2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 2.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.18.
Az eredmények szempontjából vegyes képet mutat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak elmúlt hete. Az biztos, hogy már a bajnoki rajtokon nagyon tanulságos találkozókat játszottak az MKC korosztályos gárdái. Az utánpótlás edzők nyilatkozataiban pedig az is összecseng, hogy jó úton járnak, de még nagyon sok munka vár rájuk, a játékosokra és a klubra.

Leány serdülő III. osztály – nyugat - 1. forduló: 
Pápai Kilián DSE - Mosonmagyaróvári KC  25 - 27 (12 - 15) 

MKC: Szikra - Telek 6, Faddi-Horváth 3, Vidra K. 6, Rigó, Deutsch 3, Lengyel A. Csere: Varga L. (kapus), Smuk 5, Petró 3, Hatt 1, Szabó E., Pécsi-Palotás. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 


Balogh Sándor:
- Átestünk a tűzkeresztségen, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez majd ebben a formában valósul meg. Bután, taktikailag nagyon fegyelmezetlenül kézilabdáztunk, amit a végig lelkesen játszó hazai csapat okosan ki is használt. A végjátékot jobban bíró csapat azonban mi voltunk, ami végül győzelmet eredményezett. Sokat kell még dolgoznunk azért, hogy az ilyen nehéz helyzeteket messze elkerüljük! Sajnos a balszerencse sem került el minket, mert az irányítónk, Vidra Katinka az első félidőben bokasérülést szenvedett. Az eredményhez azonban gratulálok a lányoknak, mert ezt a két pontot nagyot küzdve, a szívüket kitéve szerezték meg. 

Leány ifjúsági I osztály – nyugat - 2. forduló:
Mosonmagyaróvári KC - Érd  22 - 21 (10 - 10) 

MKC: Soltész - Uzonyi-Varga 2, Baumgartner 3, Stranyovszky 5, Paróczai 3, Lázár 2, Buga R. 1. Csere: Bognár (kapus), Szabó Cs. 4, Sefcsik 2, Forgács, Kiss J., Magyari, Bartha. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert:
- Mindkét csapatnak rendkívül hullámzó volt a teljesítménye ezen a mérkőzésen. Mi viszont óriási akarattal kézilabdáztunk és a küzdeni tudásunk végül egy nagyon értékes győzelmet eredményezett. Ezért büszke is vagyok a lányokra, de a játékban, koncentrációban sokat kell javulnunk. A helyzeteinket jobban kell kihasználnunk, a sebességünket pedig növelni kell, miközben a gyorsabb játékban sem szabad több technikai hibát vétenünk, rossz döntéseket hoznunk. A mostani győzelem mellett annak is örülök, hogy a fiatalok kellemes meglepetést okoztak, mert több olyan elemet is megvalósítottak, amelyre ennyi közös munka után még nem számítottam.   

Leány serdülő II. osztály – nyugat - 1. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Szent István SE  21 - 23 (8 - 11) 

MKC: Zentai - Beke, Tolnai 5, Bíró L. 2, Vidra V., Sefcsik 7, Bertalan N. 1. Csere: Petz (kapus), Buga R. 4., Schuttovits 1, Hajczinger 1, Magyar B. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika 

Farkas Veronika:
- Mi most egy út legelején járunk, tejesen új csapatot építünk, ezért panaszkodni nem akarok, de természetesen csalódott vagyok az eredmény miatt. Különösen a belső pozíciókban kevesen voltunk és remélem, hogy több játékosom lesz még ennél jobb formában. Annak viszont örülök, hogy nagyon fiatal 2007- es, 2008-as születésű kézilabdázók, Tolnai Fanni és Schuttovits Kamilla bemutatkoztak a bajnokságban. A csapat csinált is ügyes, szép dolgokat, fel tudott zárkózni döntetlenre, de sok volt a technikai hiba a játékunkban és a mérkőzés végén el is fáradtunk. Több játékosnak a kétszer harminc perces játékidő is szokatlan volt még, valamint az is látszott, hogy még csak másfél hónapja dolgozunk együtt. Nem könnyű tehát most nyilatkozni, okosat mondani, de megyünk tovább, próbájuk összerakni azt a tehetséges, fiatal csapatot.   

Női felnőtt NB II. Észak – nyugat - 1. forduló: 
Bajnok DSE Nemesvámos - Mosonmagyaróvári KC U22  31 - 24 (18 - 10) 

MKC: Dávida - Fekete F. 1, Baumgartner 4, Lázár 5, Paróczai 2, Kiss J. 2, Szabó Cs. 2. Csere: Soltész (kapus), Sztranyovszky 4, Lengyel L. 2, Uzonyi-Varga 2, Magyari, Gutecz. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert:
Nem lehetek mérges vagy ideges, mert teljesen reális eredmény született ezen a találkozón. Egy kimondottan jó felnőtt csapattal, találkoztunk, ahol nagyon ügyes kapus, irányító és balkezes szélső játszott, sőt volt egy komoly átlövőjük, akik hazai pályán kézben tartották a találkozót. Ebben közrejátszott, hogy elég bátortalanul kezdtünk, csak reagáltunk az eseményekre, nem pedig megelőztük azokat. A második félidőben viszont Baumgartner, Lázár és Paróczai feljavult teljesítményével, az igaz talán kicsit könnyelműbb hazai csapat ellen, szorosabb találkozót játszottunk. Emelt fővel veszítettünk és látnunk kell, hogy ebben az osztályban nyerni kizárólag erőn felüli teljesítménnyel tudunk majd. 

Gyermekbajnokság leány U14 - C csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC  18 - 22 (7 - 11) 
Bajnok DSE Nemesvámos - Mosonmagyaróvári KC  18 - 16 (8 - 9) 

MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 8, Csorba Laura 2, Csőrés Panka 2, Heszkó Panka 2, Mogyorósi Csenge 2, Muszik Mira, Nagy Zille 7, Ratkay Júlia, Rámháp Csenge 3, Szalay Júlia, Tolnai Fanni 8, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos:
- Az akaratunk, a szívünk a helyén volt ezen a tornán, ezért nagyon nagy dicséret jár a kislányoknak! Viszont minden téren vannak lemaradásinak még az első osztályú csapatokhoz képest, amelyeknek az eltüntetésén folyamatosan dolgoznunk kell. Az új bajnokság légköre miatt izgultak egy kicsit a gyerekek, hiszen nagy lépés ez a számukra. A benyomásaim egyértelműen pozitívak, hiszen csak apróságokon múlt a pontszerzés. Fel kell vennünk ezt a magasabb tempót, de az edzéseken szorgalmasak, lelkesek a játékosok, jó az irány amerre tartunk, csak rajta kell maradnunk.



Következő mérkőzés:
DVSC SCHAEFFLER - Motherson Mosonmagyaróvár
2024.04.21., 18:00 óra.
Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Videók
összes videó