A BUZAU LESZ AZ MKC ELLENFELE AZ EURÓPA-LIGÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.10.31.
Az EHF Fegyelmi Bizottságának mai döntése alapján a SCM Gloria Buzau jutott tovább a második selejtező körből, így a román csapat lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele a csoportkörbe jutásért. A spanyolországi visszavágó mérkőzésen jogosulatlanul lépett pályára egy játékos a Malaga gárdájában, ezért ezt a találkozót 10 - 0-ás végeredménnyel írták a Buzau javára.

Az ellenfél ismeretében megkezdődik az oda és visszavágó pontos időpontjainak szervezése, amelyről természetesen tájékoztatni fogjuk a szurkolóinkat. Az viszont már most biztos, hogy első mosonmagyaróvári mérkőzés után, Délkelet-Romániába utazik a Motherson-Mosonmagyaróvár. A 120.000-es lakosságú román város ugyanis a Bukaresttől 120km-re a Kárpátok nyúlványainál, a Bodza folyó partján fekszik. 


- Számítottunk erre a döntésre, hiszen voltak már precedensek ilyen esetekre az EHF-nél - nyilatkozta a hír megerősítése után Gyurka János. - Várható volt, tehát, hogy a Buzau lesz az ellenfelünk, hiszen a spanyolok vétettek hibát a mérkőzés jegyzőkönyvében nem szereplő játékossal. Láttam a mérkőzés felvételét, amelyen a románok már akkor jelezték, hogy óvnak, amikor a jegyzőkönyvből hiányzó spanyol kézilabdázó gólt dobott. A hivatalos döntést azonban megvártuk, most viszont elkezdünk nagyon alaposan felkészülni az Európa-Liga ellenfelünkből. SCM Gloria Buzau hét mérkőzés után hibátlan teljesítménnyel vezeti a román bajnokságot, olyan nemzetközi szinten is ismert, remek csapatokat megelőzve, mint a CSM és a Rapid Bukarest vagy Valcea. Fizikálisan nagyon erősek, magasak, de mégis gyors, technikás kézilabdát játszanak, vannak szerb, horvát, montenegrói, ukrán és a fehérorosz légiósaik. Különösen az otthonukban veszélyesek, ezért nem igazán szerencsés, hogy a második mérkőzésre Romániában kerül sor. Ezen a szinten azonban már nincsenek könnyű feladatok, pontosan tudjuk tehát, hogy a legjobbat kell nyújtanunk az Európa-Liga csoportkörbe jutáshoz.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó