2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 4.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.04.
Változatos eredményeket hoztak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak mérkőzései ezen a héten. Értékes győzelmek, pontszerzés mellett sajnos gyengébb teljesítmények is akadtak a hét korosztály bajnoki találkozóin és tornáin.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 4. forduló:  
Mosonmagyaróvári KC - Dunaújvárosi KKA  26 - 26 (12 - 12) 
MKC: Soltész - Lengyel L. 2, Sztranyovszky 7, Babinszky 6., Paróczai 1, Lázár 6, Szabó Cs. 3. Csere: Bognár R. (kapus), Buga R. 1, Kiss J., Baumgartner, Magyari, Sefcsik. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert: - Három megnyert mérkőzés után érkezett hozzánk a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia csapata, amely az egyik kimagasló képességű gárda a bajnokságunkban. Így kisebb csodának is nevezhető, hogy pontot tudtunk szerezni ellenük, amiért jár a gratuláció a lányoknak. Persze mindegyik mérkőzéshez úgy állunk, hogy Mosonmagyaróvárról senki ne vigyen el két pontot. A sebesség különbséget nagy szívvel, helyenként nagyon okos, türelmes támadójátékkal ellensúlyoztuk, amelyekkel már az első félidőben tekintélyes előnyt szereztünk. A jobbszélen pedig sajnos Uzonyi-Varga Adél sérülése miatt kényszer megoldást kellett alkalmaznunk, de most ezt is sikerült megoldani. A játékosok végre elhitték, hogy egy ilyen képességű ellenfél ellen is sikeresek tudnak lenni. Összpontosítottak, kevés technikai hibával játszottak és a Lázár Jázmin, Soltész Kíra és Sztranyovszky Laura extra teljesítményt nyújtott.   

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 3. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - VKL SE Győr  41 - 16 (15 - 5) 
MKC: Zentai - Beke 1, Bíró 4, Baumgartner 5, Vidra V. 1, Sefcsik 7, Bertalan 5. Csere: Petz (kapus), Tolnai 7, Hajczinger 6, Buga R. 5, Schuttovits. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika:
- Mérkőzést lassú tempóban kezdtük el, mert az ellenfelünk próbált kimondottan hosszú támadásokat vezetni. Ezekbe pedig mi egy kicsit belealudtunk és csak 3 – 3-as döntetlen után sikerült ritmust váltanunk. Ezt követően azonban elléptünk a győri csapattól, a félidő tíz gólos vezetése már azt mutatta, hogy a kapusteljesítményünk és a védekezésünk jó összhangban működött. A második félidőt a lányok nagyon jó tempóban kezdték, sok volt a labdaszerzés, amelyekből gyors gólokat tudtunk lőni. Voltak időszakok, amikor nagyon szépen, okosan, felszabadultan és nagy kedvel kézilabdáztunk, ami a legfontosabb! Mindenki hozzá tudott tenni a játékunkhoz, a győzelmünkhöz, amit így egyértelműen csapatként szereztünk meg. 

Gyermekbajnokság leány U14 - C. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  10 - 23 (2 - 10) 
Szombathelyi KKA - Mosonmagyaróvári KC  25 - 13 (14 - 9) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna, Csáki Anna 9, Csorba Laura, Csőrés Panka, Heszkó Panka 1, Mogyorósi Csenge 1, Muszik Mira 3, Nagy Zille 2, Rámháp Csenge, Ratkay Zsófia 1, Szalay Júlia, Tolnai Fanni 6, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos:
- Sajnos az első mérkőzésen minden hibát elkövettünk, amit csak lehetett, teljesen olyan volt a játékunk, mintha most kezdtünk volna együtt dolgozni. Ezen a találkozón bátortalan, mozgás nélküli, görcsös kézilábdát láttam. A második találkozón azonban néhány periódusban mutattunk nagyon szép dolgokat, a védekezésünk is sokkal keményebb volt. Viszont egyszerűen nem bírjuk még végig ezt a tempót, így a mérkőzés végére ismét nagy lett a különbség. A jól sikerült részeket kell majd összekötnünk azzal, hogy hogy ne legyenek ilyen hosszú tanácstalan időszakaink, mert ezekben a szakaszokban az ellenfelek ellépnek tőlünk. Ehhez nagyon sok ilyen mérkőzésre van szükségünk, valamint sok edzésre, de becsületesen, keményen készülnek a lányok, aminek kitartással és önbizalommal, meg is lesz a jutalma. 

Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport: 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC  20 - 9 (12 - 2) 
Bicskei TC - Mosonmagyaróvári KC  0 - 10 (az ellenfél nem érkezett meg a mérkőzésre) 
MKC: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Baltová Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Kovács Panna, Lang Laura, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Schwanner Anna, Szalay Zoé.  Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor:
A hétvégi torna első mérkőzésén teljesen felszabadultan, az ETO fóbiát egyértelműen levetkőzve játszottak a gyerekek. Az edzéseken tanultakat, sokat gyakorolt elemeket remekül adták vissza, miközben nagyon harcosan, sőt okosan kézilabdáztak. Nagyon büszke vagyok rájuk! Sajnos a másik ellenfelünk a Bicskei gárda önhibáján kívül nem tudott a mérkőzés kezdésére megérkezni, így a versenykiírásnak megfelelően mérkőzés nélkül kaptuk meg a kettő pontot. 

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 3. forduló: 
Gyál Kézilabda Utánpótlás - Mosonmagyaróvári KC  34 - 14 (14 - 8) 
MKC: Szikra K. - Telek K. 2, Faddi-Horváth 2, Vidra K. 1, Rigó 1, Deutsch, Smuk 5. Csere: Varga L. (kapus), Csáki A. 3, Petró, Szabó E., Lengyel A., Hatt, Gerber, Pécsi-Palotás, Varga B.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor:
- Két statisztikai adat egyértelműen megmutatja, hogy miért is szenvedtünk vereséget ezen a bajnoki találkozón. A húsz elhibázott lövésünk és a harminc technikai hibánk voltak azok az okok, amelyek miatt balsikeres volt a számunkra ez a találkozó. Ez már önmagában is elég lett volna a vereséghez, de ma sajnos csak kevés játékosom küzdött, akart, a többiek elég enerváltan, motiválatlanul kézilabdáztak. Nagyon szégyellem magam ezékért, valamint a látottak alapján egyáltalán nem túlzó eredményért. Az élet azonban nem áll meg, rendezni kell a sorokat és menni előre…   

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 3. forduló: 
VKL SE Győr - Mosonmagyaróvári KC U22  29 - 26 (16 - 13) 
MKC: Soltész - Szabó Cs., Kiss J., Lázár 12, Paróczai 5, Török 1, Fekete F. 3. Csere: Dávida (kapus), Lengyel L. 3, Sztranyovszky 2, Magyari, Gutecz. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert:
- Pontosan olyan mérkőzést játszottunk, amire készültünk, számítottunk így pedig nagyon bosszantó vereséget szenvedni. Nagyon hiányoztak azok a megállító faultok, amelyekkel hatástalanítani lehetett volna a hazai csapat betörésekre, a beálló megjátszására törekedő játékát. A belső posztokon csak Lázár Jázmin kézilabdázott jól, ami kevés volt, mert az akarat és a szív is több volt a győriek teljesítményében. A nehézségeink, a hiányzók, a sérülések ellenére stabilizálni kellene a játékunkat, mert ez érthetetlen ingadozás az eredményesség rovására megy.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó