam. Most azonban ismét két nehéz mérkőzésünk következik, elsőként egy hosszú pécsi utazással. Jó lenne, tehát ha kitartana ez a teher nélküli, felszabadult kézilabda, amit élveztek a lányok, láthatóan boldogok voltak a játék közben. 

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 9. forduló:
SZESE Győr - Mosonmagyaróvári KC U22  32 - 23 (16 - 12) 
MKC U22: Bognár R. - Fekete F. 1, Kiss J., Sztranyovszky 3, Paróczai 1, Lázár 4, Lengyel L 5. Csere: Zentai (kapus), Baumgartner 4, Sefcsik 4, Szabó Cs. 1, Magyari, Gutecz. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - A nagyon jó formában, fizikai állapotban lévő egyetemisták vendégei voltunk Győrben, ahol sajnos reális vereséget szenvedtünk. Döntő volt az a tapasztalat, az a rutin, amivel a hazai gárda kézilabdázott, ami egyértelműen legyőzte a mi fiatalságunkat. Az első félidő végétől már nem tudtuk érvényesíteni a gyorsaságunkat, a felállt fallal szemben pedig sokszor teljesen esélytelenek voltunk a gólszerzésre. A hat kísérletből, öt gólt szerző Lengyel Lilla és gólerősen, bátran kézilabdázó Baumgartner Evelin (a képen) nyújtott nálunk jó teljesítményt, de két extra játékos kevés, ahhoz, hogy az NB II élmezőnyéhez tartozó SZESE Győr ellen sikeresek legyünk. 

Gyermekbajnokság leány U13 - VIII. csoport: 
Komárom VSE - Mosonmagyaróvári KC  2 - 28 (1 - 12) 
Tatai AC - Mosonmagyaróvári KC  8 - 23 (4 - 14) 
MKC: Szücs Boglárka (kapus), Baltová Bernadett 2, Csizmazia Dóra 2, Csontos Regina 20, Csontos Viktória 16, Kerényi Emma, Horváth Tímea 1, Szalai Zoé 11. 
Utánpótlás edző: Kránitz János 

Kránitz János: - Annyira rossz előjelekkel készültünk a Tatán lebonyolításra kerülő tornára, hogy még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán leszünk-e annyian, hogy részt tudunk venni az eseményen. A fél csapatunk hiányzik ugyanis sérülések, betegségek miatt, többen pedig közvetett vagy közvetlen karanténban vannak. A legkomolyabb gondot pedig az jelenti, hogy Csáki Viola a hétközi egymás közötti edzőmérkőzésen súlyos lábtörést szenvedett. A lányok a torna után készült fényképpel is kifejezték, hogy ezzel a két győzelemmel neki kívánnak minél gyorsabb felépülést. Lassan két éve veretlenül szerepelünk a tornákon, amit most a nehezebb körülmények között is magabiztosan meg tudtunk őrizni. 

Gyermekbajnokság leány U11 - VII. csoport: 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC 
Győri ETO KC III. - Mosonmagyaróvári KC 
MKC: Szócsin Jázmin (kapus), Andrássy Karolina, Bognár Nóra, Gősi Liza, Horváth Borbála, Kerényi Lilla, Légrádi Jázmin, Nagy Nikol, Novák Jázmin, Soós-Szeredi Panka, Szalay Luca, Szócsin Dorina, Szócsin Helga.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A Győri ETO KC első és harmadik korosztályos csapataival játszottunk a Celldömölki tornán.  Az első mérkőzésén nagyon örültem annak, hogy az eddigiekkel ellentétben most nem aludtunk bele a kezdésbe. Bátran játszottunk, keményen védekeztünk, amely mögött nagyon jó volt a kapusunk teljesítménye is. A második mérkőzésén egy erősebb ellenféllel találkoztunk, amitől a mérkőzés elejeén egy kicsit meg is ijedtünk, félénken játszottunk. A második játékrészre viszont összeszedtük magunkat és ezért mindenképpen dicséret illeti a gyerekeket. Kezdenek kialakulni a pozíciók, formálódik a csapatunk, sőt már láttam szép dolgokat ezen a tornán, ahol összességében ügyesek voltunk.




Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó