2021/2022 UTÁNPÓTLÁS HÍRADÓ 8.

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.01.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club serdülő csapatai megnyerték a bajnoki találkozóikat, az ifjúsági bajnokságban viszont ismét kudarcot hozott a forduló. Farkas Veronika csapata jól jött ki a mérkőzés fordulópontjából, Balogh Sándor serdülői pedig pontos játékkal végig kézben tartották a meccsüket. Bognár Róbert tanítványai balszerencsés vereséget szenvedtek hazai pályán, ráadásul sajnos egy közvetlen riválisnak számító ellenféllel szemben. Az Üstökös Kupán szereplő U14-es és U12-es gyerekek helyt álltak a rangos korosztályos tornán.

Leány ifjúsági I osztály - nyugat - 7. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Siófok KC  37 - 38 (22 - 21)
MKC: Bognár R. - Szabó Cs. 5, Sztranyovszky 2, Babinszky 6, Paróczai 4, Lázár 11 (a képen), Lengyel L. 4. Csere: Sefcsik 4, Baumgartner 1, Magyari 1, Kiss J., Bertalan. 
Utánpótlás edző: Bognár Róbert 


Bognár Róbert:
- Nagyon bíztunk abban, hogy ezen a találkozón sikeresek leszünk, de sajnos olyan helyzetben vagyunk, hogy még szerencsénk sincs. Ezt az elég hektikus találkozót ugyanis egyértelműen a szerencsésebb csapat nyerte meg. Továbbra is nagyon sok gólt kapunk, amivel persze borzasztóan megnehezítjük a saját dolgunkat. Tudtam, hogy nagyon nehéz sorozatok elé nézünk, de több problémánk van a sérülésekkel, a létszámmal, mint amire számítottunk. A fiatal, serdülőkorú játékosainknak olyan nagyon nehéz feladatokat kell megoldaniuk, amelyekre jobban fel kell készülnünk. Sok munka vár ránk tehát, de most az a legfontosabb, hogy semmiképpen sem szabad megtörnünk és akkor ki tudjuk harcolni a céljainkat. 

Leány serdülő II. osztály - nyugat - 6. forduló: 
Kispest NKK - Mosonmagyaróvári KC  20 - 31 (12 - 18) 
MKC: Zentai - Beke, Hajczinger 5, Bíró 2, Schuttovits, Tolnai 4, Bertalan. Csere: Petz (kapus), Sztranyovszky 10, Baumgartner 8, Buga R. 2, Vidra V.
Utánpótlás edző: Farkas Veronika   

Farkas Veronika:
- Nem sokat tudtunk az ellenfelünkről, de egy hozzánk hasonló képességű csapat elleni találkozóra számítottunk. A mérkőzés első tizenöt perce igazolta is ezt, hiszen nagyon kiegyenlített teljesítményt nyújtottak a játékosok mindkét oldalon. Ezt követően viszont hármas emberhátrányba kerültünk, tehát három mezőnyjátékosunk játékosunk volt a pályán a kispesti hatossal szemben. Ezt a szakaszt azonban gólokkal megnyertük, ami után szinte eksztázisba kerültek a lányok és remekül kézilabdáztak. Felszabadultan játszottak, sok labdát szereztek, jó indításokat alkalmaztak és erővel is sokkal jobban bírták a találkozó második szakaszát. Öt győztes mérkőzésből álló sorozat van mögöttünk, ami nagyon örömteli, de most erős ellenfelek, a Mohács, a Szekszárd és a Pécs következnek.   

Leány serdülő III. osztály - nyugat - 6. forduló: 
Mosonmagyaróvári KC - Gárdony-Pázmánd NKK  31 - 23 (16 - 12) 
MKC: Varga L. (kapus) - Telek 8, Faddi-Horváth 7, Rigó 4, Vidra K. 6, Deutsch 5, Lengyel A. 1. Csere: Kiss L. (kapus), Varga B., Petró, Novits, Pécsi-Palotás, Szabó E., Gerber. 
Utánpótlás edző: Balogh Sándor   

Balogh Sándor:
- Pénteken nem az UFM Arénában, hanem a szomszédos Mosonszolnokon fogadtuk a nagyon jó paraméterekkel rendelkező ellenfelünket. Ez azonban nem zavart meg bennünket így a lányok a hazai formát hozták, sőt támadásban „szokatlanul” pontosan, nagyon kevés technikai hibával játszottak. A védekezésünk pedig végig nagyon agresszív volt, ami a megállító faultok, a labdaszerzések számában is tükröződött. A kapuban pedig szenzációsan védett Varga Lili, ami így összességében egy szép győzelmet eredményezett. Gratulálok a lányoknak, a szülőknek pedig nagyon szépen köszönöm a kitartó szurkolást! 

