2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 12.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.28.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak eredményei közül elsőként örömmel számolunk be arról, hogy bravúros győzelmet aratott Pécsen a serdülő csapat. A Tapolca elleni hazai győzelmével a bajnoki tabella hatodik helyére lépett fel az MKC U22, így a nagyobb korosztályok közül csak a második számú serdülő csapat szenvedett vereséget Solymáron, barátságtalan környezetben. A kicsiknél maximális teljesítménnyel zárta az idényt az MKC U12 és ugyanilyen lelkesedéssel kezdték a tornák sorát a tízévesek. Az élvonalban szereplő MKC U14 pedig nem csak játékban, hanem az eredmények tekintetében is előrébb lépett.

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 10. forduló:  
Pécsi SN ZRT - Mosonmagyaróvári KC  18 - 36 (8 - 14) 
MKC: Zentai - Beke, Hajczinger 5, Bíró 5, Bertalan 1, Tolnai 9, Schuttovits 3. Csere: Petz (kapus) Sefcsik 5, Baumgartner 4, Buga R. 4.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 


Farkas Veronika: - Tartottam ettől a mérkőzéstől, hiszen a pécsi csapat az otthonában eddig nagyon jó eredményeket ért el. Sokkal nehezebb találkozóra számítottam tehát, de szerencsére a csapatom most nagyon kellemes meglepetést okozott. Kimondottan okosan kézilabdáztak a lányok, mindig megtalálva a támadások során a legjobb, legeredményesebb megoldásokat. Ezért is tudtak a játékosaink több gólt szerezni, szinte egyforma elosztásban, miközben a játékidőkre is tudtunk figyelni, hiszen néhányan a hétvégén is játszanak majd. A hatvan percig kiválóan irányító Bíró Lucát (a képen) és a támadásokat határozottan befejező Tolnai Fannit külön is ki akarom emelni. Ahogyan a bravúrokat bemutató kapusunkat, Zentai Csengét is, aki hárítani tudott olyan ziccereket, amelyekkel sikerült elbizonytalanítania a hazai csapatot. Nagyon örülök, hogy sikerült átmenteni a formánkat ez előző hétről, amit szeretnénk újra megismételni az őszi szezonunk zárómérkőzésén a Győri ETO KC elleni hazai találkozón. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 9. forduló: 
Solymári SC - Mosonmagyaróvári KC  32 - 30 (14 - 14) 
MKC: Szikra K. - Telek 9, Faddi-Horváth 11, Rigó 1, Vidra K. 2, Deutsch 2, Smuk 1. Csere: Varga L. (kapus), Csáki A. 4, Petró, Pécsi-Palotás, Novits, Lengyel A., Gerber, Hatt, Varga B. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 
(A képen balról: Faddi-Horváth Annamária, Tolnai Fanni, Schuttovits Kamilla)

Balogh Sándor: - Az élmezőnyhöz tartozó Solymár SC gárdájához látogattunk, akikről tudni kell, hogy a bajnokság legtöbb gólját szerzik. Megtettünk mindent, amit tudtunk, de az őszi idény legjobb idegenbeli játékával sem sikerült pontot szereznünk. Végig lüktető, gyors játék jellemezte a mérkőzést, aminek a végjátékára döntetlen eredménnyel érkeztünk. Ekkor az addig kiemelkedő teljesítményt nyújtó Faddi-Horváth Annamária megsérült, ami érthetően megzavarta a lányokat. Az ellenfél ezt a periódust így kevesebb hibával hozta le, ami a győzelmüket jelentette. A csapatot azonban a vereség ellenére is meg kell dicsérnem, mert képességeik határait feszegetve küzdötték végig a találkozót. Azt viszont nem szeretném elhallgatni, hogy a több évtizedes edző pályafutásom során még sehol sem tapasztaltam, hogy ilyen sportszerűtlenül viselkedjen a közönség egy gyerek mérkőzésen. Egy főként fiatalokból álló társaság a mérkőzés alatt, sőt utána is folyamatosan obszcén szavakkal szidta a játékosainkat, ami miatt meg is tesszük a megfelelő hivatalos lépéseket. 

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 10. forduló:
Mosonmagyaróvári KC U22 - RKC Tapolca  27 - 20 (13 - 11) 
MKC U22: Bognár R. - Fekete F. 3, Kiss J. 1, Babinszky 7, Paróczai 1, Lázár 10, Lengyel L. Csere: Zentai (kapus), Sefcsik 3, Uzonyi-Varga 2, Baumgartner, Szabó Cs., Sztranyovszky, Magyari, Gutecz.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Hazai pályán mindenképpen győzni akaratunk a sereghajtó ellen, ezért a mérkőzés elején idegesen, sok hibával kezdtünk. Így elég alacsony színvonalúra sikerült az első félidő, ami nem nekünk kedvezett. A szünet után azonban sokat javult a védekezésünk, ami mögött jó volt a kapus teljesítményünk is. Ezt bizonyítja, hogy sikerült 20 kapott góllal lehozni ezt a találkozót egy fiatal, lelkes, sokat futó és nagyon szívósan küzdő ellenféllel szemben. Az értékes két pont mellett annak is örülök, hogy Lázár Jázmin továbbra is tartja a jó formáját és végre ismét egészségesen tudott játszani Babinszky Lara (a képen) és Uzonyi-Varga Adél is. Az NB II-ben sikerült stabilizálni a helyünket a középmezőnyben, ráadásul a tavaszi folytatásban hét hazai találkozónk lesz. Abban pedig nagyon bízom, hogy ezek a győzelmek a felnőttek között, egy kis önbizalmat is adnak a játékosoknak az ifjúsági bajnokság mérkőzéseire. 

