2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 14.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.02.28.
Hibátlan hetet zártak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai, hiszen minden bajnoki és csoportmérkőzésüket győztesen vívtak meg. Nagyon bíztató, szép eredmény ez, hiszen az ellenfelek között több korcsoportban is Győri ETO KC volt az ellenfél. Az U12-es korosztály tornája és a serdülő III. osztályú mérkőzés időpontja megegyezett, de a serdülőknél Mayer Rebeka is győzelemmel tudta pótolni Balogh Sándort.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 16. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Szent István SE  28 - 25 (14 - 12) 
MKC: Soltész - Uzonyi-Varga 1, Baumgartner 3, Babinszky 4, Paróczai 2, Lázár 6, Szabó Cs. 8. Csere: Bognár R. (kapus), Sztankovics 3, Sefcsik 1, Magyari, Kiss J., Sztranyovszky, Lengyel L. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Ez a bajnoki találkozó nagyon fontos volt a számunkra, hiszen hazai pályán a középmezőny csapatai ellen pontokat kell szereznünk. Meg is tettünk mindent a győzelemért, amellyel végre el tudtunk mozdulni a kieső helyekről. Tiszta szívvel, de sajnos nem elég hideg fejjel kézilabdáztunk, viszont a védekezésünk jól működött, így a lerohanás gólok meghozták a számunkra a sikert. Több jó egyéni teljesítményt is meg tudok említeni, mert a kapuban Soltész Kíra, a mezőnyben Baumgartner Evelin és gólszerzés tekintetében Szabó Csenge is nagyon jól teljesített. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 13. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Százhalombattai VUK SE  36 - 29 (17 - 13) 
MKC: Zentai - Beke 3, Hajczinger 5, Bíró L. 5, Magyar B. 2, Tolnai 6, Schuttovits 4. Csere: Petz K. (kapus), Sztranyovszky 8, Buga R. 2, Lengyel L. 1. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika: - Az elmúlt heti mérkőzés után több beszélgetésünk is volt a lányokkal és ezeknek szerencsére meg is lett az eredménye. Fogékonyak voltak, sikerült hatni rájuk, ami ezen a találkozón már megmutatkozott az akaratunkban, a küzdeni tudásunkban. A sikerünk értékét pedig az is növeli, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk azzal, hogy nekünk több jó periódusunk volt ezen a találkozón. Örülök annak, hogy a hosszú sérülése után Magyar Boglárka is visszatért, mert így a szélen nagyon ügyes Schuttovits Kamilla az eredeti posztján tud játszani. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 13. forduló: 
Tatai AC - Mosonmagyaróvári KC  23 - 25 (11 - 14)
MKC: Szikra K. (kapus) - Smuk 3, Deutsch, Vidra K. 5, Plachy 2, Vidra V. 2, Telek 8. Csere: Kiss L., Varga L. (kapus), Csáki A. 3, Petró 1, Pécsi-Palotás, Novits, Varga B., Gerber. Lengyel A.
Utánpótlás edző: Mayer Rebeka 

Mayer Rebeka: - Tatán elég nehezen indult el ez a bajnoki mérkőzés a csapat, a lányok számára. Elsősorban támadásban voltak gondjaink, mert lassúak és pontatlanok voltunk. Védekezésben is adódtak hiányosságok, kevés volt a kommunikáció a pályán, ami helyezkedési problémákat okozott. A második félidőben viszont már nagyobb figyelemmel, jobb koncentrációval kézilabdáztunk, amelyekkel sikerült megnyernünk a találkozót. Minden benevezett játékosunk pályára tudott lépni és örömteli, hogy segített is a két bajnoki pont megszerzésében. 

Női felnőtt NB II Észak – nyugat - 13. forduló: 
Győri ETO KC U22 - Mosonmagyaróvári KC  27 - 30 (14 - 14) 
MKC: Dávida - Sztankovics, Baumgertner 5, Babinszky 4, Paróczai 1, Lázár 8, Szabó Cs. 6. Csere: Soltész (kapus), Magyari 3, Uzonyi-Varga 2, Fekete F. 1, Kiss J., Gutecz, Sefcsik,  Sztarnyovszky, Lengyel L.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Ez is, mint mindegyik szomszédvári rangadó feszült találkozót hozott, jó tempóval, de sok hibával. Az első félidőben nem működött a védekezésünk, amit a második játékrészben viszont kijavítottunk. Sokat sáncoltunk, jó volt a kapusteljesítményünk, amelyek után megérkeztek a lerohanás gólok is. Baumgartner Evelin, Lázár Jázmin és Szabó Csenge nagyon jó teljesítményt nyújtott, kimondottan gólerősen kézilabdázott. Szerencsére a csapatunk fejlődése is egyértelműen látszik, hiszen a játékunk is javul, az eredményekről pedig mindent elmond, hogy a négy utolsó mérkőzésünkből, három győzelem és egy döntetlen a mérlegünk. 

Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport: 
Győri ETO KC I. - Mosonmagyaróvári KC  14 - 20 (6 - 10) 
Győri ETO KC II. - Mosonmagyaróvári KC  19 - 26 (12 - 14) 
MKC: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Kovács Panna, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Szalay Zoé. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor: - A tavaszi első fordulót rendezték meg Répcelakon az U12-es korosztálynak. Nagy küzdelemben, a szív és az akarat diadala volt a mai két mérkőzés sikere a részünkről. Sportszerű és erős ellenfelek ellen sikerült győzni, pedig a mai játékunk még eléggé döcögős volt. Ebben a korosztályban három hónapja játszottunk utoljára mérkőzést, mert a Covid járvány alaposan átírta az előzetes felkészítési terveinket. A mai napon azonban igazi csapatként küzdöttünk, minden játékosunk beletette a legjobbját a mérkőzésekbe, amiért komoly gratuláció jár a kislányoknak!

Gyermekbajnokság leány U10 - VII. csoport: 
Mosonmagyarvári KC I. - Mosonmagyaróvári KC II.
Mosonmagyaróvári KC - Répcelaki SE 
Mosonmagyaróvári KC - Ácsi Kinizsi SE
MKC: Priskin Panna, Óvári Bianka, Vadász Nóra, Völgyesi Stefi (kapusok), Baltova Alíz, Barassevics Hanna, Bognár Nóra, Bolla Dorka, Csáki Veronika, Egyed Nóra, Egyházy Laura, Fazekas Fanni, Haskó Gabriella,, Hegedűs Alexandra, Horváth Borbála, Keresztély Írisz, Kiss Aliz, Kiss Hanna, Légrádi Panka, Rónaszéki Napsugár, Szalay Luca, Urbán Bíborka, Zalavári Réka. 
Utánpótlás edző: Bognár Evelin - Orbán Ákos 

Bognár Evelin: - Az első mérkőzésünk tulajdonképpen egy kicsit történelminek is tekinthető, hiszen két mosonmagyaróvári utánpótlás csapat nem sűrűn játszott még így szervezett keretek között egymással. A kezdők - haladók találkozón persze az utóbbiak domináltak, de a kezdőknek is sikerült gólokat dobniuk. A másik két találkozón, a Répcelak és az Ács ellen pedig kimondottan ügyesen játszottak a csapataink. A szervezetten, ügyesen védekeztek és a gyerekek szép találatokkal tudtak a támadásokat is befejezni.

Következő mérkőzés:
Alba Fehérvár KC - Motherson Mosonmagyaróvár
2024.04.30., 18:00 óra.
KÖFÉM Sportcsarnok
Videók
összes videó