Üstökös Kupa - Leány U14:
Csoport mérkőzések:
Mosonmagyaróvári KC U14 - Alba Fehérvár KC U14  7 - 13
Mosonmagyaróvári KC U14 - Kispest NKK U14  12 - 25
Helyosztó mérkőzések: 
Mosonmagyaróvári KC U14 - Érd U14  14 - 10
Mosonmagyaróvári KC U14 - Ferencváros U13  21 - 20
MKC U14: Kiss Lilla, Varga Lili (kapusok), Buga Léna 1, Csáki Anna 12, Csőrés Panka 1, Heszkó Panka 3, Mogyorósi Csenge 4, Muszik Mira 2, Nagy Zille 5, Ratkay Zsófia 2, Rámháp Csenge, Szalay Júlia, Tolnai Fanni 23, Varga-Kiszelka Derien 1.
Utánpótlás edző: Orbán Ákos

Orbán Ákos:
- Nagyon rangos tornán vettünk részt, ahol minden résztvevő első osztályú csapat volt. Sajnos az első mérkőzés nem úgy sikerült a Székesfehérvár ellen, ahogy azt elképzeltük, mert szerettünk volna visszavágni a bajnokságban elszenvedett egy gólos vereségért. Ez azonban nem sikerült, mert enerváltak, lassúak voltunk támadásban, megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek, büntetők. A Kispest NKK ellen egy nálunk erősebb csapattal érkezett, de sokáig közel voltunk hozzájuk. Sokkal lendületesebbek voltunk és bátrabbak is, ezért igazából csak a végén nyílt az olló a két csapat között. Egy kis szerencsével lehettünk volna közelebb, de összességében közel van a valósághoz a végeredmény. Az Érd ellen egy hozzánk hasonló képességű csapattal játszottunk, ezért fej-fej mellett is haladtunk. Voltak hiányérzeteim a meccsel kapcsolatban, de elsősorban a kapusaink stabilitása miatt végre győztesként jöhettünk le a pályáról, amire nagy szükségünk volt már. A Ferencváros egy ügyes  U13-as csapattal jött a tornára és sajnos mi hozzájuk igazítottuk a védekezésünket. Azt gondoltuk, hogy a kicsik ellen elég lesz a fél gőz is, amit a zöld-fehérek kiválóan kihasználtak. Támadásban viszont többen is eredményesek voltak, valamint a két kapusunk is a nap legjobb játékát produkálta. Végül az erős mezőnyben a hetedik helyen zártunk és sokat tanultunk ezen a hasznos tornán.  Összességében azt éreztem, hogy a hozzánk hasonló képességű csapatokkal szemben bátortalanabbak vagyunk, görcsössé válunk az esetleges győzelem lehetőségétől. Jobb a mentalitásunk a nálunk erősebb csapatokkal szemben, amit át kell vinnünk a nyerhető találkozókra. Akarunk, küzdünk, lépkedünk előre, aminek ezen a tornán végre már győzelem is volt a gyümölcse.   

Üstökös Kupa - Leány U12:
Csoport mérkőzések:
Mosonmagyaróvári KC U12 – Kozármisleny SE U12  19 - 9
Mosonmagyaróvári KC U12 - Kispest NKK U12  22 - 11
Mosonmagyaróvári KC U12 - Érd U12  17 - 18
Helyosztó mérkőzés:
Mosonmagyaróvári KC U12 - Bajnok DSE Nemesvámos  20 - 26 
MKC U12: Fleischakker Lilla (kapus), Baltova Liana, Denk Hanna, Fazekas Lilla, Fazekas Réka, Fekete Maja, Lang Laura, Kovács Panna, Németh Nadin, Redeczki Dóra, Schwanner Anna, Szalay Zoé, Tibold Liliana.  Utánpótlás edző: Balogh Sándor 

Balogh Sándor:
- Az U 12-es korosztályban végül nyolc csapat indult a hagyományos Üstökös Kupa sorozatban. Így két négy csapatos csoportot hoztak létre, ahonnan a csoportgyőztesek játszották a döntőt, a csoportmásodikok pedig az éremért léphettek pályára. Mi kimondottan jól kezdtük a tornát, mert az első két találkozón a Kozármisleny és a Kispest ellen is meggyőző fölénnyel valamint játékkal győztünk. Ezen a tornán azonban az volt az elsődleges célunk, hogy a védekezésünket csiszolgassuk, javítsuk. Az elmúlt hetekben rengeteget dolgoztunk ezen, ami ilyen korban természetesen sok energiát emészt fele, így a harmadik mérkőzésen az Érd ellen, már egy kicsit elfáradtunk. A csoport második helyén végeztünk a kimondottan erős mezőnyben, így a harmadik helyért játszhattunk, de ekkor már inkább csak a szívünk vitt előre. Többet nem várhattam ettől a rendezvénytől, ezért nagyon büszke vagyok a kislányokra, akik nagyon motiváltan, komoly alázattal kézilabdáztak. Rendben volt tehát a részünkről ez a színvonalas rendezvény, amelyen egyhangú edzői szavazatok alapján Fleischakker Lilla (a képen) lett a torna legjobb kapusa. Még több ilyen tornára van szükség ahhoz, hogy a gyerekek fejlődése törtlen maradjon.


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó