2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 16.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.03.16.
Ismét nagyon eredményes hét van a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatai mögött, hiszen négy mérkőzésből, hármat megnyertek. Az MKC ifinek nem sikerült a hétközi dunaújvárosi korosztályos találkozó, de a keretnek az NB II-ben sikerült a visszavágás a VKLSE Győr csapata ellen. A másodosztályú serdülő bajnokságban Farkas Veronika tanítványai fölényes magabiztossággal győztek, a serdülő II. pedig rangadót nyert, amivel át is vette a vezetést a bajnokságában.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 16. forduló:
Dunaújvárosi KKA - Mosonmagyaróvári KC  31 - 23 (14 - 10)
MKC: Soltész - Uzonyi-Varga 1, Baumgartner 3, Babinszky 5, Paróczai 2, Lázár 2, Szabó Cs. 3. Csere: Zentai (kapus), Sztankovics 6, Sztranyovszky 1, Sefcsik, Magyari, Kiss J., Lengyel L. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Azzal nem is lenne baj, hogy vereséget szenvedtünk Dunaújvárosban, mert azt el kell ismerni, hogy a Kohász Akadémia ifjúsági gárdája erősebb a mienknél. Még csak azt sem mondhatom, hogy rossz lett volna a csapatom hozzáállása, mert ez sem lenne igaz. A gond sokkal inkább a játékosaink odafigyelésével, gondolkodás módjával, koncentrációjával és fegyelmezettségével van. Amíg ezekben nem leszünk erősebbek, addig esélytelenek maradunk az ilyen tudású együttesek ellen, pedig ezekből itt az első osztályban van jónéhány. Sokkal jobban be kellene tartani a taktikai utasításokat, okosabb, tudatosabb játékkal, minimálisra csökkenteni a hibákat ahhoz, hogy igazi ellenfelei legyünk a legjobbaknak is. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 14. forduló:
VKLSE Győr - Mosonmagyaróvári KC  13 - 47 (8 - 25) 
MKC: Petz K. - Beke 2, Hajczinger 9, Bíró L. 9, Magyar B. 4, Tolnai 9, Schuttovits 2. Csere: Zentai  (kapus), Buga R. 5, Lengyel L. 5, Sefcsik 2. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika: - Gyerekként, pont ennyi idősen tanultam meg azt, hogy a legjobb teljesítménnyel lehet az ellenfelet megtisztelni. A csapatom pedig most pontosan ezt tette a sereghajtó győriek ellen és így szerzett szép győzelmet. Az edzéseken gyakorolt játékelemeket jól hasznosították, a sokat futottak, és ami a legfontosabb mosolyogva kézilabdáztak, mert élvezték a játékot. Elégedett voltam tehát, hiszen úgy kezeltük ezt a találkozót, ahogyan kell, amivel szépen fokozatosan fel is őröltük az ellenfelünket. A következő héten nem lesz mérkőzésünk, mert az ellenfelünk visszalépett, így az edzéskere, a felkészülésre fordítjuk a figyelmünket. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 14. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Kézilabda UP  31 - 27 (13 - 14) 
MKC: Szikra K. (kapus) - Smuk 3, Deutsch 4, Vidra K. 5, Plachy 2, Vidra V. 6, Telek 10. Csere: Kiss L., Varga L. (kapus), Petró 1, Pécsi-Palotás, Novits, Varga B., Lengyel A.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor: - Sajnos a mai bajnoki mérkőzésen a csapatom játéka csak nyomokban tartalmazott kézilabdát. A védekezésünk messze elmaradt a tőlünk megszokottól, a támadásaink pedig lassúak, körülményesek voltak. Ezért sok elkerülhető gólt kaptunk, aminek köszönhetően az ellenfelünk az 51.percig vezetni tudott ellenünk. Az utolsó 9 perben azonban végre összeállt a játékunk, a védekezésünk és egy 7 - 2-es szériával meg tudtuk fordítani és nyerni a találkozót. A mutatott tehát nem, de az akaratért és a küzdeni tudásért minden játékosomnak jár a dicséret. Ezzel a győzelemmel ugyanis egy nagyon fontos rangadót sikerült megnyernünk és a bajnokságunk első helyére léptünk fel. 

Női felnőtt NB II Észak – nyugat - 14. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - VKLSE Győr  42 - 27 (18 - 16) 
MKC: Dávida - Sztankovics 2, Gutecz 1, Babinszky 9, Magyari 2, Lázár 5, Lengyel L. 2. Csere: Soltész (kapus), Baumgartner 6, Paróczai 5, Uzonyi-Varga 3, Fekete F. 3, Sztarnyovszky 2, Kiss J. 1, Szabó Cs. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert: - Az őszi szakaszban kikapott a csapatunk a győriektől, így volt bennünk egy nagyon erős visszavágási vágy most. Ez az első félidőben okozott is egy kis idegességet, de már akkor is látszott, hogy nagyon jó felfogásban kézilabdázik a csapatunk. A második félidőben már teljesen megnyugodott a csapat, remekül védekeztek a lányok, amivel már nyomasztó fölénybe kerültünk. A sok labdaszerzés után, tizenhat lerohanás gólt dobtunk, ezzel pedig megalapoztunk a nagy gólarányú győzelmünket. Mindenkit pályára tudtam küldeni, sőt a játékidőt is alaposan ki tudtuk használni, hiszen például Gutecz Réka gyakorlatilag egy év után tudott ismét mérkőzést játszani.


Következő mérkőzés:
DVSC SCHAEFFLER - Motherson Mosonmagyaróvár
2024.04.21., 18:00 óra.
Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Videók
összes videó