A 2021/2022-ES IDÉNY ELSŐ EDZÉSE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.07.12.
Hétfőn reggel tíz órakor az UFM Aréna küzdőterén Gyurka János vezetőedző, Stranigg Ferenc másodedző, Benkovics Edit gyógytornász és Tóth Ferenc masszőr fogadta a játékosokat. Negyedórás megbeszéléssel kezdődött el az első foglalkozás, amelyet a délelőtti edzésen különböző funkcionális tesztek követtek.


Az első edzésen a következő tizenhat játékos vett részt: 
Mistina Kitty, Soltész Kíra, Szemerey Zsófi (kapusok). 
Tanja Asanin, Babinszky Lara, Csekő Brigitta, Hajtai Vanesssza, Ana Kojic, Michaela Konecná, Kovács Patrícia, Mihály Petra, Pásztor Noémi, Stranigg Zsófia, Tóth Eszter, Tóth Gabriella, Török Rebeka. 
Igazoltan maradt távol Lancz Barbora, aki ezen a héten a szlovák U19-es válogatottal a szlovéniai Celjében zajló Európa-bajnokságon szerepel.
 
A három légiós, a montenegrói jobbátlövő Tanja Asanin, a szerb jobbszélső Ana Kojic és a cseh beálló Michaela Konecná azonban megérkeztek és lakásaikat is elfoglalták. Szerencsére teljesen egyészségesen tudta elkezdeni a felkészülést az MKC többi új igazolása is, tehát Mistina Kitty (Békéscsaba), Csekő Brigitta (Győri Audi ETO KC), Mihály Petra (Dunaújváros), Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) és Tóth Gabriella (Siófok). 
Török Rebeka személyében pedig egy tizenkilenc éves jobbátlövő is csatlakozott a kerethez, aki az előző idényben a Szombathelyi KKA csapatában mutatkozott be az élvonalban. A felnőtt csapattal kezdte el a munkát az MKC utánpótlásából, 2004-es születésű Babinszky Lara is. A nagyon tehetséges, fiatal irányító-átlövő az előző szezonban nyújtott teljesítményével érdemelte ki az élvonalbeli kerettagságot. 

Délután négy órától már a második foglalkozás következett, ahol a vegyes felkészülés értelmében a kézilabda is előkerült. A játékosok jó fizikai állapotban tértek vissza, hiszen az elmúlt hetekben elkezdték az előírt egyéni felkészülést, így az első hét célja elsősorban a ráhangolódás, egymás és a környezet megismerése. Ezért a hét második felében egy komoly csapatépítő - a feladatokat ismerve nyugodtan leírhatjuk, hogy „túlélő” - programon is részt vesznek a Motrherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói. 
Erről és a nagyon változatosnak ígérkező nyolc hetes nyári munkáról, amiben szerepel majd közös edzés az ETO játékosaival, edzőtábor, nemzetközi torna és felkészülési mérkőzések, folyamatosan beszámolunk majd az MKC honlapján és Facebook oldalán.