2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 7.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.24.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő csapata játszott bajnoki mérkőzést a héten, illetve az ifjúsági keret két pontvadászatban is pályára lépett. Sajnos ezekben a napokban is beigazolódott, hogy a kézilabdában rendkívül nehéz pontot, pontokat szerezni idegenben. Az MKC-nak ez most az utánpótlás sorozatokban nem is sikerült, hiszen mindössze a hazai pályán szereplő serdülő gárda tudott győzni.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 6. forduló:  
Bajnok DSE Nemesvámos - Mosonmagyaróvári KC  27 - 18 (13 - 11)   
MKC: Bognár R. - Lengyel L., Sefcsik, Babinszky 1, Paróczai 1, Lázár 8, Szabó Cs. 4. Csere: Baumgartner 2, Sztranyovszky 1, Magyari 1, Kiss J., Bertalan. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert:
- Az elmúlt hetekhez képest előre léptünk, de ez a teljesítmény az ilyen erős ellenfelekkel szemben még nem elég a sikerhez. Jól kezdtük a találkozót, sőt gyakorlatilag az első félidőben rendben volt a játékunk, különösen a zárt védekezésünk. Viszont a második félidő elején sokat hibáztunk, ekkor olyan előnyt szerzett a Nemesvámos, amellyel el is döntötte a találkozót. Lázár Jázmin és Szabó Csenge húzták a csapatot, amely azonban a sok vereség miatt nincs könnyű lelki állapotban. Pénteken este egy közös vacsorával, egy kis társasjátékkal próbáltunk segíteni ezen. Nagyon szeretnénk a következő NB II-es találkozónkon az Ajka, valamint az ifjúsági bajnokságban a Siófok ellen javítani, hogy ezekből erőt merítsünk az őszi szünet utáni folytatásban.   

Leány serdülő III. osztály – nyugat - 5. forduló: 
Komárom VSE - Mosonmagyaróvári KC  23 - 15 (8 - 4) 
MKC: Szikra (kapus), Telek 3, Faddi-Horváth 1, Petró 1, Vidra K. 7, Rigó, Smuk 2. Csere: Varga L. (kapus), Lengyel A. 1, Csáki A., Novits, Varga B., Pécsi-Palotás, Szabó E.
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor:
- Csütörtökön a bajnokságban egyedüliként százszázalékos, a bajnokságot vezető Komárom VSE gárdájához utaztunk. A hazai csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnoki találkozót, de ennyi különbség egészen biztos, hogy nincs a két együttes között. Nagyobb baj az, hogy a bajnokságban eddig lejátszott mérkőzések alapján úgy érzem, hogy két különböző mosonmagyaróvári serdülő csapat edzője vagyok. Az egyik, hazai pályán bátran, önbizalommal telve játszik és ezért sikeres, a másik azonban idegenben mindezt elfelejti, amiért kudarcra van ítélve.   

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 5. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Budaörs Handball  37 - 29 (20 - 14) 
MKC: Zentai - Beke, Hajczinger 12, Bíró 5, Vidra V. 1, Tolnai 7, Buga R. 4. Csere: Petz (kapus), Baumgartner 3, Bertalan 3, Schuttovits 2, Sztranyovszky. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert   

Bognár Róbert:
- Farkas Veronika a B licences edzőképzésen vett rész Pécsén, így a vele történt egyeztetések után én tartottam a csütörtöki edzést és a meccsen is én irányítottam a lányokat. A serdülők nagyon jó felfogásban kézilabdáztak, sokat futottak, rengeteg labdát szereztek, amelyek után gyors, könnyű gólokat tudtak szerezni. A nyitott védekezés is segített ebben, amely hatékony fegyvere lehet ennek a csapatnak, amennyiben ezt sikerül még jobban begyakorolni. Jó látni, hogy a játékban, az eredményességben, így a helyezésben is fejlődik, szépen halad előre a serdülő csapatunk, amely győzni tudott az utolsó négy bajnoki találkozóján.   

Női felnőtt NB II Észak – nyugat - 6. forduló: 
KK Ajka - Mosonmagyaróvári KC U22  26 - 24 (9 - 10) 
MKC: Dávida - Fekete F. 1, Baumgartner 2, Stranyovszky 5, Paróczai 4, Lázár 5, Szabó Cs. 1. Csere: Bognár R. (kapus), Lengyel L. 6, Kiss J., Magyari, Sefcsik, Gutecz.
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 

Bognár Róbert:
Rendkívül szoros, feszült mérkőzést játszottunk Ajkán, amelyet a játékvezetők sem igazán tudtak kézben tartani. Rengeteg két perces büntetést osztottak ki, amelynek a következtében kulcsjátékosainknak kellett a mérkőzés második felében végleg kiszállni a játékból. Két gólnál többel egyik csapat sem tudott vezetni, de mi buta technikai hibák miatt, nem tudtuk kihasználni azt az időszakot, amikor nálunk volt ez az előny. Az ellenfelünk viszont, az előző idényben még Székesfehérváron az élvonalban játszó, most tizenkét gólt szerző Rózsás Joseph vezérletével tudott élni a lehetőséggel. Igaz a kizárások miatt a hajrában nálunk már jórészt a fiatalok, a serdülőkorú kézilabdázók voltak a pályán.

Következő mérkőzés:
Alba Fehérvár KC - Motherson Mosonmagyaróvár
2024.04.30., 18:00 óra.
KÖFÉM Sportcsarnok
Videók
összes videó