A CSAPATUNK LEGJOBBJA VOLT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.01.
Minden kézilabda bajnoki találkozó után a vezetőedzők egy-egy játékosukkal érkeznek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra.
A szakemberek természetesen a legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat viszik magukkal és így az Alba elleni szombati találkozó után Bognár Róbert, Kovacsicz Mónikával érkezett. Az MKC jobbszélsője azonban udvariasan elhárította a dicséreteket és a csapategységet, a mosonmagyaróvári csapat erejét emelte ki.

"Mi szélső játékosok kizárólag akkor tudunk jól játszani, ha érkeznek a pontos labdák és indítások – mondta a találkozó utána honlapunknak nyilatkozó Kovacsicz Mónika. Az Alba elleni találkozón pedig ez nagyon jól működött és így én már tiszta helyzetekben kaptam a labdákat a szélen. Szerencsére ugyanez volt a helyzet a lerohanásoknál is, amelyeknél sokszor kettő az egyes helyzeteket is ki tudtunk alakítani. A csapatunk játszott jól tehát, mert voltak ugyan hibáink, de a nehéz helyzetekben mindig volt egy olyan játékosunk, aki segíteni tudott. Én magamat is ide sorolom, hiszen nem az számít, hogy mennyi gólt dob egy játékos, hanem az, hogy nyerjünk."

Szerdán is kemény, az utolsó percekig kiélezett mérkőzést játszottunk és kicsit féltünk, hogy erővel hogy bírja majd a csapat a szombati találkozót. Te személy szerint elfáradtál?

"Én fizikálisan teljesen rendben vagyok és így nem is fáradtam el a második mérkőzés végére sem. Ez a győzelmünk pedig azt bizonyítja, hogy a csapatunk is jól bírja a terhelést, mert fejben is erősebbek voltunk a hajrában. A másik oldalon sem egy fiatal jobb szélső játszott, hiszen mi már sok csatát megéltünk egymás ellen Nascimento-val. A brazil világbajnok pedig most is bebizonyította, hogy klasszis kézilabdázó, hiszen ő 13 gólt dobott. Viszont abban is biztos vagyok, hogy ezeket biztosan elcserélné a bajnoki pontokra."

Hetek óta kiválóan játszik a csapatunk és ezzel sikerült egy megnyugtató helyezést elérnünk a bajnokságban. Te, aki jól ismered a magyar első osztályú bajnokságot, számítottál ilyen előre törésre?
"A bajnokság első felében több problémánk volt, sérülések hátráltattak bennünket és a hazai mérkőzések is hiányoztak. Mostanra azonban összeálltunk és a szurkolóinktól is olyan támogatást kapunk, ami rengeteget segít nekünk a mérkőzéseken. Most valóban egy jó szériában vagyunk és ezt meg is kellene tartanunk a bajnokság végéig. A célunkat vélhetően elértük, hiszen a kieső helyektől már messze vagyunk, de tovább kell fejlődnünk. Stabilizálni kell a játékunkat és kiküszöbölni azokat a periódusokat, amikor nem játszunk jól. Ilyen pedig, a második félidő elején, mindkét bajnoki mérkőzésünkön előfordult."

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó