A 7. HÉT PROGRAMJA - A KUPAMÉRKŐZÉSEK HETE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.13.
Egyre sűrűbbek a mérkőzések a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatainak, így ismét jelentkezik a megszokott heti programot bemutató írásunk. A Motherson-Mosonmagyaróvár felnőtt csapata hétközben a hazai, hétvégén pedig a nemzetközi kupában játszik nagyon fontos mérkőzéseket. Az MKC U19-es keretének is kezdődik a heti duplázás, a korosztályos bajnoki találkozót, a hét utolsó napján az NB II-es szezon tavaszi nyitómérkőzése követi. Az U15-ös csapat már az elmúlt hétvégén lejátszotta az első tornáját, amiről beszámolót itt olvashatnak. A folytatás pedig az a tizenkét és a tizennégy évesekre együttesekere vár szombaton és vasárnap.

Női felnőtt - Magyar Kupa:  
04. forduló: Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 
2023 február 15. (szerda) 18.00 óra - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok   


Leány U19 I. osztály - Nyugat: 
16. forduló: Pénzügyőr SE - Mosonmagyaróvári KC 
2023 február 16. (csütörtök) 14.00 óra - Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok 

Gyermekbajnokság leány U12 - VIII. csoport: 
Lipót, Lipót Sportcsarnok - 2023 február 18. (szombat) 
09.00 óra Lébényi KSZSE - Mosonmagyaróvári KC 
11.45 óra Mosonmagyaróvári KC - Komárom VSE   

Gyermekbajnokság leány U14 - I. osztály B. csoport, alapszakasz: 
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok - 2023 február 19. (vasárnap) 
15.00 óra Szombathelyi KKA - Mosonmagyaróvári KC 
17.00 óra Dunaújvárosi KKA - Mosonmagyaróvári KC   

Női felnőtt - Európa-Liga csoportkör: 
06. forduló: Motherson-Mosonmagyaróvár - Neptunes De Nantes (francia) 
2023 február 19. (vasárnap) 16.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna   

Női felnőtt NB II. Észak - Nyugat: 
12. forduló: Mosonmagyaróvári KC U22 - Büki TK 
2023 február 19. (vasárnap) 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, MKC munkacsarnok   

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club U15-ös csapata az előző hétvégén zárta az alapszakaszt a korosztály elő osztályában. Sajnos ebben a periódusban pontokat nem tudott gyűjteni a mosonmagyaróvári gárda, így ezek remélhetőleg, a tavalyi évhez hasonlóan az alsóházi rájátszásban jönnek majd. 

Gyermekbajnokság leány U15 - I. osztály C csoport, alapszakasz: 
Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok - 2023 február 11. (szombat) 
Szombathelyi KKA - Mosonmagyaróvári KC  34 - 21 (19 - 11) 
Mosonmagyaróvári KC - Alba Fehérvár KC  17 - 19 (10 - 8) 

MKC U15: Kiss Hanna, Varga Lili (kapusok), Aszt Petra 13, Buga Léna, Csáki Anna 8, Csőrés Panka, Heszkó Panka 1, Horváth Maja 8, Lengyel Laura 1, Mogyorósi Csenge, Magy Zille 3, Ratkay Zsófia, Rámháp Csenge, Sebők Janka 3, Szalay Júlia 1, Varga-Kiszelka Derien. 
Utánpótlás edző: Orbán Ákos   

Orbán Ákos: - A szombathelyi tornán a hazai csapat ellen kezdtünk és azt gondolom, hogy harminc percig méltó ellenfelei voltunk a szombathelyi akadémistáknak. Helyenként nagyon szépen kézilabdáztunk és külön öröm volt a számomra, hogy az idén talán most volt a legjobb a 6:0-ás területvédekezésünk. Sajnos a mérkőzés végére elfáradtunk, így az eredmény tekintetében nyílt az olló, nagyobb arányú lett a vereségünk. Viszont a helyzeteink ekkor is megvoltak, ezekre lehet majd építeni a jövőben, de arra figyelnünk kell, hogy most sok ziccernél a vonalra léptünk. A második mérkőzés egy szokásos ki-ki mérkőzést hozott, és ami az előző mérkőzésen jól működött, zene a találkozón is rendben volt. Egy kis szerencse és figyelem azonban hiányzott a győzelemhez. A kapusaink nagyszerűen védtek, a védekezés is kemény volt, támadásban pedig szépen járattuk a labdát, de ekkor is sok vonalat léptünk, ami végül a vesztünket okozta. Az alapszakaszt ezzel lezártuk, ha csak az eredményeket nézzük, akkor nem lehetünk elégedettek. Aki látta a meccseinket viszont elmondhatja, hogy mérkőzésről-mérkőzésre szépen fejlődtünk, voltak nagyon szép megoldásaink, a befejezéseknél kell egy picit jobban koncentrálni és akkor jönni fog a győzelem a rájátszásban, Biztos vagyok ebben, a lányok pedig megérdemelnek, mert hihetetlen sok munkát végeznek el hétről hétre.