Gyermekbajnokság leány U14 - C. csoport: 
Nemesvámos, Sportcsarnok - 2021 november 28. 
Mosonmagyaróvári KC - Szombathelyi KKA  18 - 21 (11 - 8) 
Kozármisleny SE - Mosonmagyaróvári KC  20 - 17 (8 - 11) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Csáki Anna 9, Csőrés Panka 2, Heszkó Panka 5, Lengyel Laura, Mogyorósi Csenge 4, Muszik Mira 1, Nagy Zille 1, Ratkay Zsófia, Rámháp Csenge 1, Tolnai Fanni 11, Szalay Júlia, Varga-Kiszelka Derien 1. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos: - A csoportunk két legerősebb csapatával játszottunk, az első helyen álló szombathelyi akadémiával, majd a Kozármisleny gárdájával. Így ha csak az eredményekre nézünk, akkor is elismerően lehetne bólintani, hiszen mi az utolsó helyen állunk az első idényünkben itt az első osztályban. Ennél azonban nekünk fontosabb, hogy ezeket az eredményeket a csapatok első találkozásaihoz mérjük, ahol még sokkal nagyobb volt a különbség. Most igazán apróságokon múlt a pontszerzés, amit ma igazán megérdemeltünk volna, legalább az az egyik mérkőzésen.  Most láttam azt a lányokon, hogy végre az edzéseken gyakoroltak, a mérkőzésén is benne voltak a fejükben, a játékukban. Nagyon összeszedettek, fegyelmezettek, bátrak voltak, gyakorlatilag mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Természetesen bele csúsztak azok a hibák, amik egy ilyen szoros mérkőzésen előfordulnak. Ezekben az ellenfeleinknek még több is volt a tapasztalata, de most igazán büszke voltam a lányokra, mert jól érzékelhető volt, hogy haladunk előre! 

Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport:
Mosonszolnok, Sportcsarnok - 2021 november 28. (vasárnap) 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC II.  35 - 18 (20 - 9) 
Dorogi ESE - Mosonmagyaróvári KC  12 - 34 (6 - 17) 
MKC: Horváth Anna (kapus), Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Kovács Panna, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor: - Az évet hazai pályán megrendezett fordulóval zártuk és a számunkra az is volt a tét, hogy sikerül-e száz százalékos teljesítménnyel zárni az idényünket. Egy kis izgalomra az is okot adott, hogy betegségek és karantén miatt nem tudtunk teljes létszámmal kiállni a mérkőzésekre. Így külön dicséret jár a kislányoknak, hogy ismét két győzelemmel zártak, ami azt jelenti, hogy nyolc mérkőzés - nyolc győzelem lett a mérlegük a tornákon! Kicsit álmosan kezdtünk az ETO ellen, különösen a védekezésben, viszont ezt ügyes, gyors, időnkét látványos támadójátékkal ellensúlyoztuk. A második mérkőzés gyakorlatilag másolata volt az elsőnek, aminek az is lett az eredménye, hogy mindenki szépen tette a dolgát, senki sem marad lőtt gól nélkül. 

Kisiskolás bajnokság leány U10 - VII. csoport:
Répcelak, Répce Sportcsarnok - 2021 november 28. 
Mosonmagyaróvári KC I - Győri ETO KC I. 
Mosonmagyaróvári KC I - Győri ETO KC II.
Kőkúti Sasok DSE - Mosonmagyaróvári KC II.  
Bősárkány KSE - Mosonmagyaróvári KC II. 
MKC: Csáki Veronika, Vadász Nóra (kapusok), Baltová Alíz, Bognár Nóra, Barassevich Hanna, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Futó Kitti, Haskó Viola, Hegedűs Alexandra, Keresztély Írisz, Kiss Alíz, Kozma- Szabó Zsófia, Légrádi Panka, Óvári Bianka, Priskin Panna, Rónaszéki Napsugár, Szalay Luca, Völgyesi Stefi, Zalavári Réka.
Utánpótlás edző: Bognár-One Evelin 

Bognár-One Evelin: Két csapattal vettünk részt az első tornánkon, így a férjem Bognár Róbert szakmai igazgató is segített, ő is irányított két találkozón. Nagy öröm a számunkra, hogy huszonhat kisgyerek kézilabdázik nálunk ebben a korosztályban és közülük huszonegyen most ott is voltak Répcelakon. Persze nagy különbség van a kislányok tudásszintje között, hiszen vannak, akik évek óta játszanak és vannak, akik néhány hónapja kezdték el a játékot. Ez látszott is a torna mérkőzésein, amelyeken még az első és a második találkozók között is óriási volt az előrelépés. Azt pedig külön szeretném kiemelni, hogy a mosonmagyaróvári szülök, remek hangulatot teremtettek, A szurkolásukkal, a transzparenseikkel igazi mérkőzés atmoszférát teremtettek a kicsiknek, akik mindezeket nagyon élvezték. Látszik, hogy népszerű a játék a gyerekek, a szülők körében és ez bíztató Mosonmagyaróvár és környékének jövőjét illetően.



Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó