A BALATONBOGLÁRI EDZŐTÁBOR

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.07.
A Nemzeti Kézilabda Akadémia Balaton parti létesítményei az edzőtáborozás szempontjából is kiválóak. Az is bizonyítja ezt az állítást, hogy a Győri Audi ETO KC csapata tavaly nyáron egy hetet töltött ott. A győriek az idén, a hónap végén fognak edző táborozni majd Balatonbogláron, most hétfőtől pedig az MKC felkészülésnek lesz a helyszíne a NEKA sportközpontja.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia megalapítása 2012 – ben történt, amikor a kormány bejelentette be, hogy kétszáz milliós állami támogatást szavazott meg a balatonboglári intézménynek. A NEKA vezetését pedig, az egyik legkiválóbb kézilabda szakemberre, Mocsai Lajosra bízták, aki jelenleg a Testnevelési Egyetem rektora és többször volt a magyar férfi volt válogatott szövetségi kapitánya. Az új sportcsarnokkal és a két évvel ezelőtt elkészült lakófaluval, összesen 3.8 milliárdos beruházás volt a NEKA sportcentruma.


A NEKA otthona az egykori MÁV üdülő épülete lett, ahol Európa egyik legmodernebb sportközpontját alakították ki. 2016 – ban elkészült az egészen kivételes méretű sportcsarnok, amelyben három 20 x 40 – es kézilabda pálya található. Így egyszerre több csapat is gyakorolhat, a legmodernebb párnafás borítású pályákon és 1.600 néző előtt játszhatnak mérkőzéseket. A Balaton parti lakófalu kollégiumában pedig 180 fiatal sportoló él, de ehhez az épülethez tartozik egy szálloda is, négy csillagos szobákkal és apartmanokkal. Balatonbogláron van szabadtéri kézilabda is, valamint két labdarúgó pálya, uszoda, szaunák, gőzfürdő, erősítő és rekreációs terem és egy számítógépes ellenőrzésekre is alkalmas laboratórium.

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B