2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 6.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.18.
Vegyes a kép a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club utánpótlás csapatainak előző heti eredményeit figyelembe véve. A sok sérüléssel, problémával küzdő ifjúsági keretnek az NB II.-ben és az ifjúsági bajnokságban is nagyon nehéz mérkőzései voltak, így ezekre a vereségekre sajnos számítani lehetett. Az MKC két serdülő csapata viszont hozta a győzelmeket, mindkét bajnokságban megerősítve ezekkel a helyét az élmezőnyben. A tizenkét évesek szép győzelmeket arattak a korosztályos tornájukon, a két évvel idősebbek pedig próbálják felvenni az első osztály színvonalát, ahol újonc ebben a korosztályban az MKC.

Női felnőtt NB II. Észak - nyugat - 5. forduló: 
Büki TK - Mosonmagyaróvári KC U22  43 - 33 (25 - 15) 
MKC: Dávida - Fekete F. 1, Kiss J., Lázár 9, Paróczai 2, Sefcsik 11, Lengyel L. 4.  Csere: Bognár R. (kapus), Baumgartner 3, Szabó Cs. 3, Magyari, Gutecz. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert:
- Ez a mérkőzés sajnos már az első félidőben eldőlt, amikor szinte minden szituációból gólt kaptunk, számszerűen 25-ször tudott a kapunkba találni a Bük. A védekezésünk később sem állt össze, így hiába szereztünk idegenben kimondottan soknak mondható 33 találatot. Az biztos, hogy a Büki TK ezen a szinten erős csapat, komoly tempóval, tapasztalt kézilabdázókkal és nekünk a mostani két sorozatban heti két ilyen ellenfél jut, ráadásul rendre idegenben. Ehhez sajnos kevesen vagyunk, ami túl sok energiát emészt fel, amit a játékosok is egyre nehezebben kezelnek. A Lázár Jázmin-Sefcsik Nóra duót azonban ismét ki szeretném emelni, hiszen ketten húsz gólt dobtak ezen a bajnoki találkozón. 


Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 5. forduló:
NEKA II. - Mosonmagyaróvári KC  39 - 21 (20 - 8)
MKC: Bognár R. - Szabó Cs. 4, Lázár 3, Babinszky 1, Paróczai 3, Sefcsik 7. Lengyel L. 1. Csere: Sztranyovszky 1, Magyari 1, Buga R., Kiss J., Baumgartner. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert:
- Eddig ETO fóbiája volt a lányoknak, de most úgy látom, hogy ezt felváltotta a NEKA elleni kishitűség és félelem. Úgy nem lehet egy mérkőzésen tisztességesen helytállni, hogy már a melegítésnél félve pislogunk át a másik oldalon lévő ellenfélre. A mérkőzés előtt pedig pont azt kértem, hogy harcoljunk, álljunk bele a küzdelembe, hiszen semmit sem veszíthetünk. Elismerem, hogy vannak gondjaink, de azok mögé sem lehet bújni, így a héten el fogok beszélgetni a lányokkal. Nem szeretnék ugyanis még egyszer ilyen gyakorlatilag ellenállás nélküli teljesítményt látni, ami alól csak a nagyon bátran, gólerősen kézilabdázó Sefcsik Nóra és Szabó Csenge jelentett most üdítő kivételt. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 4. forduló: 
Szigetszentmiklós NKSE - Mosonmagyaróvári KC  16 - 28 (11 - 12) 
MKC: Zentai – Beke 1, Hajczinger 7, Bíró 4, Schuttovits 3, Sztranyovszky 5, Buga R. 3. Csere: Petz (kapus), Tolnai 4, Vidra V. 1. 
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika:
- Az első félidő után csak egy góllal vezettünk, mert a védekezésünk nagyjából rendben volt, de a támadásban nagyon rossz statisztikát mutatott a teljes csapatunk. A helyzeteink megvoltak, viszont pontatlanok voltunk, nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél. A szünetben sikerült megnyugtatni a lányokat, aminek a következtében az addigi görcsös helyzetkihasználásunk megváltozott. Ekkor felszabadultan kézilabdáztunk, olyan tempóban, amiben egyszerűbben lehetett gólra váltani a lehetőségeket. Mindegyik idegenbeli sikerünket sokra becsülöm, mert növelik a csapatszellemet és ezekkel szaporodik igazán értékesen a bajnoki pontjaink száma. A játékban még sok munkára, türelemre lesz szükségünk, de előre lépegetünk, ami szintén örömteli.   

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 4. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Lébényi KSZSE  29 - 12 (14 - 5) 
MKC: Szikra - Telek 10, Faddi-Horváth 6, Vidra K., Rigó 2, Deutsch 4, Smuk 4. Csere: Hatt 1, Pécsi-Palotás 1, Petró 1, Novits, Lengyel A., Szabó E. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor:
- Az előző fordulóban elszenvedett vereséget mindenáron szerettük volna kijavítani. Ennek megfelelően a lányok nagyon motiváltan kezdték a mérkőzést, amely a számszerű eredményen is látszott, hiszen a tizenötödik percben már 9 - 1 arányban vezettünk. Folytatásban viszont mintha elfelejtettünk volna kézilabdázni és pontatlanul, sok hibával tarkított második negyedórát percet produkáltunk. A szünetben átbeszéltük a feladatokat és a második félidőt megint jó ritmusban kezdtük. Így mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, ami a legfontosabb és jár is a dicséret a lányoknak, mert helyenként szép játékot produkálva kerekedtek felül ellenfelükön.   

Gyermekbajnokság leány U14 - C. csoport:
Mosonmagyaróvári KC - Kozármisleny SE  13 - 26 (8 - 13) 
Alba Fehérvár KC - Mosonmagyaróvári KC  15 - 14 (6 - 8) 
MKC: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna 1, Csáki Anna 11, Csorba Laura, Csőrés Panka, Mogyorósi Csenge 3, Muszik Mira 1, Nagy Zille 2, Ratkay Zsófia, Rámháp Csenge, Szalay Júlia, Tolnai Fanni 9, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos 

Orbán Ákos:
- Első meccsen 20 - 25 percig szépen tartottuk magunkat, mérkőzésben tudtunk maradni egy erős ellenféllel szemben. Helyenként a játékunk is megfelelő volt, ezért sajnálom, hogy a találkozó végén összeestünk. Ekkor sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, amelyek a vereségünkhöz vezettek. Az Alba Fehérvár KC ellen végig fegyelmezett, hatékony és  koncentrált volt a védekezésünk. amiből volt önbizalmunk az átmenetekhez a támadásokba. Viszont ennek a találkozónak a végén is megijedtünk, a legjobban talán pont a győzelem lehetőségétől, így végül pont nélkül jöttünk le a pályáról. Egyértelműen haladunk előre, de ahhoz hogy nyerjünk még sok ilyen hőfokú és iramú mérkőzés kell. Ezeken kell megtanulnunk, hogy a mérkőzésék végén nekünk legyen meg az a kis plusz, ami a győzelemhez kell. 

Gyermekbajnokság leány U12 - VII. csoport: 
KSE Bősárkány - Mosonmagyaróvári KC  4 - 29 (2 - 17) 
Mosonmagyaróvári KC - Győri ETO KC III.  33 - 11 (17 - 7) 
MKC: Fleischakker Lilla, Horváth Anna (kapusok), Baltova Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Kovács Panna, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Schwanner Anna, Szalay Zoé, Tibold Liliana. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor:
- A tizenkét éves kislányok mindkét mérkőzésen nagyon motiváltan, nagy akarattal, lelkesen kézilabdáztak. Azonban sok bizonytalanság jellemezte a teljesítményünket, ezért a pontatlan volt a játékunk. Ez persze érthető, mert a közös munka elején járunk, viszont az eddig látottak alapján talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy jó útra léptünk. Az akaratért, az egymásért való küzdésért, és a helyenként szép megoldásokért már most dicséret illeti a csapatot.


Következő mérkőzés:
DVSC SCHAEFFLER - Motherson Mosonmagyaróvár
2024.04.21., 18:00 óra.
Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Videók
összes videó